به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، آریا صادق نیت حقیقی به برخی مشکلات صنایع کوچک اشاره کرد و گفت: صنایع پاییندست مواد اولیه را با قیمتی بالاتر از قیمت جهانی خریداری میکنند.این تولیدکننده آلیاژهای غیرآهنی، مفتول، سیم و هادی اظهار داشت: در واقع قیمت پایه محصولات جهانی است، اما این کالاها با قیمتی بالاتر از قیمت جهانی به دست مصرفکنندگان میرسد.
وی افزود: حتی اگر برای مواد اولیه واحدهای صنعتی سوبسیدهایی وجود داشته باشد، این سوبسیدها معمولاً به صنایع دولتی و بالادست تعلق میگیرد و زمانی که مواد اولیه به دست تولیدکنندگان صنایع کوچک میرسد، آن را با قیمتی بالاتر از قیمت جهانی دریافت میکنند. صادق نیت حقیقی با اشاره به اینکه فلز آلومینیوم یک فلز استراتژیک است، گفت: این کالا جزو کالاهای تحریمی است، بنابراین تولیدکننده نمیتواند آن را بدون واسطه خریداری کند و در عین حال مجبور است محصول خود را با قیمت پایینتری بفروشد. وی افزود: تولیدکنندگان صنایع کوچک از تسهیلات بانکی بهرهمند نیستند و با توجه به رکود و تورم، این صنایع نیازمند نقدینگی هستند. به همین دلیل، مجبور به خرید اعتباری میشوند و این امر باعث افزایش بیشتر قیمت مواد اولیه برای آنها میشود.
رئیس کمیته تخصصی سازندگان سیم و کابل در خصوص خرید اعتباری مواد اولیه از بورس کالا اظهار داشت: هزینه تمامشده خرید مواد اولیه به صورت خرید اعتباری از بورس کالا بسیار بالاتر از قیمت نقدی است؛ زیرا خریدار علاوه بر اینکه باید کالا را با قیمت بالاتری خریداری کند، باید هزینه باز کردن السی را نیز بپردازد. این فعال اقتصادی به عنوان مثال اشاره کرد که قیمت فروش آلومینیوم نقدی در اوایل هفته گذشته در بورس کالا ۱۹۲ هزار تومان بود، در حالی که قیمت فروش اعتباری آن در همان روز ۲۱۲ هزار تومان بود.
وی در خصوص قیمت خرید مواد اولیه به صورت اعتباری گفت: با توجه به بالاتر بودن قیمت خرید اعتباری نسبت به خرید نقدی و همچنین هزینه باز کردن السی، خریدار باید ماده اولیه را ۵.۳ درصد گرانتر خریداری کند. صادق نیت حقیقی اضافه کرد: بنابراین نرخ بهره پول در بورس کالا ۵.۳ درصد و در بازار آزاد ۷ درصد است.