تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3872151
شناسه : 3872151
تاریخ :
ارمنستان به دنبال بازگشایی خط آهن با ترکیه و طرح چهارراه صلح اقتصاد ایران: وزیر امور خارجه ارمنستان در نشست «سازمان کشورهای حوزه دریای سیاه» بر تلاش ایروان برای دستیابی به صلح و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرد و از توافق با ترکیه برای بازگشایی خط آهن «گیومری-قارص» خبر داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان و رئیس دوره‌ای «سازمان کشورهای حوزه دریای سیاه»، در چهل و نهمین نشست شورای وزرای خارجه این سازمان اعلام کرد که دولت ارمنستان برای دستیابی به اهداف صلح، امنیت، ثبات و همکاری مصمم است.

میرزویان با تأکید بر اینکه «گفتگوی منطقه‌ای کلید ایجاد همکاری مفید برای همه است»، گفت که دولت ارمنستان طرح «چهارراه صلح» را با هدف توسعه ارتباطات میان کشورهای منطقه ارائه کرده است.

وزیر امور خارجه ارمنستان همچنین بر اهمیت احترام کامل به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها و همچنین رعایت اصول برابری و عمل متقابل تأکید کرد.

این اظهارات نشان می‌دهد که ارمنستان به دنبال گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و ایجاد روابط حسنه با کشورهای همسایه است.

با توجه به تنش‌های منطقه‌ای و همچنین جنگ اخیر ارمنستان و جمهوری آذربایجان، این موضوع می‌تواند به کاهش تنش و ایجاد ثبات در قفقاز جنوبی کمک کند.

ارمنستان به دنبال بازگشایی خط آهن با ترکیه و همکاری منطقه‌ای است

وزیر امور خارجه ارمنستان اعلام کرد که ارمنستان و ترکیه برای ارزیابی مشترک نیازهای فنی برای عبور از مرز از طریق خط آهن «گیومری-قارص» به توافق رسیده‌اند.

به گفته «آرارات میرزویان»، ایروان همچنین راه‌هایی را برای راه‌اندازی مجدد زیرساخت‌های راه‌آهن، ساده‌سازی روندهای عبور از مرز و گمرک و تأمین برخی مکانیسم‌های امنیتی اضافی به باکو پیشنهاد داده است.

میرزویان در پایان با تأکید بر تعهد ارمنستان به همکاری سازنده و مؤثر در چارچوب «سازمان کشورهای حوزه دریای سیاه» گفت: «ارمنستان برای پیشبرد اهداف صلح و ثبات در منطقه دریای سیاه و فراتر از آن مصمم است.»

این تحولات نشان می‌دهد که ارمنستان به دنبال گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و عادی‌سازی روابط با ترکیه است.

آخرین باری که قطاری از خط آهن «گیومری-قارص» عبور کرده، به سال 1993 بازمی‌گردد و مرز دو کشور در همان سال بسته شد.

اخیراً «روبن روبینیان» دیپلمات ارمنی و نایب‌رئیس پارلمان ارمنستان، اعلام کرده که در ماه نوامبر نشستی میان نمایندگان چند نهاد ارمنستان و ترکیه در مرز دو کشور برگزار شده است.

روبینیان جزئیات زیادی از این نشست ارائه نکرد و تنها گفت که نیازهای فنی برای راه‌اندازی گذرگاه مرزی خط آهن «آخوریان-آکیاکا» ارزیابی شده است.

«روبن روبینیان» و «سردار کیلیچ»، نمایندگان ویژه ارمنستان و ترکیه، در آخرین دیدار خود در تابستان گذشته توافق کرده بودند که نیازهای فنی برای عبور از مرز از طریق خط آهن «گیومری-قارص» را به‌طور مشترک ارزیابی کنند.

این تحولات نشان می‌دهد که ارمنستان و ترکیه برای بازگشایی خط آهن «گیومری-قارص» به توافق رسیده‌اند. این اقدام می‌تواند گامی مهم در جهت عادی‌سازی روابط و گسترش همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور باشد.

همچنین «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، در نشست «3+3» در استانبول اعلام کرده بود که ارمنستان و ترکیه برای ارزیابی مشترک نیازهای فنی برای عبور از مرز از طریق خط آهن «گیومری-قارص» به توافق رسیده‌اند.

به گفته میرزویان، این اقدام در کنار تصمیمات قبلی برای برقراری پروازهای مستقیم و لغو ممنوعیت حمل‌ونقل هوایی کالا میان دو کشور همسایه که مرزهای بسته دارند، انجام شده است.

وزیر امور خارجه ارمنستان با تأکید بر اهمیت این خط آهن گفت: «راه‌اندازی خط آهن گیومری-قارص میان ارمنستان و ترکیه همراه با ارتباط راه‌آهن میان ارمنستان و آذربایجان، بلافاصله ارتباط مؤثری را میان خلیج‌فارس، دریای سیاه، دریای خزر و دریای مدیترانه ایجاد خواهد کرد.»

میرزویان همچنین با اشاره به اینکه ارمنستان کار ساخت‌وساز و تجهیز گذرگاه مرزی «مارگارا» در مرز با ترکیه را به پایان رسانده، گفت که دو کشور در چهارمین دیدار خود در ژوئیه 2022 در وین توافق کرده بودند که مرز زمینی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای شهروندان کشورهای ثالث بازگشایی کنند.

وزیر امور خارجه ارمنستان با تأکید بر علاقه ایروان به گسترش ارتباطات منطقه‌ای و تقویت همبستگی با کشورهای همسایه بر اساس اصول منشور سازمان ملل، به‌ویژه حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، مصونیت مرزهای بین‌المللی و استقلال سیاسی، گفت که ارمنستان و ترکیه برای ارزیابی مشترک نیازهای فنی برای عبور از مرز از طریق خط آهن «گیومری-قارص» به توافق رسیده‌اند.

پس از جنگ 2020 قره‌باغ، ارمنستان و ترکیه نمایندگان ویژه‌ای را برای عادی‌سازی روابط منصوب کردند که تاکنون چندین بار با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

انتهای پیام/