ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش پایگاه خبری «عصرخ ودرو» به نقل از بورس 24، ابراهیم آقا پور معاون مالی ایران خودرو با بیان این که ایران خودرو تمام تلاش خود را برای کاهش زیان در پیش گرفته در خصوص این موضوع گفت: برآورد اولیه کاهش زیان تا پایان سال، با فرض ثبات نهاده های تولید مانند نرخ ارز، حدود 6 هزار میلیارد تومان بوده است. با توجه به افزایش اخیر نرخ ارز به 64 هزار تومان و تاثیر آن بر هزینههای تولید، عدم قطعیت قابل توجهی در تحقق این برآورد ایجاد شده است، پس به طور کلی با فرض ثبات نهاده ها این کاهش زیان پیش بینی میشود.
آریسان ، کاندیدای عرضه در بورس کالا
آقاپور گفت: عرضه خودرو در بورس کالا منوط به موافقت شورای رقابت است که تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده است. خودروهای تجاری مانند پیکاپ آریسان که مشمول قیمتگذاری دستوری نیستند، میتوانند کاندیدای عرضه در بورس کالا باشند. اما شرط اصلی خروج از مکانیزم قیمتگذاری دستوری و اخذ مجوز از شورای رقابت است.
وی ادامه داد: هدف ما عرضه خودرو در بورس کالا است و پیگیریهای لازم در این خصوص انجام میشود. با توجه به اینکه تن ها خودروی آریسان از محصولات ما در دسته تجاری قرار میگیرد، تصمیم نهایی منوط به اخذ مجوز از شورای رقابت است.
تاثیر افزایش نرخ بر «خودرو»
معاون مالی ایران خودرو با اشاره به افزایش نرخ های اخیر این دو خودرو ساز و تاثیر آن بر روند سوددهی شرکت گفت: با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی خودرو (حدود 100 هزار دستگاه) به صورت کامل فروخته شده و افزایش قیمت اخیر شامل آنها نمیشود، همچنین با توجه به دریافت 50 درصد از مبلغ اولیه برای حدود 100 هزار دستگاه خودرو ، این خودروها نیز مانند سایر خودروهایی که 30 تا 40 درصد پیشپرداخت داشتهاند، مشمول نرخ جدید مصوب شورای رقابت نخواهند شد. به عبارت دیگر، 50 درصد باقیمانده مبلغ این خودروها بر اساس نرخ جدید محاسبه میشود.
وی گفت: حدود 8 هزار دستگاه خودرو تا پایان سال شامل افزایش قیمت 32 درصدی مصوب شورای رقابت میشوند، تاثیر این مصوبه بر سودآوری شرکت محدود خواهد بود.