ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: تئاتر، هنرهای نمایشی، فرهنگ و هنر مانند غذای روح ارزشمند است و نمایش تئاتر هم به حرکت روبه رشد جامعه کمک میکند و هم مردم را به سمت روشنفکری هدایت میکند.
در حقیقت تئاتر بهترین مورفین و کدئین برای ذهن بیمار جامعه است که به راحتی دردها را به رخ میکشد و شاید هم درمانها را بازگو کند.
در بیشتر کشورها برای تئاتر و هنرهای دیگر سرانه و حمایتهای مادی در نظر گرفته میشود، تا خدمتی به جامعه باشد.
با یکی از پیشکسوتان عرصه تئاتر استان که چند سالی تا بازنشسته شدن زمان دارد، گفتوگو کردیم که در ادامه آن را میخوانید.
کمال فتحی متولد محله گردی گرول سنندج و از فعالان هنری استان، بازیگر و هنرپیشه تئاتر و از افراد فعال فرهنگی استان است.
وی بیان کرد: در فاصله سالهای ۷۰ تا ۷۲ در مدارس کار هنری خود را شروع کردم و در سال ۷۶ در انجمن هنرهای نمایشی حضور پیدا کردم و کار نمایشی را شروع کردم.
این هنرمند پیشکسوت حوزه تئاتر بیان کرد: در دوره راهنمایی با گروه سرود و نمایش مدرسه شروع به کار هنری کردم و مشوق من در آن دوره مرحوم سیدعلی اشرف حسینپناهی مشهور به «فرشا» بود.
فتحی اذعان کرد: در جشنوارههای ملی و استانی تئاتر به عنوان کارگردان و بازیگر حضور داشتم و مورد تقدیر قرار گرفتم و همچنین در سریالها و برنامههای تلویزیونی و سینمایی اجراهای مختلفی داشتم.
ترویج هنر در جامعه هدف اصلی بازیگر تئاتر
وی تصریح کرد: از افتخارات اصلی من این بود که در عرصه هنری خدمتگزار بودم و از اینکه بابت ترویج هنر در جامعه فعالیت داشتم به عنوان یکی از اهدافم در عرصه تئاتر خرسندم.
این هنرمند بیان کرد: همچنین مؤسسه فرهنگی و هنری را دایر کردم و با کار فرهنگی در حوزه هنر، مسائل اجتماعی، اعتیاد، سلامت و دیگر مسائل روز فعالیت داشتم و توانستم اقدامات ارزشمندی انجام دهم.
فتحی گفت: یکی از اقداماتی که داشتم این بود که در قبرستان تایله با عنوان شب مهربانی به توزیع غذای گرم برای معتادان و دعوت آنها برای بازگشت به خانواده و جامعه و کمک به ترک آنها موفق شدم چند نفر را به آغوش جامعه بازگردانم.
وی اظهار کرد: در جشنوارههای فجر، جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، جشنواره زیویه سقز و سایر جشنوارهها حضور داشتم و اولین جشنوارهای که حاضر شدم جشنواره دانشگاههای پیام نور سراسر کشور بود که موفق به کسب مقام دوم بازیگری کشور شدم.
هنرمند تئاتر سنندج خاطرنشان کرد: افتخار من این است که از محضر اساتیدی از جمله جلال بابازاده، صابر دل بینا، شهرام میرزایی، توفیق ملکی، و سایر بزرگان که ستون هنر کردستان هستند و آن را جلا دادند و بهره بردم.
فتحی افزود: از لذتهای کاری من در جشنواره دهم تئاتر خیابانی مریوان در سال ۹۶ یک داستان از منظومه ماموستا حق شناس را اجرا کردم که دارای اجرای پرمحتوا و ارزشمند بود.
سنندج مهد فرهنگ و هنر
وی بیان کرد: علاقه خاصی به اصالت سنندج دارم و اینکه این شهر زادگاه هنر شعر و موسیقی و ادب و فرهنگ و هنر است و من هم از کودکی به واسطه همین شرایط با هنر آشنا شدم و سنندج مانند یک ستون برایم بود.
