تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : بین الملل
لینک : econews.ir/5x3869282
شناسه : 3869282
تاریخ :
بقائی: بازگشایی سفارت ایران در سوریه در دستورکار است اقتصاد ایران: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بازگشایی سفارت ایران در سویه نیازمند مقدماتی از جمله اطمینان از تامین امنیت نمایندگان و کارکنان است، این موضوع در دستورکار است و اگر شرایط فراهم شود ما این کار را انجام خواهیم داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز سه‌شنبه 27 آذرماه در نشست خبری هفتگی خود با رسانه‌ها پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

بقائی در ابتدا اجلاس 8 کشور عضو دی هشت در مصر گفت: وزیر خارجه در نشست وزیران شرکت خواهند کرد و سپس نشست سران با شرکت رئیس جمهور محترم برگزار خواهد شد. در خصوص روابط دوجانبه کشورهای عضو هم گفتگو خواهیم داشت.

موضوع بازگشایی سفارت ایران در سوریه

وی درباره بازگشایی سفارت ایران در سوریه گفت: از کلمه قریب الوقوع استفاده نمی‌کنم. این نیازمند مقدماتی از جمله اطمینان از تامین امنیت نمایندگان و کارکنان است. این موضوع در دستورکار است و اگر شرایط فراهم شود ما این کار را انجام خواهیم داد.

از هر فرصتی برای توقف جنایت رژیم صهیونیستی استفاده می‌کنیم

بقائی درباره حملات به سوریه گفت: این اقدامات تجاوزکاران رژیم صهیونیستی چیز جدیدی نیست. ما به عنوان کشور مسئول از هر فرصتی برای بسیج جامعه بین‌المللی جهت توقف جنایت رژیم و تجاوزاتش به کشورهای منطقه استفاده می‌کنیم. این تعهد بین‌المللی است، حقوق بین‌الملل در خطر است. تک تک دولت‌ها موظف هستند در راستای حراست از هنجار برای توقف جنایت‌ها استفاده کنند. ما در سطح کشورهای اسلامی و در سطح سازمان ملل این موضوع را مطرح خواهیم کرد.

در سوریه به دنبال کشورگشایی و احیای امپراتوری‌های گذشته نبودیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره هدایت تحولات در منطقه توسط ترکیه و اظهارات وزیر خارجه این کشور درباره توافق با ایران گفت: غیرطبیعی نیست که کشورها روایت‌های خودشان را از تحولات داشته باشند. آنچه که مشخص است در دوحه و نشست آستانه و هم در نشست هشت کشور، آنچه که تفاهم شده بود بیانیه آن صادر شد و ضرورت توقف درگیری‌ها و گفتگو معارضین با دولت سوریه بود.

حفظ تمامیت ارضی سوریه نگرانی مشترک بود. در همین چند روز متاسفانه تمامیت ارضی سوریه مورد هدف قرار گرفته است و بخش دیگری از سرزمین سوریه اشغال شد و قطعنامه شورای امنیت نقض شد. ما به عنوان ایران این نگرانی را داشتیم. این نگرانی‌ها مشترک بود و تلاش کشورهای شرکت کننده در دوحه این بود مانع بروز چنین وضعیتی شوند.

حضور ما در سوریه مبنایی بود و خروج ما هم مسئولانه بود. ما در سوریه به دنبال کشورگشایی و احیای امپراتوری‌های گذشته نبودیم. در سوریه کمک به تامین امنیت مردم این کشور در برابر تروریسم مهم بود. امروز در تقویم هم روز مقابله با تروریسم و افراطی‌گری است. ما با این هدف و بنا بر دعوت دولت سوریه حضور داشتیم. ما برای حمایت از شخص و گروه در سوریه نبودیم، تا آخرین لحظات کمک به حفظ تمامیت ارضی سوریه برای ما مهم بود. باور داریم امنیت در کشورهای منطقه ضامن امنیت در غرب آسیا است.

99 درصد تسلیحات اسرائیل از سوی آمریکا و آلمان تامین می‌شود

وی در خصوص گزارش بین‌المللی درباره تامین تسلیحات رژیم صهیونیستی توسط آمریکا و آلمان گفت: من به یاد ندارم در طول تاریخ سازمان ملل، هیچگاه به این میزان اجماع بین‌المللی در مورد وجود خطر مشترک علیه هنجارهای حقوق بین‌الملل ایجاد شده باشد. آن چیزی که مشخص است بی کیفر ماندن رژیم صهیونیستی عامل کلیدی در جری کردن این رژیم و ادامه نقض‌های قوانین حقوق بشر داشته است.

پرونده‌های مشخصی هم در دادگاه‌های بین‌المللی تشکیل شده که بی‌سابقه است. در دیوان بین‌المللی هم پرونده نسل کشی باز شده است. دیوان 6 دستور مشخص درباره نسل کشی در غزه صادر کرده که هیچکدام اجرا نشده است. گزارشگر حقوق بشر فلسطین بارها در گزارش‌ها اعلام کرده که ما با نسل کشی رو به رو هستیم. صحبت‌های اخیر گزارشگر سازمان ملل درباره مبارزه با تروریسم بسیار گویا است. صراحتا آنچه که عیان بوده ایشان بیان کرده است.

99 درصد تسلیحات اسرائیل از سوی آمریکا و آلمان تامین می‌شود و از جهت حقوق بین‌الملل کشورهایی که به جنایت کمک می‌کنند به عنوان همدست شناخته می‌شوند. سریع‌ترین راه برای توقف نسل کشی توقف ارسال سلاح است و کشورهای منطقه انتظار دارند این کار انجام شود.

در حال تکمیل...

انتهای پیام/