ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ همایش «پژوهش و فناوری ضامن جهش تولید و کشاورزی دانشبنیان» به مناسبت هفته پژوهش با حضور معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و جمعی از پژوهشگران بخش کشاورزی در محل سازمان تات برگزار شد.
غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در همایش هفته ملی پژوهش و فناوری گفت: علمی مفید است که در راستای رفاه جامعه باشد. ما هم در تات تلاش داریم علمی تولید کنیم که نافع بخش کشاورزی در حوزه امنیت و سلامت غذا باشد.
وی افزود: تحقیقات تات سالانه حدود ۲ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی دارد.
وی تصریح کرد: تلاش داریم برای حل چالشهای امکان اجرای طرحهای کاربردی در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برای رفع چالشهای آب و خاک تغییرات اقلیم پروژههایی تعریف شود.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی افزود باید دانش و یافتهها به مزرعه نفوذ پیدا کند که در این زمینه همه بخشها دولتی خصوصی و… باید وارد کار شوند.
این مسئول دولتی گفت: ما به خلق ثروت از دانش اعتقاد داریم که نیاز به راهبردهایی دارد که بخشی از آنها از گذشته بوده و باید آسیب شناسی شود و برخی هم راهبردهای جدید است که باید اجرا شود.
گل محمدی اظهار کرد: تحقیق صرفاً باید برای توسعه باشد و اجرای تحقیقات اولویت بندی شود.
وی اضافه کرد: برخی از طرحهایی که در گذشته مسکوت مانده و اجرایی نشده است را با آسیب شناسی جدید احیا میکنیم و تاکید ما روی برنامه محوری و حل مساله خواهد بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بودجه و اعتبار خاصی را برای معاونت پژوهشی و اجرای طرحهای جریان ساز و فناورانه اختصاص خواهیم داد. طرحهای فناور در سازمان تحقیقات ۱۰ تا ۱۲ درصد است و میخواهیم طی مدت ۴ سال به ۲۰ درصد افزایش دهیم.
این پژوهشگر ادامه داد: روز گذشته ۴ تفاهم نامه و ۲ قرارداد با بخش خصوصی برای انتقال فناوریها به بازار و احصای مشکلات و انتقال آن به سازمان برای تدوین موضوعات تحقیقاتی بود.
وی افزود: به دنبال انتقال بخشی از تحقیقات به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی هستیم که در این زمینه تحقیقات بذر در اولویت قرار دارد.
گل محمدی اظهار کرد: برای حفاظت از ذخایر ژنتیکی نیاز به منابع داریم و پیگیری میکنیم که اختصاص یابد و همچنین تلاش میکنیم که اطلاعات و دادهها در بخش کشاورزی به صورت یکپارچه باشد
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: مشکل فعلی پراکندگی اطلاعات است.
وی نرمافزار نوآوری استفاده از نرمافزار نوآوری را یکی از عوامل افزایش ضریب نفوذ دانش به مزرعه اعلام کرد و گفت: پیگیر کمیتهها از معاونت علمی رئیس جمهوری و سایر بخشهای دولتی و خصوصی هستیم.