تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3871446
شناسه : 3871446
تاریخ :
ناتو برای ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید آماده می‌شود اقتصاد ایران: حدود یک ماه مانده تا بازگشت مجدد «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، سران کشورهای اروپایی ناتو با میزبانی دبیرکل این ائتلاف، نشستی در بروکسل را به منظور آمادگی برای مواجه شدن با عواقب احتمالی این مسئله برگزار می‌کنند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «استاندارد» در مطلبی با اشاره به نشست سران اروپایی ناتو در بروکسل که امروز (پنج شنبه) برگزار می شود نوشت: ائتلاف نظامی ناتو مسیر را برای آتش بس احتمالی در اوکراین ( با توجه به باطگشت مجد ترامپ به کاخ سفید)  تعیین می کند.

این روزنامه اتریشی در ادامه نوشت: بروکسل نه تنها پایتخت اتحادیه اروپا یا مرکز سیاست مشترک 27 کشور عضو آن است بلکه به عنوان کشور میزبان ناتو،  راه حل هایی  را در مورد بحران ها و جنگ ها در جهان تعیین می کند. حالا هم سران کشورهای این ائتلاف و وزرای خارجه و دفاع اعضای این تشکل غربی در مقر (سیاسی) ائتلاف ترانس آتلانتیک در نزدیکی فرودگاه Zaventem گرد هم می آیند تا تصمیمات آینده خود را آماده کنند.

«مارک روته»، دبیرکل ناتو به عنوان نوعی مقدمه برای نشست  امروز سران اتحادیه اروپا،  روز گذشته از رهبران  مهم‌ترین شرکای این ائتلاف دعوت کرده بود تا  با وی دیدار کنند.

اتحادیه اروپا توسط «اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا و «آنتونیو کاستا»، رئیس شورای دائمی این اتحادیه در این نشست ها نمایندگی می شود. 23 کشور از 27 کشور عضو اتحادیه اروپا عضو ناتو هستند.  حالا این صورت فلکی بسیار خاص در بروکسل نشان داد که تلاش ها برای توقف جنگ در اوکراین در این هفته ها و ماه ها جدی می شود.

در این میان آنچه مهم است این است که از نظر دیپلماتیک بین واشنگتن ، پاریس، برلین، رم، لندن و اخیراً ورشو چه می گذرد. سه سوال اصلی روی میز است و آن این است که پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده در 20 ژانویه 2025، چه انتظاری از رهبری وی می توان داشت؟  ترامپ احتمال  فشار زیادی وارد می کند تا با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه صحبت شود. کیت کلوگ، نماینده ترامپ در امور اوکراین به زودی به پایتخت های اروپایی و به کی یف سفر خواهد کرد.

علاوه بر کمک‌های مالی و بشردوستانه، که عمدتاً از این پس باید توسط کشورهای اتحادیه اروپا ارائه شود، شرکای اروپایی ناتو با این سؤال خاص مواجه هستند که چه کسی می‌تواند پس از آتش‌بس احتمالی در اوکراین صلح را تضمین کند؟

ترامپ قبلاً به صراحت اعلام کرده بود که ایالات متحده نمی‌خواهد هیچ سربازی و شاید تعداد کمی نیرو را برای  تامین امنیت اوکراین  فراهم کند. اما به زعم بروکسل، تنها برای این کار به ده ها هزار نیرونیاز است. به جز فرانسه، هیچ دولتی هنوز با اعزام سرباز به اوکراین در آینده موافقت نکرده است.

ثالثاً، مذاکرات ناتو در مورد چگونگی ادامه حمایت نظامی از اوکراین خواهد بود تا موقعیت آغازین مطلوبی برای مذاکرات با مسکو داشته باشد. اما هیچ کس جرات نمی کند این مسئله را پیش بینی کند که پوتین چه واکنشی نشان خواهد داد.  این در حالی است که حملات روسیه در اوکراین همچنان ادامه دارد.

بهر حال سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا امروز (پنج شنبه) درباره آینده اوکراین بحث می کنند. آنتونیو کاستا، رئیس جدید شورای اتحادیه اروپا، از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هم برای شرکت در این نشست دعوت کرده است.

