ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا امینی زاده، ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به استقبال زیاد کشاورزان این شهرستان برای کاشت زیره سیاه گفت: زیره سیاه کرمانی یا زیره سیاه کوهی از جمله گیاهان دارویی با ارزش میباشد که نیاز آبی بسیار پایینی دارد.
وی افزود: کاشت این گیاه از سه سال پیش و برای اولین بار در استان کرمان به صورت آزمایشی در شهرستان کوهبنان انجام شد و با توجه به عملکرد خوب، توسعه کشت این گیاه در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
امینی زاده، تصریح کرد: در حال حاضر ۳ هکتار از اراضی کشاورزی کوهبنان به کشت این گیاه ارزشمند اختصاص یافته و دوره رشد این محصول و هزینه پایین مراقبت در دوره داشت که از اوایل تا اواخر بهار میباشد.
وی افزود: زیره سیاه ارزش اقتصادی بالایی برای کشاورزان دارد و هر ساله با استقبال کشاورزان مواجه هستیم.
کارشناس مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کوهبنان نیز در رابطه با نحوه کاشت این گیاه گفت: برای کشت زیره سیاه میتوان از بذر و غده استفاده کرد و مناسبترین زمان کشت غده مهر تا بهمن میباشد و برای کاشت یک هکتار به حدود ۴۰۰ کیلو غده نیاز است.
قربانی، افزود: مقدار عملکرد به عواملی همچون عمر و اندازه غده، میزان بارندگی در فصل گلدهی، کنترل علف هرز، جمع آوری به موقع و قبل از ریزش محصول، بستگی دارد.
وی ادامه داد: بر این اساس، میزان تولید از ۶۴۰ کیلوگرم تا ۱۲۰۰ کیلو گرم در هکتار تجربه شده است و متوسط عملکرد دانه زیره سیاه ۷۰۰ کیلو گرم بوده که بر حسب شرایط آب و هوایی متغیر میباشد.
گفتنی است: به طور کلی، زیره سیاه کوهی یا زیره سیاه کرمانی سه نوع کاربرد دارویی، عطری و ادویهای دارد. میزان اسانس بذر زیره سیاه ایرانی در حدود ۵/۳ تا ۷ درصد است که در معطرکردن غذا، تحریک اشتها، تقویت معده، همچنین رفع ورم و نفخ معده کاربرد دارد.