تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3870763
شناسه : 3870763
تاریخ :
مواد غذایی که پوست بیمار را درمان می‌کنند اقتصاد ایران: از قدیم هم گفته‌اند پوست آیینه تمام نمای بدن است و نشان دهنده چیزی است که به بدن می‌رسانید. پس اگر پوست شفاف می‌خواهید باید تغذیه مناسب داشته باشید.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز از فرارو، ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه همیشه بحث‌برانگیز بوده است، اما تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که رژیم غذایی می‌تواند نقش بسزایی در ایجاد آکنه داشته باشد. در این مقاله ۷ ماده غذایی که باعث ایجاد آکنه می‌شوند را مرور می‌کنیم و در مورد اهمیت کیفیت رژیم غذایی بحث خواهیم کرد.

۱. قند و شکر، رفقای همیشگی بیماری‌های پوستی

جدیدترین پژوهش‌ها نشان می‌دهد افراد مبتلا به آکنه تمایل به مصرف کربوهیدرات‌های بیشتری نسبت به افرادی دارند که آکنه کم دارند یا فاقد آن هستند.

غذاهای غنی از کربوهیدرات‌های تصفیه شده عبارتند از:

- نان، کراکر، غلات یا دسرهایی که با آرد سفید درست می‌شوند.

- ماکارونی درست شده با آرد سفید

- برنج سفید و رشته فرنگی برنجی

- نوشابه و سایر نوشیدنی‌های شیرین

- شیرین‌کننده‌هایی مانند شکر نیشکر و شربت افرا

یک مطالعه نشان داد که افرادی که به طور مکرر قندهای اضافی مصرف می‌کنند، ۳۰٪ بیشتر در معرض آکنه قرار دارند و کسانی که به طور مرتب شیرینی و کیک می‌خورند، ۲۰٪ خطر بیشتری برای ابتلا به آکنه دارند. دلیل این موضوع به تأثیر کربوهیدرات‌های تصفیه شده بر سطح قند خون و انسولین باز می‌گردد. کربوهیدرات‌های تصفیه شده به سرعت در جریان خون جذب می‌شوند و سطح قند خون را افزایش می‌دهند. این افزایش قند خون باعث افزایش سطح انسولین می‌شود، که به رشد سریع‌تر سلول‌های پوستی و افزایش تولید سبوم کمک می‌کند.

۲. محصولات لبنی

هنوز مشخص نیست که چگونه شیر ممکن است در ایجاد آکنه نقش داشته باشد، اما چندین تئوری مطرح شده است. دو مطالعه نشان داده است که بزرگسالانی که مرتباً شیر یا بستنی مصرف می‌کنند، چهار برابر بیشتر دچار آکنه می‌شوند. شیر باعث افزایش سطح انسولین می‌شود که ممکن است شدت آکنه را بدتر کند.

۳. فست فود، مظنون همیشگی

هیچ یک از موارد گفته شده به اندازه سبک غذایی غربی و فست فودها با افزایش میزان ابتلا به آکنه در ارتباط نیست. اقلام فست فود مانند برگر، ناگت، هات داگ، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه‌های گازدار و میلک‌شیک ممکن است خطر آکنه را افزایش دهند.

۴. غذاهای غنی از چربی‌های امگا ۶

یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده آکنه، افزایش مصرف غذاهای حاوی چربی امگا ۶ و کاهش مصرف غذاهای حاوی امگا ۳ است. چربی‌های سرشار از امگا ۶ مانند روغن سویا و ذرت بدن را به سوی شرایط التهابی پیش می‌برند.

۵. شکلات

از دهه‌های گذشته، مصرف شکلات را با بروز بیشتر آکنه برابر می‌دانستند، اما تحقیقات در این زمینه به اندازه کافی اثبات‌کننده نیست. یک مطالعه نشان داد که مردان مستعد آکنه که روزانه ۲۵ گرم شکلات تلخ ۹۹٪ مصرف می‌کنند، پس از فقط دو هفته تعداد ضایعات آکنه آن‌ها افزایش یافته است.

۶. پودرهای مکمل بدنسازی

این مواد منبع غنی از اسیدهای آمینه لوسین و گلوتامین هستند که باعث رشد و تقسیم سریع‌تر سلول‌های پوستی می‌شوند و ممکن است در ایجاد آکنه نقش داشته باشند.

۷. غذاهایی که به آن حساسیت دارید

ریشه آکنه یک بیماری التهابی است و تمام مواردی که آتش التهاب را در بدن شما شعله ور کند می‌توانند زمینه‌ساز بروز آکنه باشند. حساسیت‌های غذایی می‌توانند مولکول‌های پیش‌التهابی را در خون افزایش دهند و بروز آکنه را تشدید کنند.

در عوض چه بخوریم؟

اگرچه غذاهایی که در بالا بحث شد ممکن است در ایجاد آکنه نقش داشته باشند، غذاها و مواد مغذی دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند به پاکسازی پوست کمک کنند.

 این موارد شامل:

- اسیدهای چرب امگا ۳: ضد التهاب و مصرف منظم آن با کاهش خطر ابتلا به آکنه ارتباط دارد.

- پروبیوتیک‌ها: ایجاد یک روده سالم و میکروبیوم متعادل، که با کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به آکنه ارتباط دارد.

- چای سبز: حاوی پلی فنول که با کاهش التهاب و کاهش تولید سبوم در ارتباط است.

- زردچوبه: حاوی پلی فنول کورکومین ضد التهاب که می‌تواند به تنظیم قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند.

- ویتامین‌های A، D، E و روی: نقش مهمی در سلامت پوست و ایمنی دارند و ممکن است به جلوگیری از آکنه کمک کنند.

- رژیم‌های غذایی به سبک مدیترانه‌ای: سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و روغن زیتون با کاهش شدت آکنه در ارتباط است.