مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امامخمینی(ره) با اعلام رشد ۵.۷ درصدی پروازها و ۷.۲ درصدی مسافر در ۹ ماه امسال گفت: ۴۲ پروژه به ارزش ۲۸ همت در شهر فرودگاهی امامخمینی آماده امضای قرارداد است.
به گفته چلندری، هماکنون مگا ترمینال بار با سرمایه گذاری خارجی با ۲۴۰ میلیون دلار آماده کلنگ زنی و امضای قرارداد است.
همچنین، ۴۲ پروژه سرمایه گذاری در شرکت شهر فرودگاهی امامخمینی به ارزش ۲۸ همت آماده افتتاح است.وی در خصوص بازگشت شرکتهای هواپیمایی خارجی به کشور توضیح داد: اکثر شرکتهای هواپیمایی خارجی و شرکت هواپیمایی سوئیسی بازگشته اند سایر شرکت ها در حال رایزنی برای بازگشت هستند.
چلندری افزود: از ابتدای امسال میانگین روزانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ پرواز ثبت شده است.مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امامخمینی گفت: رویکرد شرکت شهر فرودگاهی امامخمینی بر اساس سیاستهای دولت چهاردهم اجرای مفاد برنامه هفتم پیشرفت است.
در این خصوص واگذاری فرودگاهها به بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران خارجی، اعطای مجوز برای پروازهای تجاری و اخذ مالیات از مسافران سفرهای بینالمللی برای توسعه زیرساختهای شهر فرودگاهی در حال انجام است. وی تصریح کرد: شرایط واگذاری برخی عرصههای شرکت فرودگاهی امامخمینی به بخش خصوصی فراهم شد.
مهدی باقری، کارشناس ترانزیت، اظهار کرد رقابت با فرودگاههای دیگر مانند دبی، دوحه و استانبول برای حملونقل کشور حیاتی است. نیاز به بهبود و توسعه زیرساختهای فرودگاه برای پاسخگویی به افزایش تعداد مسافران، افزایش همکاری با خطوط هوایی بینالمللی و جذب بیشتر گردشگران و استفاده از فناوریهای پیشرفته برای بهبود خدمات و کاهش زمان انتظار مسافران برای تحول این فرودگاه نیاز است.
میتوان از تجربه تحریمهای گذشته این برداشت را کرد که گرچه ممکن است تحریمها فشارهایی را وارد کنند اما این فشارها صرفا مانع رشد و پیشرفت حملونقل هوایی نیست. راهبردهایی نظیر استفاده از ظرفیت کشورهای توسعهیافته در بهرهبرداری از ظرفیت حملونقل هوایی کشور میتواند گام موثری در راستای بیاثرسازی تحریمها . تبدیل ایران به هاب هوایی اوراسیا ایفا کند.