ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئوس اصلی گزارش سالانه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص نقض حقوق بشر توسط آمریکا و انگلیس طی نشستی با حضور دکتر حکیمی مشاور رئیس قوه قضائیه و معاون قضایی ستاد حقوق بشر، عیسی کاملی مدیر کل آمریکا و محسن عمادی دستیار مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه با حضور خبرنگاران حوزه سیاست خارجی تشریح شد.
تبصره سوم قانون «افشای نقض حقوق بشر توسط آمریکا و انگلیس در جهان امروز»، مصوبه سوم اردیبهشت ماه 1391 مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه را موظف به تهیه گزارش سالانه نقض حقوق بشر در ایالات متحده آمریکا و انگلیس نموده است.
بر همین اساس و با هدف انجام تکالیف مندرج در این قانون، وزارت امور خارجه تلاش نموده تا در دو گزارش پیش رو، با استناد به آخرین گزارشهای رسمی سازمانها و نهادهای متعدد حقوق بشری وابسته به سازمان ملل متحد و نیز منابع معتبر و در دسترس بینالمللی، بخشی از موارد نقض حقوق بشر توسط این دو کشور را در سطح داخلی و بینالمللی به ویژه با تاکید بر حوزههایی همچون زنان، مهاجران و نیز نژادپرستی نهادینه شده در ایالات متحده آمریکا و انگلیس در سال 2024 میلادی (دوره یکساله منتهی به سپتامبر 2024) مورد بررسی و تدقیق قرار دهد.
بدیهی است موارد ذکر شده در این گزارشها، شامل تمامی موضوعات و موارد نقض حقوق بشر توسط این کشورها نبوده و تنها سعی شده است تا متقنترین و پررنگترین موارد با استناد به آمار و گزارشات موجود ذکر شود.
براساس گزارش نقض حقوق بشر توسط ایالات متحده آمریکا در سال 2024، برجستهسازی موارد نقض حقوق بشر در آمریکا به منظور آشکار کردن عدم صداقت دولتمردان آمریکایی در احترام به حقوق بشر و بی اعتنایی آنان به حقوق بین الملل بشر که قربانیان زیادی را در ایران و سایر کشورها بر جای گذاشته، وظیفه همه کشورهای مستقل و آزاده می باشد.
در طول سال 2024 اقدامات ضدحقوق بشری آمریکا در سطح بینالمللی و ریاکاری این کشور در ادعای سردمداری حقوق بشر در جهان، استفاده ابزاری از حقوق بشر در جهت مداخله و همدستی با رژیم صهیونیستی در نقض حقوق بشر فلسطینیان، نقض سیستماتیک حقوق بشر و جنایات مکرر برای حفظ سیستم آپارتاید صهیونیستی، وضع ظالمانه اقدامات قهرآمیز یکجانبه، انتقال تسلیحات و حمایت از گروههای تروریستی تداوم داشته است. حمایت بی قید و شرط آمریکا و سایر دولتهای غربی از رژیم صهیونیستی منطقه غرب آسیا را به بحرانی ترین نقطه جهان در مقوله نقض حقوق بشر علیه مردم فلسطین به ویژه زنان و کودکان در نتیجه جنگ افروزی رژیم صهیونیستی تبدیل کرده است. آمریکا در حمایت همه جانبه و بیحد و حصر از رژیم صهیونیستی تمامی قوانین بینالمللی و گزارشها و بیانیهها و مواضع نهادهای حقوق بشری را نادیده انگاشته و به سخره گرفته و اعتبار کلیه اسناد بینالمللی حقوق بشری را زیر سوال برده است.
همچنین، براساس گزارش نقض حقوق بشر توسط انگلیس در سال 2024، اقدامات و عملکرد ضدحقوق بشری دولت انگلیس در سطح داخلی و بینالمللی همچنان مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری سازمان ملل، شورای اروپا و مدافعان حقوق بشر است، از جمله انتقادها به تبعیض نژادی سیستماتیک در انگلیس که یکی از پرتکرارترین موارد نقض حقوق بشر در این کشور است؛
بارزترین مورد نقض حقوق بشر توسط این کشور، در رابطه با فلسطین است. انگلیس با ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی و حمایتهای مالی و پشتیبانیهای امنیتی و فناورانه، ضمن همدستی با رژیم اشغالگر در ادامه نقض حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین، نقش مستقیم و غیرمستقیم در ارتکاب جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و جنایت نسلکشی در فلسطین اشغالی داشته است.
انتهای پیام/