ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی پیش از ظهر سه شنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان قم که در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: پژوهش موتور پیشران رشد و پیشرفت کشور است و به این مساله باید با یک دید کلانتری نگرش شود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه بیان کرد: در عرصههایی که در دهههای اخیر شاهد رشد پیشرفت بودهایم و مایه سربلندی کشور شده به وضوح برنامهریزی پژوهشی قابل مشاهده است.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در عرصه پژوهش پیشرفت حاصل میکند، ابراز کرد: در راستای اثربخشی پژوهشها در جامعه، حلقه مفقوده مهمی وجود دارد و آن نهاد اندیشکدهها است که چهارچوب و نظامات فکری را از پژوهش اخذ و با ارتباط با مدیران میدان آنها را مرتبط با تقنین و اجرا میکند.
حجت الاسلام مقیمی با اشاره به وضعیت پژوهش در حوزههای علمیه عنوان کرد: ساختار درس خارج از گذشتههای بسیار دور مبتنی بر پژوهش و تحقیق بوده است و در حال حاضر بر اساس منابع رسمی قریب ۲۷۰ نشریه علمی در حوزه علوم انسانی اسلامی نمایه شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: در این میان ۱۳۰ نشریه برای نهادهای حوزوی است و همچنین ۸۲ نشریه تخصصی هنوز رتبه کسب نکردهاند و ۲۰۰ نشریه داخلی در واحدهای آموزشی منتشر میشود.