ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پس از گذشت چهل و چهار سال از انقلاب اسلامی، زنان بهدلیل نگاه تکاملی رهبران انقلاب به هویت زن و دعوت از آنان برای حضور فعال در عرصههای اجتماعی، در بستری سالم و مساعد که برای رشد و پیشرفت اجتماعیشان فراهم شد، توانستند در عرصههای مختلف علمی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خوش بدرخشند. بهطوریکه میتوان گفت پیشرفت زنان یکی از نقاط قوت انقلاب اسلامی به شمار میرود.
با این حال، آنچه در رسانهها بیشتر برجسته شده، نقاط ضعف و کاستیهای حوزه زنان است. وجود مشکلات، امری طبیعی و مشترک در همه جوامع است، اما مسئله اینجاست که روایت دستاوردها و پیشرفتهای زنان بهدرستی بازتاب نیافته است. در مقابل، رسانههای معاند با نادیده گرفتن این پیشرفتها، تلاش میکنند با برجستهسازی نقاط ضعف، سیاهنمایی و دروغپراکنی، تصویری مخدوش از وضعیت زنان در جمهوری اسلامی ارائه دهند. این در حالی است که رهبر انقلاب بارها تأکید کردهاند: «در مسأله زن، ما از غرب طلبکاریم، نه غرب از ما.»
بنابراین، از یک سو با خلأ جدی روایت پیشرفتهای حوزه زنان و از سوی دیگر با سیاهنمایی و بزرگنمایی مشکلات این حوزه روبهرو هستیم. این وضعیت، به تبع خود، منجر به خلأ الگوی مطلوب برای زنان و نوعی سرگشتگی در این زمینه نیز شده است.
در مقابل، آنچه در رسانههای غربی مشاهده میشود، دقیقاً برعکس است: برجستهسازی نقاط قوت و سرپوش گذاشتن بر وضعیت شکننده و مشکلات زنان در غرب.
خانم دکتر گروسمن(GROSSMAN)، فوق تخصص روانپزشکی و استاد تمام دانشگاه UCL که در زمره 10 دانشگاه برتر آمریکای شمالی قرار دارد، در ارتباط با فمینیسم معتقد است این جریان تمام تلاش خودش را کرده تا واقعیت زندگی بشر را تحریف کند. او در توضیح پیامدهای عملی ایدههای فمینیستی در جامعه آمریکا میگوید: «خیانت بزرگ دولتهای چپگرا و فمینیستها به مردم آمریکا این است که با فریب، ابعاد بحرانهایی را که هم بحرانهای زنانه و هم بحرانهای انسانی برای زنان و مردان محسوب میشوند، کوچک جلوه داده و آنها را به مشکلات یک گروه خاص محدود کردهاند».
در چنین شرایطی علاوه بر تلاش برای رفع کاستیها و مشکلات حوزه زنان باید تصویر درستی از وضعیت زنان در ایران بازتاب داده شود.
دیروز همزمان با ایام ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر، رویداد ملی ایران بانو با حضور 110 نفر از بانوان موفق از سراسر کشور در عرصههای مختلف علمی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در سالن همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد.
میهمانان این رویداد که 110 زن نخبه ایرانی بودند با پرواز اختصاصی ایران بانو و با خلبانیِ نخستین بانوی خلبان ایرانی در مشهد به زمین نشست.
فاطمه حقیر السادات دبیر علمی رویداد ایران بانو هدف از برگزاری این رویداد را اینگونه عنوان کرد: "رویداد ایران بانو با هدف شناسایی زنان تاثیرگذار در حوزههای مختلف برنامه ریزی شده است. تصمیم گرفتیم در سالروز ولادت حضرت زهرا(س) و از معنوی ترین نقطه ایران این رویداد را شروع کنیم ولی ایران بانو، یک رویداد ملی است که در 31 استان کشور با همکاری رسانه ملی برای شناسایی و معرفی زنان تاثیرگذار برگزار میشود. اختتامیه این رویداد نیز در روز ولادت حضرت معصومه (س) برگزار خواهدشد.
یکی از نقاط تمایز این رویداد تاکید بر نقش مهم زنان در خانواده در عین تقدیر از فعالیت های اجتماعی آنها است. مادری خود به تنهایی یک شغل ارزشمند است و این رویداد تاکید یکجانبه بر صرف موفقیتهای تخصصی ندارد.
حقیر السادات با عنوان اینکه هر زن ایرانی تاثیر گذار است، افزود: در این مراسم از زنان خانه دارموفق، زنان موفق در عرصه فرهنگی، علمی و فناوری اقتصادی، سیاسی و غیره دعوت کردیم.
حقیرالسادات درباره این رویداد توضیح داد: 6 کارگروه در این رویداد در حوزههای خانهداری، تعلیم و تربیت، علم و فناوری، اقتصاد و کارآفرینی و فرهنگ و هنر تشکیل شده و بانوان موفق در این حوزهها شناسایی میشوند.
علیرضا کیخا معاون امور استانها در سازمان صدا و سیما نیز در این مراسم گفت: رویدا ایران بانو، پاسداشت و روایت زن موفق ایرانی است که توسط رسانه ملی در تمام استانها برگزار میشود.
علیرضا کیخا افزود: این رویداد هر سال برگزار خواهد شد و پیگیر هستیم دبیرخانه این رویداد در مشهد فعال شود.
وی گفت: در اسلام زن به عنوان بهانه خلقت معرفی شده، این درحالیست که امروز در غرب از زن تصویر غیرواقعی ارایه میشود که ختم به زندگی نمیشود.
در این رویداد ملی از پنج ایران بانو؛ صدیقه مهدوی کنی، دکتر مرضیه تولایی، سرچشمه بور، دکتر مهناز فتاحی و فاطمه بختی تقدیر شد.
همچنین در پایان مراسم از سه نشان ایران بانو و تمبر ایران بانو رونمایی شد.
انتهای پیام/