تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سبک زندگی
لینک : econews.ir/5x3881524
شناسه : 3881524
تاریخ :
رقابت بین اتریوم و سولانا ، کدام پیروز میدان می‌شود؟ اقتصاد ایران: شبکه اتریوم و سولانا را می‌توان برترین پلتفرم‌های قرارداد هوشمندی معرفی نمود که همواره در جنگ با همدیگر برای تسلط بر لایه اول هستند. سرعت و مقیاس‌پذیری بالای سولانا در کنار اکوسیستم پخته و همچنین جامعه بسیار بزرگ اتریوم، این دو شبکه بلاکچینی را به رقبای هم تبدیل کرده است. اتریوم به واسطه این اکوسیستم گسترده و جامعه بزرگ خویش همواره پیروز میدان رقابت یاد شده بود؛ اما در چند وقت اخیر در یک اتفاق غیرمنتظره، حجم معاملات چندین میم کوین در صرافی‌های غیرمتمرکز شبکه سولانا به ۲ میلیارد دلار رسید.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

این اتفاق کمی ورق را برگرداند و سبب شد تا سولانا به عنوان رقیب قدرتمند اتریوم مجددا به میدان رقابت بازگردد. حال سوال این است که آیا این تغییرات جزئی را می‌توان اماره و مقدمه‌ای از تغییر و جابجایی قدرت در فضای بلاکچین به شمار آورد؟ با ما همراه باشید تا به طور تفصیلی این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

مروری بر تفاوت‌های اتریوم و سولانا

قبل از آن که بتوان پیروزی برای میدان رقابت اتریوم و سولانا در نظر گرفت، لازم است که نگاهی اجمالی به ویژگی‌ها و تفاوت‌های موجود در میان این دو شبکه بلاکچین داشته باشیم. به طور کلی ویژگی‌های اتریوم و سولانا را می‌توان در جدول زیر دسته‌بندی نمود:

 

اتریوم (Ethereum)

سولانا (Solana)

سرعت پردازش تراکنش

15 تراکنش در ثانیه

بیش از 50 هزار تراکنش در ثانیه

راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری

راه‌حل لایه 2 (اپتیمیسم و آربیتروم)

موجود نیست

مکانیسم اجماع

الگوریتم اثبات سهام (PoS)

الگوریتم اثبات تاریخچه (PoH)

زبان برنامه‌نویسی

سالیدیتی

پشتیبانی از زبان‌های C++، Rust و غیره

فلسفه طراحی

طراحی ماژولار و غیرمتمرکز

عملکرد بالا

ارزش کل قفل شده

بیش از 27 میلیارد دلار

266 میلیون دلار

اقتصاد توکن

ضد تورمی

تورم‌زا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقایسه کلی ویژگی‌های شبکه سولانا و اتریوم در نهایت ما را به این نتیجه خواهد رساند که اتریوم جاافتاده‌ترین بلاکچین غیرمتمرکز حال حاضر بوده و سولانا نیز به عنوان یک رقیب قدرتمند در حال افزایش سلطه خود بر بازار رمزارزی است. البته ناگفته نماند که در بحث از سولانا نباید دفعات داون تایم این شبکه را از یاد برد.

سولانا به دلیل مواجه با چندین حمله DDOS به دفعات متعدد داون تایم را تجربه کرده و همین موضوع موجب شد تا رفته رفته سرمایه‌گذاران اعتماد خود نسبت به این شبکه بلاکچینی را از دست بدهند. این درحالیست که اتریوم با وجود تراکم بسیار بالا هیچگاه داون تایم را تجربه نکرده که این موضوع به دلیل ماهیت غیرمتمرکزتر این شبکه در مقایسه با سایر زنجیره‌هاست.

پیشی گرفتن سولانا از اتریوم

به گزارش صرافی کیف پول من در تاریخ چهارم ماه مه بود که حجم معاملات روزانه در صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) شبکه سولانا در یک جهش غیرمنتظره به حجم 2 میلیارد دلاری دست پیدا کرد و در عمل از اتریوم که حجم 1.8 میلیارد دلاری داشت، پیشی گرفت. البته لازم به ذکر است که این افزایش حجم معاملات همراه با افزایش فعالیت‌ها در زمینه میم کوین‌ها در پلتفرم سولانا بود. در این بازه زمانی برخی از میم کوین‌ها نظیر WIF، BONK، WEN، TRUMP و POPCAT شاهد رشد چشمگیری در قیمت‌ها بودند که چنین امری بیش از پیش جذابیت‌ها و قدرت بازار میم کوین‌ها را به نمایش گذاشتند.

به طور کلی، تحلیل‌های اخیر حاکی از آن است که سولانا در چند شاخص مهم که زمانی تحت سلطه اتریوم بود رشد چشمگیری را تجربه کرده و حتی از اتریوم پیشی گرفته است! پردازش تراکنش‌ها در شبکه سولانا دارای سرعت بالاتری نسبت به اتریوم بوده و هزینه تراکنش‌های سولانا نیز بسیار مقرون به صرفه‌تر از اتریوم است؛ اما در این میان نباید از این نکته غافل شد که یکی از چالش‌های اصلی سولانا به هزینه بالای اجرای گره‌ها مربوط می‌شود. اجرای یک گره در شبکه سولانا همواره به منابع ذخیره‌سازی و محاسباتی بسیار زیادی نیاز دارد که چنین امری ممکن است موانعی را بر سر راه آن دسته از توسعه‌دهندگانی که قصد مشارکت در این شبکه را دارند، ایجاد نماید.

