ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری در آئین افتتاحیه چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه که عصر شنبه در سالن همایشهای مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی (ع) برگزار شد اظهار کرد: خداوند را شاکریم که این افتخار را نصیب خادمان کریمه اهل بیت (س) نمود تا بخش معارفی قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را که تا سه سال قبل، مغفول مانده بود را به صورت مسابقاتی مستقل برگزار کنند تا از ظرفیت عظیم حوزه علمیه، علما و مراجع عظام تقلید، مفسران و شارحان قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، پیامهای نو و نوآوریهای روز را به گوش جهانیان برسانیم.
وی افزود: جایگاه قم همین بوده و باید این اتفاق با محوریت استان قم رخ میداد؛ مدیرانی که در سازمان اوقاف و امور خیریه تصمیم گرفتند تا این حرکت از قم شروع شود و در اینجا بماند، شناخت، تدبیر و توجه خاصی به ظرفیتهای قم داشتهاند که به عنوان خادم مردم قم از آنها تقدیر و تشکر میکنم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و تبریک روز مادر اظهار کرد: آن بانوی بی بدیل، عظمتی به قامت ابدیت دارند و جز خاندان عصمت و طهارت (ع) کسی نتوانسته وجود ایشان را به درستی درک کند.
وی ادامه داد: از حضور مسئولان استانی و ملی هم در این مراسم تشکر میکنم، مدیرانی که در فراهم کردن مقدمات برگزاری این مسابقات به صورت جدی پای کار بودند از جمله استاندار قم مهندس بهنامجو، حجتالاسلام والمسلمین حسینی مقدم معاون استاندار و همچنین قائم مقام وزیر کشور در امور حقوقی و بینالملل، دکتر احمدی قمی که در این مجلس هم شرف حضور دارند.
اسکندری تصریح کرد: مدیران ارشد سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این مراسم حضور دارند، همچینن از رئیس شورای اسلامی شهر قم، مدیران کل ادارات و نهادهای مختلف، فرماندار قم، فرمانده نیروی انتظامی استان و دیگر مسئولان نیز تشکر میکنم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قرآن ناشناخته بوده و ناشناخته هم مانده است گفت: البته این مسئله برای چون مایی است وگرنه برخی انسانها در طول تاریخ کلام وحی را به درستی شناختهاند و زندگی خود را فدای توسعه مفاهیم این کتاب آسمانی کردهاند؛ اشخاصی همچون پیامبر اکرم (ص)، حضرت زهرا (س) و اهل بیت عصمت و طهارت که جدای از قرآن نیستند.
وی تصریح کرد: انسان کامل یعنی ائمه اطهار (ع) و اگر انسان کامل را به شکل مکتوب تصور کنیم همان قرآن است؛ مسئلهای که به این سادگی برای ما قابل فهم و درک نیست ولی از آنجا که دستور داریم در حد وسع خود در این کتاب تدبر کنیم، آن را بشناسیم و به مفاهیم و دستوراتش عمل کنیم، باید همه تلاشمان را به کار بگیریم که یکی از کارهای ضروری در این زمینه، برگزاری همین مسابقات قرآنی است.
اسکندری با بیان اینکه به فرموده رهبر معظم انقلاب، مسابقات قرآن کریم سبب شناسایی استعدادی درخشانی میشود گفت: سازمان اوقاف تلاش کرده است به نمایندگی از مجموعه نظام اسلامی، این مسابقات را به صورت بینالمللی برگزار کند تا محتوا و مفاهیم قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به گوش همه کشورهای اسلامی و غیر اسلامی برسد.
دبیر ستاد عالی مسابقات معارفی قرآن کریم تصریح کرد: رهبری در نامهای خطاب به جوانان غربی فرمودهاند اسلام را باید از سرچشمه آن شناخت که این مسئله وظایفی را هم بر دوش ما میگذارد چون در روایات است که در آخرالزمان، علم از قم به سراسر دنیا منتشر خواهد شد.
وی افزود: برگزاری مسابقات سراسری و بینالمللی معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، کار یک اداره نیست بلکه مجموعهی استان باید در این زمینه پای کار باشند.
اسکندری با اشاره به روایتی از حضرت رسول اکرم (ص) عنوان کرد: ایشان فرمودهاند «اگر فتنهها چون قطعهها و پارههای ظلمانی بر زندگی شما سایه افکند، تنها راه نجات شما قرآن است» بر این اساس این قرآن است که میتواند مسلمانان عالم را با هم متحد و آنها را در مقابل جبهه استکبار به صف کند و علاوه بر این پاسخی برای همه نیازهای بشر باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم قرآن را عامل حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی دانست و افزود: اما سوال این است که چقدر از کلام وحی برای حل مشکلات خود استفاده کردهایم؟ عیب است برای جمعیتی که کتابی دارد به نام قرآن، معارفی دارد به نام نهج البلاغه و فریادهایی پر معنویتی به نام صحیفه سجادیه ولی در کوچه وبازار، ناهنجاریهایی را هم میبیند که نشان میدهد نتوانستهایم پیام خدا و اهل بیت (ع) را به درستی بشناسیم و بشناسانیم.
وی تاکید کرد: مطمئن باشیم قرآن نسخه شفابخش بشریت است چون با فطرت انسانی هم سازگار است.