تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3880295
شناسه : 3880295
تاریخ :
شناسایی‌نشدن کم شنوایی مانعی جدی برای تکامل کودک است اقتصاد ایران: بوشهر- رئیس اداره شنوایی وزارت بهداشت گفت: عدم شناسایی کم شنوایی، مانعی جدی برای تکامل، تحصیل و انسجام اجتماعی کودک است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، سعید محمودیان ظهر شنبه در بازدیدی از مراکز غربالگری شنوایی نوزادان استان بوشهر به همراه کارشناسان شنوایی وزارت بهداشت و استان اظهار کرد: از نظر اپیدمیولوژی آسیب‌های شنوایی شایع‌ترین معلولیت اعصاب حسی عصبی است که شیوع آن در حال افزایش است.

وی تصریح کرد: کم شنوایی دائمی کودکان یک اختلال شایع است به‌طوری‌که بروز آن از تمام بیماری‌های متابولیک که تحت پوشش غربالگری نوزادی هستند بیشتر است.

رئیس اداره شنوایی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین برآوردهای منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت به مناسبت روز جهانی شنوایی (سوم مارس ۲۰۱۸) قریب بر ۹۰۰ میلیون نفر در جهان تا سال ۲۰۵۰ از کم شنوایی ناتوان‌کننده رنج خواهند برد.

وی تصریح کرد: آمارهای رسمی منتشر شده توسط این سازمان حکایت از روزافزون کم شنوایی ناتوان‌کننده طی سال‌های گذشته بخصوص در پنج سال اخیر دارد که از ۳۶۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۳ به ۴۶۶ میلیون نفر طی سال ۲۰۱۷ رسیده است.

رئیس اداره شنوایی وزارت بهداشت افزود: عدم شناسایی کم شنوایی، بخصوص انواع کم شنوایی مادرزادی مانعی جدی برای تکامل، تحصیل و انسجام اجتماعی کودک محسوب می‌شود.

محمودیان اظهار داشت: پیامدهای عدم شناسایی انواع کم شنوایی در جوامع، فراتر از تأثیرات نامطلوب آن بر روی گفتار و زبان کودک است. از راهکارهای مطلوب در کاهش پیامدهای نامطلوب کم شنوایی، شروع اقدامات مداخله‌ای در سنین بسیار پایین است که در آن استفاده از تقویت شنوایی و به‌کارگیری برنامه‌های آموزشی مد نظر قرار می‌گیرد.

رئیس اداره شنوایی وزارت بهداشت گفت: شناسایی و مداخله زودهنگام کم شنوایی در نوزادان، از طریق غربالگری شنوایی بدو تولد امکان‌پذیر می‌شود، غربالگری شنوایی نوزادان هنگامی‌که در ادامه با ارائه مداخله‌های درمانی و توان‌بخشی سریع و مناسب همراه باشد، مزایای قابل‌توجهی را هم از نظر کاهش سن تشخصی و مداخله و هم بهبود تکامل زبانی و شناختی به همراه دارد.

در حاشیه بازدید رئیس اداره شنوایی وزارت بهداشت، جلسه هم‌اندیشی با حضور کلیه کارشناسان ستادی شهرستان‌ها و همه ادیولوژیست های (شنوایی شناس) همکار در استان در خصوص روند اجرا و تغییرات صورت گرفته در اجرای برنامه سلامت گوش و شنوایی و ثبت اطلاعات در سامانه سیب تبادل اطلاعات صورت گرفت.