ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز قمرزاده بیان کرد: تولید میوه آناناس در شرایط پرورش نیمه کنترل شده سایبان برای اولین بار در استان خوزستان با تلاش علیرضا شفیعی زرگر مجری طرح و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول افزود: هزینه پایینتر احداث سامانه سایبان نسبت به هزینه احداث گلخانه، امکان سرمایه گذاری کمتر و مطمئنتری را برای تولید کننده به همراه دارد.
وی اظهار کرد: کاربرد سایبان در تولید آناناس باعث کاهش مصرف آب و بهبود بهرهوری این نهاده مهم تولید و نیز حذف مواردی نظیر نیاز به انرژی برق جهت خنک کردن محیط پرورش در تابستان و درنتیجه کاهش هزینههای تولید و افزایش سودآوری خواهد شد.
قمرزاده اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی شمال خوزستان با استفاده از سامانه سایبان میتوان مدت زمان تولید میوه آناناس قابل عرضه به بازار را نسبت به شرایط گلخانه و یا شرایط مزرعه کاهش داد و به این ترتیب به چرخه سریعتر سرمایه دست یافت.
وی تصریح کرد: از ویژگیهای دیگر کاربرد سامانه سایبان امکان بهره برداری بیشتر از فضای تولید و کشت تعداد بیشتر بوته در مقایسه با شرایط گلخانه است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول از دیگر مزایای این روش را امکان همزمانی طبیعی رسیدن میوه و کاهش نیاز به هورمون در این خصوص و نیز کنترل مطلوبتر آفات و بیماریها با استفاده از سامانه سایبان عنوان کرد و گفت: بر این اساس میتوان محصولی سالم و با ارزش تولید کرد.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با اشاره به وارداتی بودن این محصول در کشور، بر اهمیت تولید داخلی آن تاکید و اضافه کرد: در صورتی که کشت اقتصادی آناناس زیر سایبان توسعه یابد، میتوان از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده و با صادرات این میوه، علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، فرصتهای جدیدی برای ارزآوری و ایجاد بازارهای خارجی فراهم کرد.