ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرحله مقدماتی چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از امروز، 25 آذرماه، بهصورت غیرحضوری آغاز شد. این مرحله از مسابقات که بهطور ویژه برای انتخاب برترینهای رقابتهای قرآنی برگزار میشود، تا 29 آذر ادامه خواهد داشت.
در این مرحله، 350 نفر از 102 کشور مختلف با ارسال فایلهای تصویری خود در بخشهای مختلف مسابقات، در رقابت با یکدیگر قرار خواهند گرفت.
بر اساس اعلام سازمان اوقاف و امور خیریه، داوری این مرحله در بخشهای مختلف لحن، صوت، وقف و ابتدا، تجوید، و حسن حفظ توسط هیئت داوران برجستهای انجام میشود.
داورانی چون علیاکبر ملکشاهی در بخش لحن، صالح اطهریفرد در بخش صوت، سعید رحمانی در بخش وقف و ابتدا، عباس امامجمعه در بخش تجوید، و امیر آقایی در بخش حسن حفظ مسئولیت ارزیابی این رقابتها را بر عهده دارند. ریاست گروه داوری را نیز بهروز یاریگل، پیشکسوت قرآنی کشور، بر عهده دارد.
شرکتکنندگان و رشتههای مختلف مسابقات
در این دوره از مسابقات، شرکتکنندگان در دو بخش آقایان و بانوان در رشتههای مختلف رقابت خواهند کرد.
در بخش آقایان، مسابقات در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، و حفظ کل قرآن کریم برگزار میشود. در بخش بانوان نیز رقابتها در رشتههای قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن کریم خواهد بود.
در مجموع، 350 شرکتکننده از کشورهای مختلف در این مرحله حضور دارند که شامل 88 قاری، 129 حافظ، و 54 مرتل در بخش آقایان و 40 حافظ و 34 مرتل در بخش بانوان است.
مرحله نهایی و حضور برترینها در مشهد
برترینهای این مرحله از مسابقات که در مرحله مقدماتی به موفقیت دست پیدا کنند، به مرحله نهایی راه خواهند یافت. مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از 8 تا 13 بهمنماه در مشهد مقدس و همزمان با سالروز مبعث پیامبر اکرم (ص) برگزار خواهد شد.
در این دوره از مسابقات، نمایندگان کشورمان در بخش آقایان شامل سیدمحمد حسینیپور در رشته قرائت تحقیق، محمد خاکپور در رشته حفظ کل قرآن، و مجتبی قدبیگی در رشته قرائت ترتیل هستند. در بخش بانوان نیز فاطمه دلبری و غزاله سهیلیزاده در رشتههای حفظ کل و قرائت ترتیل به نمایندگی از ایران به رقابت خواهند پرداخت.
این مسابقات فرصتی مناسب برای نمایش توانمندیهای قرآنی شرکتکنندگان از کشورهای مختلف است و برگزاری آن بهویژه بهصورت غیرحضوری، گامی موثر در راستای تقویت و گسترش فرهنگ قرآنی در سطح جهانی به شمار میرود.
انتهای پیام/