تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3875334
شناسه : 3875334
تاریخ :
جزییات حادثه نابینا شدن بیماران پس از جراحی آب مروارید اقتصاد ایران: خبر تلخ بود؛ «9بیمار تحت عمل جراحی آب‌مروارید قرار گرفتند، اما بینایی‌شان به‌دلیل عفونت شدید از دست رفت و برخی هم ناچار به تخلیه چشم شدند.»اما تلخ تر از آن اعلام این موضوع است که خطای انسانی هم در این حادثه دخیل بوده است. حادثه‌ای که به قیمت تاریک شدن دنیای این 9 بیمار تمام شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، 17مهر امسال، اتفاقی تلخ در یکی از بیمارستان‌های تهران رقم خورد و حدود 9بیمار تحت عمل جراحی آب‌مروارید قرار گرفتند، اما بینایی‌شان به‌دلیل عفونت شدید از دست رفت و برخی هم ناچار به تخلیه چشم شدند. از همان روزهای اول پرونده قضایی برای این بیماران تشکیل و براساس اسناد و بررسی‌های اولیه، اعلام شد که عفونت چشم این بیماران به‌دلیل وجود یک باکتری به نام «سودوموناس آئروژینوزا» رخ داده که از عوامل مهم عفونت‌های بیمارستانی است. بازتاب این خبر نگرانی‌های زیادی را به همراه داشت و برخی به قصور پزشکی در این ماجرا اشاره می‌کردند، اما به ‌گفته علی جعفریان، جانشین وزیر بهداشت، «یک روز بعد از گزارش عفونت چشم بیماران، کار رسیدگی به آنها آغاز شده و روند قضایی در حال طی شدن است. بررسی‌ها هم نشان می‌دهد که در یکی از وسایل آلودگی بوده و خطای انسانی هم در این مورد رخ داده است.» درباره جزئیات این حادثه چند نکته زیر را بخوانید.

18مهر
عصر این روز، طبق روال معمول و براساس پروتکل‌های وزارت بهداشت، گزارش عفونت توسط پزشکان معالج به تیم مدیریتی بیمارستان اعلام شد و روند درمانی بیماران توسط مسئول فنی بیمارستان پیگیری شد.

19مهر
پس از آشکار شدن علائم عفونت، در نخستین تصمیم ضروری تعطیلی سریع تمام اتاق‌های عمل اعمال شد و درمان بیماران دچار عفونت تحت بررسی ویژه و پیگیری سریع معاونت درمان وزارت بهداشت قرار گرفت.

20مهر
تیم کارشناسی دانشگاه در بیمارستان برای ارزیابی عوامل احتمالی دخیل در بروز عفونت در بیمارستان مستقر و نتایج ارزیابی آنها به آزمایشگاه مرجع ارسال شد.
چند نفر از عوامل بیمارستان هم در این‌باره احضار و پاسخگو شدند.

24مهر
کمیته درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دوباره تشکیل ‌و وضعیت بیماران پیگیری ‌شد. کمیته کنترل عفونت برای کشف منشأ آلودگی ارزیابی‌های علمی لازم را انجام داد. اتاق‌های عمل همچنان تعطیل مانده است.



5پزشک برای 9بیمار
براساس اعلام علی نیلی، مدیر بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه، هر ۹بیمار این حادثه در یک اتاق جراحی شده‌اند، ولی ۵پزشک متفاوت عمل جراحی را انجام داده‌اند. او تأکید کرده که این حادثه به‌دلیل عفونتی کاملا غیرعادی رخ داده، چون در حالت عادی ۴۸ساعت طول می‌کشد تا علائم عفونت داخلی چشم شروع شود و شدت پیدا کند. ولی در این مورد علائم خیلی سریع‌تر از چیزی که به‌طور معمول اتفاق می‌افتد شروع شده و پیشرفت کرده است. وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی هم غیرعادی بودن وضعیت را تأیید کرده‌ است. تصاویر دوربین‌های مداربسته راهروهای بیمارستان هم به قوه قضاییه تحویل شده است و باید منتظر تکمیل تحقیقات بود.

مجلس هفته آینده نظر می‌دهد
کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این موضوع ورود کرده و سلمان اسحاقی، سخنگوی این کمیسیون گفته:«باید جوانب مختلف ازجمله عمدی یا غیرعمدی بودن این حادثه، افراد متخلف، بررسی مشکل دارو، استفاده از تجهیزات و ملزومات غیراستاندارد و عدم‌ ایزوله بودن و پاک‌بودن محل جراحی سنجیده شود. قرار شد به جمع‌بندی برسیم و نتیجه بررسی هفته آینده به‌صورت شفاف اعلام خواهد شد.»