عصر روز گذشته نمایندگان ارشد کشورهای اروپایی ناتو با زلنسکی درباره وضعیت دشوار کشورش و گزینه های بیشتر برای حمایت از کی یف صحبت کردند. در نشست روز گذشته بروکسل که توسط مارک روته دبیر کل ناتو برگزار شد، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و سران کشورهای لهستان، ایتالیا، دانمارک و هلند و همچنین وزرای خارجه فرانسه و بریتانیا و همچنین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و رئیس شورای اروپایی حضور داشتند.

این آخرین نشست سران اتحادیه اروپا قبل از روی کار آمدن «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید آمریکا در 20 ژانویه است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، پیش از دیدار با سران کشورهای اروپایی ناتو، بار دیگر خواستار «ضمانت‌های امنیتی» شد. وی در یک حضور کوتاه با «مارک روته»، دبیرکل ناتو در بروکسل، درخواست خود را برای ارائه سیستم های دفاع هوایی در برابر حملات روسیه تکرار کرد.

روته هم تاکید کرد که می خواهد همه اقدامات را انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که 19 سیستم مورد نیاز برای ایمن سازی زیرساخت های اوکراین فراهم شده است.

اولاف شولتز، صدر اعظم المان هم درباره این سوال که آیا نیروهای حافظ صلح اروپایی باید به اوکراین اعزام شوند یا خیر، اظهار نظر کرده و بار دیگر بحث ها در این باره را زودهنگام توصیف کرد. شولتز در نشست ویژه ناتو درباره اوکراین گفت: اتحادیه اروپا نباید گام سوم و چهارم را قبل از اولین قدم بردارد.

مارک روته، دبیر کل ناتو هم معتقد است که بحث عمومی درباره مذاکرات احتمالی آتش‌بس در آینده بین اوکراین و روسیه نتیجه معکوس دارد. روته در سخنانی گفت: من فکر می کنم اکنون باید بر مسئله  اطمینان از رسیدن اوکراین به موقعیت قدرتمند تمرکز کنیم. بحث درباره همه  مسائل بعدی زمانی آغاز می شود که زلنسکی، ولادیمیر پوتین و دیگران پشت میز می نشینند.

روته همچنین در مورد مذاکرات احتمالی درباره آتش‌بس بین اوکراین و روسیه تاکید کرد که این مذاکرات باید توسط خود اوکراین و از یک موضع قوی رهبری شود.

 در این میان وظیفه مهم آنتونا کاستا، رئیس جدید شورای اروپایی در  نشست سران  ناتو در بروکسل هماهنگی 27 عضو اتحادیه اروپا برای چگونگی برخورد با دونالد ترامپ است. تهدیدات ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه بر تمامی محصولات اتحادیه اروپا هم موضوع مهم دیگری در دستور نشست بروکسل خواهد بود.

اقدامات متقابل احتمالی در کمیسیون اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی است، اما اکثر سران کشورهای اروپایی به این دیدگاه تمایل دارند که تعرفه‌های متقابل بر محصولات ایالات متحده آمریکا به دلیل خطر تشدید تنش و حتی جنگ تجاری، آخرین راه حل باشد.

روزنامه تاگس آنسایگر سوئیس هم در مطلبی به دشواری کار اتحادیه اروپا جهت آماده شدن برای روی کار آمدن ترامپ پرداخته و نوشت: چگونه می توان بدون ارسال سیگنال های اشتباه یا پیش بینی اینکه فرد بازگشته به کاخ سفید واقعا چه خواهد کرد، برای روی کار آمدن وی آماده شد؟ به گفته دیپلمات های اروپایی  یافتن راهی برای پیشبرد این امر وظیفه دشواری است که آنتونیو کاستا، رئیس جدید شورای اتحادیه اروپا برای اولین نشست خود در روز پنجشنبه در پیش رو دارد. بهر حال تعیین مسیر اشتباه می تواند عواقب سریعی داشته باشد.

انتهای پیام/