براساس آنچه که در گزارش صرافی کیف پول من از رقابت بین اتریوم و سولانا طرح شده است، پیشی گرفتن شبکه سولانا از اتریوم صرفاً به حجم معاملات صرافی‌های DEX و توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) منحصر نشده و این موضوع در تعداد تراکنش‌ها، میزان انتقالات استیبل کوین‌ها و آدرس‌های فعال نیز قابل مشاهده است.

پیروز میدان رقابت اتریوم و سولانا

این که سولانا توانسته پس از گذراندن یک دوره زمانی تلخ که اعتماد کاربران نسبت به آن از بین رفته بود مجدداً نام خود را در میان رقبای شبکه قدرتمند اتریوم جای دهد نشان از آن دارد که این بار سولانا با برنامه اصولی‌تری به دنبال تصاحب جایگاه اتریوم در دنیای کریپتوکارنسی است؛ اما در این میان نباید این نکته را از نظر دور داشت که در حال حاضر بخش قابل توجهی از پروژه‌های رمزنگاری اعتماد بیشتری به شبکه اتریوم دارند که چنین امری به دلیل امنیت بسیار بالا و همچنین اکوسیستم گسترده این شبکه بلاکچینی است. این موضوع سبب شده تا سولانا در رقابت با اتریوم با یک نبرد سخت روبرو باشد.

در حال حاضر نمی‌توان پیروز قطعی این میدان رقابت را مشخص کرد و سولانایی که توانسته است روزهای بسیار دشوار و چالشی را پشت سر بگذارد، مطمئناً توان رسیدن به جایگاهی بالاتر از اتریوم را نیز خواهد داشت و اخبار مثبت اخیر، خود اثبات کننده چنین موضوعی هستند. نقطه قوت اصلی سولانا در این رقابت به بحث سرعت و مقیاس‌پذیری بسیار بالای آن ارتباط دارد. داشتن یک محیط انعطاف‌پذیر که از چندین زبان برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌کند بر محبوبیت استفاده از سولانا در میان توسعه‌دهندگان افزوده است.

آنچه که از وضعیت فعلی هر دو شبکه اتریوم و سولانا قابل پیش‌بینی است این است که احتمالاً سولانا همچنان به رشد امکانات و توسعه نفوذ خود در دنیای کریپتوکارنسی ادامه خواهد داد و تا زمانی که در کلیه شاخص‌ها بتواند به نزدیکی اتریوم برسد، اتریوم همچنان به عنوان اولین انتخاب توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApp) در میان شبکه‌های لایه 1 باقی خواهد ماند. البته این مقطعی است و همچون مسئله پیشی گرفتن حجم معاملات صرافی‌های DEX سولانا، ممکن است با روزی مواجه باشیم که توسعه‌دهندگان خرید ارز سولانا را ترجیح دهند! کارمزد حداقلی شبکه سولانا این احتمال را بیش از پیش تقویت می‌کند.

برتری‌های سولانا در مقایسه با اتریوم

سرعت بالای پردازش تراکنش‌ها

کارمزد حداقلی شبکه

مقیاس‌پذیری بیشتر

 

 

 

 

 

بلاگ کیف پول من؛ تخصصی‌ترین بلاگ فارسی زبان تحلیل اخبار کریپتو

خرید فوری اتریوم | اخبار روزانه کریپتو | صرافی کیف پول من

اخبار مختلفی که در ارتباط با پروژه‌های رمزارزی منتشر می‌گردد همواره یکی از عواملی بوده که قیمت رمزارزهای این پروژه‌ها را دستخوش تغییراتی کرده است و آن تریدری می‌تواند در چنین مارکتی عملکرد خوبی از خود نشان دهد که استراتژی‌های معاملاتی خویش را بر پایه تحلیل‌های اصولی اخبار بنا کند. البته ناگفته نماند که مقدمه چنین امری دسترسی به موقع به اخبار دست اول بازار رمزارزهاست که خوشبختانه صرافی کیف پول من که همواره به لحاظ جامع بودن مطالب بلاگ آموزشی مورد توجه کاربران قرار داشته است با ورود به بخش اخبار و تحلیل به موقع و اصولی آن‌ها این نیاز تریدرهای ایرانی را به خوبی برطرف نموده است.

حال اگر قصد خرید ارز دیجیتال بدون آن که دغدغه مسدود شدن حساب کاربری به دلیل وجود تحریم‌ها را دارید یا می‌خواهید زودتر از دیگران از اخبار دست اول دنیای کریپتوکارنسی اطلاع پیدا کنید، فقط کافیست سری به وب‌سایت صرافی کیف پول من بزنید و خودتان از نزدیک با امکانات ویژه این صرافی ایرانی کم‌نظیر آشنا شوید؛ پس وقت را تلف نکنید و ادامه بحث‌های رقابتی اتریوم و سولانا را از این منبع فارسی دنبال کنید!