به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، طبق اعلام پژوهشگران برای ثابت نگهداشتن افزایش دما در ۱.۵ درجه، باید انتشار جهانی دیاکسیدکربن که اصلیترین گاز گلخانهای است در سال ۲۰۳۰ در مقایسه با ۲۰۱۰ تا ۴۵درصد کاهش یابد. اگر این مهم محقق نشود 10میلیون نفر بهدلیل افزایش شدید دما جان خود را از دست خواهند داد. همچنین تا سال 2050حدود 30درصد از تولید محصولات کشاورزی کاسته میشود. بیشترین سهم انتشار این گازها متعلق بهبخشهای بزرگ صنعتی و تولیدی است و البته بیشترین هدررفت انرژی نیز در همین حوزهها رخ میدهد، اما سبک زندگی مردم دنیا هم در انتشار گازهای گلخانهای و پیامدهای آن بسیار مؤثر است. طبق اعلام محققان، انرژی، حملونقل و موادغذایی بیشترین ردپای کربن را از خود به جای میگذارند که ارتباط مستقیمی با شیوه زندگی افراد دارد.
بهبود بهرهوری انرژی در خانه
برای این کار لازم است از وسایل و تجهیزاتی استفاده کنیم که بیشترین بهرهوری را با کمترین میزان مصرف انرژی دارند.
افزایش کیفیت سوخت و خودرو
وسایل نقلیه مهمترین منابع تولید گازهای گلخانهای هستند. 40درصد گازهای گلخانهای تولید شده سهم حملونقل است.
جلوگیری از هدر رفت انرژی
استفاده از پنجرههای دوجداره، پردههای ضخیم، پوشیدن لباس گرمتر و کاهش دمای خانه، حذف وسایل سنتی گازسوز، استفاده از تجهیزات برقی کممصرف و... کمک زیادی به ذخیره انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای میکند.
استفاده از وسایل حملونقل عمومی
استفاده بیشتر از وسایل حملونقل عمومی و عدماستفاده از خودروی شخصی در مسیرهای کوتاه، تولید کربن و انتشار گازهای گلخانهای را کم میکند. استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی و قابل شارژ هم گزینه دیگری است که اکنون رواج بیشتری دارد.
مدیریت درست کشاورزی
پرهیز از سوزاندن کاه و کلش، زهکشی شالیزارها از انتشار گازهای گلخانهای میکاهد.
بازیافت مواد
سوزاندن زباله منجر به تولید گازهای گلخانهای میشود. بازیافت و مدیریت مناسب زباله از انتشار گاز متان و تولید کربن میکاهد.