ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «تاگس شاو» در مطلبی نوشت: اتحادیه اروپا برای سال آینده به منظور درگیری های احتمالی با مهمترین شرکای تجاری خود از جمله ایالات متحده آمریکا آماده می شود.
تعرفه های گمرکی به عنوان کلمه مورد علاقه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتحب آمریکا مشکلات بزرگی برای اتحادیه اروپا ایجاد می کند. ترامپ اخیراً در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی آمریکایی NBC News، تعرفه ها را ابزاری بسیار قدرتمند و نه فقط برای دستیابی به اهداف اقتصادی توصیف کرد.
اتحادیه اروپا این را به عنوان یک تهدید می بیند. در بروکسل نگرانی زیادی وجود دارد که ترامپ پس از روی کار آمدن خود در 20 ژانویه درست مانند دوره اول ریاست جمهوری خود تعرفه های بیشتری را بر واردات از اتحادیه اروپا اعمال کند.
در سال 2018، واشنگتن تعرفه های تنبیهی بر واردات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا وضع کرد. ترامپ در این راستا از ماده قانونی استفاده کرد که اجازه میدهد در صورتی که واردات به امنیت ملی آمریکا آسیب برساند، محدودیتهایی اعمال شود.
اتحادیه اروپا با اعمال تعرفه های تلافی جویانه بر موتورسیکلت های هارلی دیویدسون، ویسکی بوربون و شلوار جین ازآمریکا به این اقدام ترامپ پاسخ داد. در آن دوران اختلافات بین دو سوی آتلانتیک بر سر مناقشات بر سر ایرباس و بوئینگ نیز تشدید شد.
حالا در سال 2024 نیز رئیس جمهور منتخب آمریکا احساس می کند که اروپا از آمریکا سوء استفاده کرده است. ترامپ به ویژه صنعت خودروسازی آلمان را هدف قرار داده که کارخانه ها و تامین کنندگان در سراسر اروپا به آن وابسته هستند. وی در دوره اول ریاست جمهوری خود نیز تهدید به اعمال تعرفه های تنبیهی برای خودروها از اروپا کرده بود که این امر محقق نشد.
البته برند لانگ، رئیس کمیته تجارت در پارلمان اتحادیه اروپا اعلام کرده که این بار هر اتفاقی بیفتد، اتحادیه اروپا آمادگی بهتری دارد. وی در این راستا به تشکیل یک کارگروه کمیسیون اتحادیه اروپا اشاره کرد که در حال آماده سازی اقدامات بین بخشی برای مقابله با این سناریو است.
لانگ در این باره گفت: با قوانین جدید، بهتر میتوانیم در برابر درخواست اعمال فشار سیاسی با تعرفهها مقاومت کنیم. وی افزود: به عنوان درسی از تجربیات بد، اتحادیه اروپا حدود یک سال است که ابزاری برای دفاع سریعتر و مؤثرتر در برابر اقدامات اجباری متحدان در اختیار دارد.
به گفته لانگ از آن زمان، در شرایط اضطراری، مقرراتی وضع شده که اجازه میدهد واردات و صادرات کالاها و خدمات محدود شود، ثبت اختراع به حالت تعلیق درآید، سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی متوقف شود و شرکتهای کشورهای غیر اتحادیه اروپا از دسترسی به بازار داخلی محروم شوند.
همزمان، درگیری با دومین شریک مهم اتحادیه اروپا یعنی کشور چین هم در حال تشدید است. در پایان اکتبر، اتحادیه اروپا عوارض جبرانی را بر خودروهای الکتریکی وارد شده از این کشور وضع کرد. با این همه هر دو طرف به مذاکره برای یافتن راه حل ادامه می دهند. اتحادیه اروپا پکن را به تحریف رقابت از طریق یارانه های عظیم متهم می کند. البته بروکسل اساسا می خواهد خطرات ناشی از وابستگی بیش از حد به چین را کاهش دهد.
برای این منظور، اروپا به دنبال شرکای جدید و تامینکنندگان مواد خام تازه است و میخواهد در برابر پکن، به عنوان مثال ازطریق مناسبات تجاری با آمریکای لاتین، کمبودها را جبران کند.
در همین راستا اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اخیرا پس از تقریباً 25 سال، مذاکرات در مورد توافقنامه تجارت آزاد را با چهار ایالت مرکوسور آمریکای جنوبی نهایی کرد. وی این توافق را به عنوان یک ضرورت سیاسی و پاسخی روشن به جریان هایی که به سمت انزوا و چندپارگی حرکت می کنند ستود.
انتهای پیام/