ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی در دومین اجلاسیه نشریات علمی جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: قالب نشریات شکل جدیدی است که در دهههای اخیر در فضای کار تحقیق و پژوهش دنیا رایج شده و فرصت مناسبی برای ارائه نوآوریها و ابتکارات علمی است.
وی ارائه گزیده یک فکر به صورت مختصر و بدون حاشیه را از مزایای مقالات علمی دانست و افزود: پیش از انقلاب اسلامی، در حوزه علمیه چیزی به عنوان نشریه علمی وجود نداشت اما امروز صدها نشریه علمی توسط مراکز حوزوی قم تولید میشود که بیانگر پیشرفت چشمگیر حوزه علمیه قم در عرصه تحقیق و پژوهش طی چند دهه گذشته است. البته تا رسیدن به نقطه مطلوب و آرمان تمدن اسلامی، هنوز فاصله زیادی داریم اما راه زیادی نیز تاکنون پیموده شده است که باید از همه کسانی که در این پیشرفت علمی مشارکت داشته اند، صمیمانه تشکر کرد.
حجت الاسلام عباسی، جامعةالمصطفی را یکی از مراکز مهم اثرگذار در این پیشرفت علمی دانست و تصریح کرد: یکی از مزیتهای علمی جامعةالمصطفی، برخورداری از ظرفیت زبانی متنوعی است که میتواند تولیدات علمی داخلی و سایر مراکز حوزوی را با توجه به نیاز مخاطبان، به زبانهای مختلف ترجمه و در سراسر جهان منتشر کند.
وی با اشاره به جایگاه کانونی زبان فارسی در تولید آثار علمی، ابراز داشت: علاوه بر ترجمه آثار، برای یافتن جایگاه مناسب علمی در مجامع جهانی، موضوعات دیگری از جمله نمایه سازی مناسب تولیدات علمی، توجه به انتشار نسخ دیجیتال، معرفی و خبررسانی تولیدات در پایگاههای اطلاع رسانی علمی و… نیز از اهمیت برخوردار است.
رئیس جامعةالمصطفی تنوع بخشی به نشریات المصطفی را ضروری دانست و یادآور شد: در کنار نشریات علمی، ما به نشریات تخصصی و انواع دیگر مجلات برای ارتقای توان تولید آثار علمی محققان المصطفی نیز نیاز داریم که باید مورد توجه باشد. همچنین تولید نشریات مروری در المصطفی که در هر حوزه دانشی مهمترین مقالات اثرگذار در آن حوزه را بازنشر میکند، از اهمیت برخوردار است.
وی با تاکید بر لزوم آمایش موضوعی برای نشریات المصطفی، ابراز داشت: شناسایی نقاط خلاء و پرکردن آنها نیاز به نقشه و برنامه ریزی دارد که باید مورد پیگیری قرار گیرد.
حجتالاسلام عباسی در پایان با تشکر از تلاش مدیران مسئول و سردبیران نشریات علمی و تخصصی جامعةالمصطفی اظهار کرد: نکات بسیار خوبی در این اجلاسیه بیان شد که معاونت پژوهش المصطفی باید این مطالب را بررسی و برای ادامه مسیر لحاظ کند.