ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «طالع باقرزاده»، رهبر جنبش اتحاد مسلمانان و عالم دینی که 9 سال است در زندان دولت جمهوری آذربایجان به سر میبرد، از زندان شماره 12 نامهای در مورد بازداشتهای اخیر در این کشور منتشر کرده است.
این عالم دینی ضمن محکوم کردن این بازداشتها از دولت الهام علیاف خواسته که همه زندانیان سیاسی را آزاد کند.
او در این نامه گفته است: «در هفتهای که گذشت، بازداشت 6 عضو "میدان تیوی" که از آخرین شاخههای رسانههای آزاد هستند و همچنین تشکیل پرونده کیفری علیه "روفات صفراف" و "آذر قاسمی" که برای دفاع از حقوق بشر تلاش میکنند و بازداشت آنها با اتهامات دروغین، نشان میدهد که وضعیت تا چه اندازه اسفبار شده است. ما بهطور قاطع این بازداشتها و اقدامات علیه آزادی فکر، اندیشه و بیان را محکوم میکنیم و همه این اتفاقات را بهعنوان نشانهای از سقوط مدیریت فعلی به پایینترین سطح، ارزیابی میکنیم. اگر موج بازداشتها تا این حد بیرحمانه و بیحدومرز شده است، نشان میدهد که این رژیم در حال ورود به مرحله پایانی خود است. در تاریخ هیچ دولتی نبوده که بتواند با ستم به مردم خود در قدرت باقی بماند.»
«طالع باقرزاده» که در نوامبر 2015 در جریان «وقایع نارداران» بازداشت شده بود، به 20 سال زندان محکوم شد.
او به «قتل مأموران پلیس»، «تروریسم»، «نگهداری غیرقانونی سلاح و مهمات» و سایر اتهامات سنگین متهم شده بود، اما هیچیک از این اتهامات را نپذیرفته و گفته که با دستور دولت الهام علیاف بازداشت شده است.
این عالم دینی گفته که مسئولیت کشته شدن 4 نفر از ساکنان محلی و 2 مأمور پلیس در جریان «عملیات نارداران» بر عهده «اداره مبارزه با جرائم سازمانیافته» است که این عملیات را انجام داده است.
به گفته او، آنها اصلاً سلاحی نداشتهاند و در حالی که بهطور مسالمتآمیز در خانه بودهاند، پلیس به آنها حمله کرده و 6 نفر را کشته و بقیه را بازداشت کرده است.
«طالع باقرزاده» و سایر افرادی که همراه با او محاکمه شدند، گفتهاند که هم در هنگام بازداشت و انتقال به «اداره مبارزه با جرائم سازمانیافته» و هم در مدت چند روزی که در این اداره بازداشت بودند، شکنجههای وحشتناکی شدهاند.
اما وزارت کشور جمهوری آذربایجان این ادعاها را رد کرده است.
«طالع باقرزاده» 7 سال از محکومیت 20 ساله خود را در زندان «قوبوستان» گذرانده است. در حال حاضر، بیش از 70 عضو جنبش اتحاد مسلمانان آذربایجان، از جمله «طالع باقرزاده»، در زندان هستند. هیچیک از این افراد اتهامات وارد شده را نپذیرفته و میگویند که با انگیزههای سیاسی بازداشت شدهاند.
در تاریخ 3 دسامبر 2024، «روفات صفراف»، فعال حقوق بشر و از مؤسسان سازمان «خط دفاع»، بازداشت شد. او به «ضربوجرح عمدی منجر به جراحت سبک»، «کلاهبرداری با ایراد خسارت کلان» و «اخلال در نظم عمومی» متهم شده است. در 4 دسامبر، دادگاه منطقه «بینهقدی» با صدور حکمی او را برای مدت 4 ماه به حبس پیش از محاکمه محکوم کرد.
در 6 دسامبر 2024، «رامین جبرائیلزاده»، «آینور قنبروا»، «آیزل عموداوا»، «آیتاج احمدوا»، «خیاله آقاییوا» و «ناطق جوادلی»، از کارکنان «میدان تیوی»، بازداشت شدند. آنها به «قاچاق با مشارکت در یک گروه سازمانیافته» متهم شدهاند.
با صدور حکمی، این افراد نیز برای مدت 4 ماه به حبس پیش از محاکمه محکوم شدهاند. در خانههای این خبرنگاران تفتیش و تجهیزات و وسایل شخصی آنها ضبط شده است.
در همان روز، «اولوی طاهراف»، فعال مدنی، نیز بازداشت و به 4 ماه حبس پیش از محاکمه محکوم شد.
همه این افراد اتهامات وارد شده را رد و اعلام کردهاند که به دلیل «تحقیقات در مورد فساد» و «بیتفاوت نبودن به نقض حقوق بشر در کشور» با اتهامات دروغین بازداشت شدهاند. وکلای این افراد به حکم بازداشت آنها اعتراض کردهاند.
دادگاه تجدیدنظر باکو در 13 دسامبر حکم بازداشت خبرنگاران «میدان تیوی» را تأیید کرد.
«میدان تیوی» با انتشار بیانیهای اتهامات مطرحشده توسط پلیس را «بیاساس» و بازداشت خبرنگاران را «غیرقانونی» خوانده است.
«آذر قاسمی»، مدیر موسسه مدیریت سیاسی و تحلیلگر سیاسی، نیز در 8 دسامبر 2024 بازداشت شد.
در 9 دسامبر، دادگاه منطقه «یاسامال» با صدور حکمی او را برای مدت 4 ماه به حبس پیش از محاکمه محکوم کرد. قاسمی به «اخاذی با تهدید» متهم شده است. او این بازداشت را «سیاسی» و «به دلیل بیان حقیقت و روشنگری» میداند.
این بازداشتها نشان میدهد که وضعیت آزادی بیان و رسانهها در جمهوری آذربایجان بسیار وخیم است و دولت این کشور بهشدت در حال سرکوب صداهای منتقد و مستقل است.
انتهای پیام/