ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه «اشپیگل» در مطلبی به وضعیت فاجعه بار جزایر مایوت فرانسه بعد از طودفان سهمگین اخیر و بالا رفتن انتقادها از دولت در سایه این شرایط فاجعه بار پرداخته و نوشت: طوفان موسوم به «چیدو» مجمع الجزایر مایوت فرانسه را ویران کرده است و ترس از غارت اموال آسیب دیدگان در حال افزایش است. این وضعیت «فرانسوا بایرو»، نخست وزیر تازه کار فرانسه را به شدت تحت فشار قرار داده است.
وضعیت در مایوت بسیار متشنج است و عواقب طوفان چیدو همچنان گریبانگیر مردم این منطقه است. پس از این طوفان ویرانگر در قلمرو فرادریایی فرانسه، وزارت کشور برای جلوگیری از غارت اموال مردم منطقه، منع رفت و آمد شبانه را اعلام کرد.
در مجمع الجزایر مایوت در اقیانوس هند، تاکنون 21 مورد مرگ در تنها بیمارستان این جزیره بر اثر این طوفان گزارش شده است. به گفته فرانسوا بایرو، نخست وزیر فرانسه 1700 نفر دیگر مجروح شدند که حال 200 نفر آن ها وخیم است. مقامات محلی انتظار صدها قربانی در روزهای آینده را دارند. فرمانداری منطقه، ستادی را برای جستجوی مردگان تشکیل داده و فرودگاه به روی پروازهای غیرنظامی بسته شده و نگرانی ها در مورد تامین آب آشامیدنی در این منطقه افزایش یافته است.
بایرو که تازه چند روزی است به سمت نخست وزیری فرانسه منصوب شده است به دلیل رفتارش در مواجهه با این طوفان مورد انتقاد قرار گرفته است، زیرا او میخواهد علیرغم سمت جدیدش در رأس دولت فرانسه شهردار شهر پائو در جزیره پیرنه باقی بماند.
یائل براون-پیوت، رئیس پارلمان فرانسه از حزب رنسانس امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هم با نگاهی به مامودزو، پایتخت مایوت، گفت: اگر نخست وزیر به جای پائو به این منطقه طوفان زده پرواز می کرد، بهتر بود.
بایرو بعد از وقوع این طوفان به جای حضور در جلسه اضطراری مایوت در جلسه شورای شهر پائو شرکت کرده بود و بنابراین فقط از طریق ویدئو به جلسه بحران مایوت با حضور امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه پیوست. ماکرون وضعیت مایوت را یک تراژدی توصیف کرد و از بازدید از این جزیره در روز پنجشنبه خبر داد.
توماسو دلا لونگا، سخنگوی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر به بی بی سی گفت: این یک موقعیت آخرالزمانی است که یادآور یک منطقه جنگی است.
این بدترین طوفانی است که این جزیره در 90 سال گذشته تجربه کرده است و تا حدودی ناشی از دمای بالای اقیانوس بوده است. دانشمندان در این مسئله اتفاق نظر دارند که پدیده های شدید آب و هوایی در نتیجه تغییرات آب و هوایی ساخته دست بشر در حال افزایش هستند.
مقامات محلی از ساکنان مایوت خواستند در تلاش های امدادی برای کمک به آسیب دیدگان این منطقه شرکت کنند. به گفته وزیر کشور، 70 درصد اقامتگاه ها در این منطقه آسیب زیادی دیده است. آمبدیلواهدو سومیلا، شهردار مامودزو، به رادیو تلویزیون RFI گفت: مهمترین مسئله تهیه غذا و آب است. در بخش بزرگی از این جزیره هنوز برق و تلفن وجود ندارد.
وزارت کشور فرانسه 400 ژاندارم را برای حمایت از 1600 نیروی امنیتی به منطقه اعزام کرده است.
با عبور این طوفان با سرعت باد تا 220 کیلومتر در ساعت، زاغههای پرجمعیت این جزیره تا حد زیادی ویران شدند.
برونو رتالو، وزیر کشور فرانسه که روز دوشنبه از این جزیره طوفان زده بازدید کرد، گفت: تعداد قربانیان بسیار زیاد خواهد بود. اما شناسایی آنها روزها طول می کشد. او تأکید کرد که مایوت کاملاً ویران شده است و 70 درصد از ساکنان تحت تأثیر قرار گرفتند.
وی همچنین تلاش کرد از این شرایط به نفع تشدید قواعد پناهندگی در کشورش استفاده کند و خواستار تصویب قانون مهاجرتی جدید با توجه به تعداد زیادی از افراد بدون اجازه اقامت در مایوت شد. وی در X نوشت: ما باید قانونی وضع کنیم تا فرانسه دوباره کنترل مهاجرت را در مایوت و سراسر کشور به دست آورد. وی افزود که این باید به یک اولویت ملی تبدیل شود.
انتهای پیام/