ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدجواد میرجلیلی از افزایش مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در استان یزد نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: اورژانس استان یزد در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری ۸۱ مأموریت مربوط به مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن و امدادرسانی به ۱۲۶ مددجو در این مأموریتها را داشته است.
وی ادامه داد: در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته ۶۹ مأموریت با امدادرسانی به ۷۰ مورد مصدوم در این مأموریتها توسط اورژانس یزد انجام شد که این آمار افزایش ۸۰ درصدی تعداد مسموم با گاز مونوکسیدکربن در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
رئیس اورژانس استان یزد با بیان اینکه در سال جاری تعداد فوتیهای ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در استان یزد با افزایش ۱۰۰ درصدی مواجه بوده است، عنوان کرد: تعداد فوتیهای ناشی از مسمومیت مونوکسیدکربن در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته، سه مورد در صحنه حادثه بوده که این تعداد در سال جاری به فوت پنج نفر در صحنه حادثه و یک نفر فوتی در بیمارستان بوده است.
وی گفت: روز گذشته در ساعت ۲:۱۷ بامداد یک حادثه انفجار واحد مسکونی در یزد که احتمالاً به علت نشتی گاز بوده، رخ داد که سه فوتی و ۶ مصدوم به دنبال داشت و مصدمان به بیمارستان منتقل شدند.
میرجلیلی افزود: حادثه دیگری نیز در ساعت ۵:۲۶ دقیقه صبح روز گذشته در تفت رخ داد که ۶ مورد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن به بیمارستان انتقال یافتند.
وی گفت: بیشترین موارد مسمومیت با گار مونوکسید کربن در استان یزد به علت استفاده از پیکنیک در وسایل نقلیه، استفاده از پیکنیک در چادر مسافرتی، استفاد از زغال و آتش در فضای داخل ساختمان به خصوص در مناطق ییلاقی، استاندارد نبودن دودکش شومینه، بخاری و آبگرمکن است.
رئیس اورژانس استان یزد یادآور شد: گاز مونوکسیدکربن، گازی بدون رنگ و بو و به قاتل خاموش معروف است و اثر ترکیبی آن با هموگلوبین خون ۲۰۰ برابر بیشتر از اکسیژن است و فرد با قرار گرفتن در معرض این گاز خون به اندامهای حیاتی مانند مغز و قلب نمیرسد.
وی ادامه داد: علائم استنشاق این گاز شامل سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، درد بدن، ضعف عضلانی، تشنج، کاهش سطح هوشیاری، کما و مرگ است و چنانچه فردی با این صحنه مواجه شد باید ابتدا خونسردی خود را حفظ کند، در و پنجره ساختمان را باز کندف در صورت امکان مصدوم را به فضای بیرون انتقال دهد و با اورژانس تماس بگیرد.