تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3865961
شناسه : 3865961
تاریخ :
فلج مغزی و اوتیسم در دوران نوزادی قابل درمان است اقتصاد ایران: دبیر علمی کنگره نورومتابولیک گفت: تشخیص به موقع می‌تواند فلج مغزی و اوتیسم را درمان کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز چهاردهمین کنگره بیماری‌های نورومتابولیک ایران با حضور سیدعلی حسینی رئیس دانشکده علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در دانشکده توانبخشی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

حسینی در ابتدای کنگره گفت: انجمن نورومتابولیک در راستای تکمیل چرخه خدمات به شکل علمی، توانبخشی نیز به همایش‌ها اضافه شود تا بتوانیم خدمات تخصصی مرتبط با درمان افراد مبتلا به نورومتابولیک را به لحاظ تشخیصی، درمانی و توانبخشی مدیریت کنیم و در همین جهت جلسات سخرانی و کارگاه‌های تخصصی، راه‌اندازی کردیم تا در نهایت مراجعین از خدمات ما راضی باشند.

پروانه کریم زاده رئیس کنگره نورومتابولیک گفت: بیماری‌های نورومتابولیک ارثی در حیطه متابولیک کودکان قرار می‌گیرد. عنوان اصلی کنگره اختلال تکامل عصبی با علل نورومتابولیک زمینه‌ای است.

وی ادامه داد: روز اول در کنگره سه کارگاه برگزار می‌شود، روز دوم موضوع به بیماری‌های فلج مغزی اختصاص دارد، روز سوم به بیماری اوتیسم مربوط است. اوتیسم یک معضل در جوامع بشری است. اوتیسم روز به روز رو به افزایش است. اوتیسم یک علامت است و تشخیص نیست یعنی اوتیسم علامتی است که ممکن است در پشت آن علل ژنتیکی وجود داشته باشد.

رئیس کنگره نورومتابولیک اذعان کرد: سه اختلال به اعم از تنبلی تیروئید و فلین کتونوری به صورت رایگان غربالگری آن در بیمارستان‌های مجهز صورت می‌گیرد.

محمود رضا اشرفی دبیر علمی کنگره در ادامه گفت: موضوع مهم در بررسی روز دوم کنگره پنج تا ۱۰ درصد کودکان دچار اختلالات تکاملی هستند. اگر در حیطه حرکتی اختلال باشد فلج مغزی است و اگر در حیطه تکاملی اگر در ارتباطی اختلال داشته باشیم اوتیسم می‌شود.

وی ادامه داد: فلج مغزی یک اختلال تکاملی است که تعدادی از این بیماران ممکن است در تشخیص بیمار اگر منشأ آن متابولیک باشد از دایره فلج مغزی خارج می‌شوند، اما اگر منشأ ژنتیکی باشد در دایره فلج مغزی هستند. اگر منشأ فلج مغزی ژنتیکی باشد قطعاً ارثی خواهد بود.

دبیر علمی کنگره افزود: ابتدا باید گفت که تشخیص به موقع بیماری اوتیسم و فلج مغزی خانواده می‌تواند فرزند سالم‌تری داشته باشد، همچنین در بارداری مجدد نیز دیگر نوزاد با علائم اوتیسم و فلج مغزی در ژن خانواده متولد نخواهد شد. راه‌های پیشگیری برای مادر این این است که انجام آزمایش‌های ژنتیکی است که قابل درمان و پیشگیری است، همچنین اگر مادر بتواند بهداشت را رعایت کند، ذهن آرام، تغذیه، مراقبت تحت نظر پزشک، حضور در بیمارستان‌های مجهز و جلوگیری از حوادث می‌تواند از تولد این نوع نوزادان جلوگیری شود.

ساسان ساکت دبیر اجرایی کنگره نورومتابولیک گفت: از سال ۱۳۹۰ این مجموعه به شکل سمیناری تشکیل و اجرا شده است.