ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه دوره آموزشی «ژورنالیسم بینالملل»، با حضور حجتالاسلام والمسلمین «سید مفید حسینی کوهساری» معاون ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه، در شهر قم برگزار شد.
حجت الاسلام حسینی کوهساری در این نشست اظهار داشت: بحث ژورنالیسم اسلامی، قابلیت طرح و گفتگو جدی دارد. میتوانیم ژورنالیسمی مبتنی بر گفتمان اسلام ناب و الگوی ایرانی اسلامی داشته باشیم. ژورنالیسم اسلامی در عرصههای دانشی، گرایشی و کنشی، امکان تحقق دارد. دانشها و سرفصلهایی از علوم را داریم که با عرصههای ژورنالیسم بینالملل، گره خورده است.
معاون ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه افزود: بحثهایی در حوزه علمیه در زمینه فقه رسانه و مباحث اخلاق خبری موجود است که این مباحث، جای کار زیادی دارد. همچنین به غیر از چارچوب فقهی و حقوقی در مقام هنجار و اخلاق در ژورنالیسم بینالملل هم میتوان کارهایی را انجام داد. ژورنالیسم اسلامی بر روی مطالعات راهبردی و نگاه مدیریتی استوار است که ما را به اهداف و آرمانها میرساند.
ویژگیهای ژورنالیسم اسلامی
حسینی کوهساری با اشاره به نظامواره ژورنالیسم اسلامی اظهار کرد: ژورنالیسم اسلامی را با داشتن مؤلفههای مختلف از جمله اخلاق و فرآیند رسیدن میتوان یک نظامواره دانست. امکان تعریف قواعد ژورنالیسم اسلامی با یک سری از چارچوبها و قواعد وجود دارد. ژورنالیسم اسلامی میان صداقت و حکمت، جمع میکند، یعنی آنچه میگوید هم حکیمانه و هم صادقانه است.
وی ادامه داد: ژورنالیسم اسلامی جمع بین شفافیت و مصلحت، جمع بین آرمانگرایی و واقعگرایی، جمع بین پرهیز از سکوت و جمود و پرهیز از هرزهگویی و هتاکی، جمع بین عدالت و پیشرفت، جمع بین سرعت و واکنش سریع و عمق و نگاه منطقی عمیق، جمع بین نگاه قدسی و نگاه مادی، جمع بین ذوق و قریحه و توانمندسازی و آموزش، جمع بین ملیت و جهانیخواهی، جمع بین شیعهگرایی و امتخواهی و جمع بین فرد و جامعه است.
معاون ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه افزود: موضوع ژورنالیسم بینالمللی به ویژه با رویکرد انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت، اهمیت زیادی دارد. شهید سیدحسن نصرالله در ژورنالیسم اسلامی، یک الگو به شمار میرود و همه ویژگیهای این نوع از ژورنالیسم در این شهید، تجسم داشت. شهید سیدحسن نصرالله هم مرد عمل بود و هم با حفظ قواعد شرعی، یک شخصیت رسانهای به شمار میرفت.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم که برگزاری دوره ژورنالیسم بین الملل، بسترسازی برای اقدامات جدی دیگری در آینده باشد. همچنین درس فقه ژورنالیسم و نیز درس اخلاق ژورنالیسم باید شکل بگیرد و برادران طلبه در یک محیط جدی به این مباحث بپردازند.
شایان ذکر است دورۀ آموزشی «ژورنالیسم بینالملل» در روزهای ۳۰ آذر ۱۴۰۳ و ۷ آذر ۱۴۰۳ با حضور ۷۰ نفر علاقهمندان به کنشگری رسانهای در عرصه بینالملل از ۵ ملیت برگزار شد که در این دوره اساتید «سهیل اسعد»، «حسن شمشادی»، «مرتضی غرقی»، «محمد قادری»، حجتالاسلام «نجفعلی میرزایی»، شیخ «محمد مویگا»، «حسن صدرایی عارف» و خانم «الهام شاکری» به ارائه پرداختند.