هنرمند پیشکسوت سنندجی افزود: اثر کوچه پس کوچههای شهر استاد کمندی پیوندی خاص، قوی و عاطفی داشته که من آنرا الهام بخش خود میدانم و انجام خدمت فرهنگی و هنری برای شهرم برای من ارزشمند است.
مدیران استان باید به فرهنگ و هنر و استان توجه کنند و از سایر اساتید بزرگ کشوری برای آموزش بازیگری استفاده کنند و فقط آموزش مطرح نیست بلکه بها دادن بعد از آن هم مهم است. فتحی اذعان کرد: دغدغه ما این است که استعداد زیاد داریم و حواشی شهر نهفته از استعداد است که باید با بها دادن شکوفا شوند.
هنرمند کردستانی بیان کرد: اگر جوان ما سرگرم به زندگی و هنر باشد دیگر دنبال چیزهای بیهوده نمیرود و امروز که اعتیاد بیشتر از بیکاری و سایر مشکلات اقتصادی مطرح است هنر میتواند راه درمان خوبی باشد.
جوانان به سمت کارهای هنری تشویق شوند
فتحی گفت: دغدغه من انجام کار هنری و فرهنگی است و اینکه بدانیم سرگرم کردن جوانان به ورزش و فوتبال و هنر و موسیقی و نمایش و تئاتر وقت اضافی را از آنها میگیرد تا سراغ اعتیاد نروند.
هنرمند کردستانی گفت: بنده فعالیتهای مختلفی در حوزه بازیگری سریال، تئاتر، سینما، میان پرده، فعالیتهای مدنی، سریالهای استانی و چند کار در خارج از کشور را داشتم.
فتحی افزود: اجرای نمایش و تئاتر کار اجتماعی در پارک سپیدار و برپایی نمایشگاه خصوصاً در مدت هفته اعتیاد از کارهای خودجوشی بوده که انجام دادم.
وی عنوان کرد: برپایی کار آئینی و سنتی و اجرای نمایش برای کودکان، برگزاری جشنوارههای فولکلور و موسیقی برای آشتی دادن مردم و موسیقی با هم از کارهای مهم و ارزشمند خودم میدانم.
بازیگر تئاتر کردستانی یادآور شد: همچنین در حوزه صنایع دستی هم فعالیت داشتم و به احیای هنرهای قدیمی مثل جولا بافی، گیوه بافی، کلاش بافی، سجاده بافی، ارغوان بافی و همه و همه علاقمندم که در قالب نمایشگاه به نمایش آنها پرداختم و تاکنون ۵ جشنواره در شب چله، نوروز و سایر مناسبتها برپا کردم.
فتحی گفت: دغدغه اصلی من فعالیت مدنی برای جوانان و مطرح کردن مشکلات آنها در عرصه فرهنگ و هنر، است.
کمبود حمایت و اسپانسر هنری در کردستان
وی افزود: اسپانسر و حمایت هنری در کردستان کم است و هنر در استان کمتر حمایت میشود حتی هنرمندان خانه و کار با درآمد ثابت ندارند.
بازیگر سنندجی اذعان کرد: جوانان کردستان و سنندج همواره در عرصه هنر و ورزش پیشتاز بودند و باید مراقب خود باشند.
فتحی بیان کرد: پیوست عرصه فرهنگی و هنری در استان اینکه مکان هنری کم است و سنندج با آن همه اصالت و فرهنگی که دارد تنها ۲ سالن تئاتر دارد که آن هم در اختیار بخش خصوصی است.
وی اظهار کرد: نبود مکان تمرینی دغدغه است، و اینکه کردستان معدن استعداد بازیگری و در این حوزه عالی بوده به طوری که به شخصه در مدارس در مدت ۵ دقیقه آموزش از دل بچهها بازیگرهای خوبی را بیرون کشیدم و به آموزش نیاز داریم چرا که یکی از نیازهای اساسی ما در سنندج توجه مسئولان به هنر است.
بازیگر سنندجی ادامه داد: حمایت هنری در استان انجام شده اما باید بیشتر شود چون نیاز ما این است و باید در حوزه کار فرهنگی آسیب اجتماعی احصا شود و در محلات این آسیب رفع شود.
فتحی گفت: من قطعاً سالهای بعدی کارم را به اجرای نمایش اجتماعی در دل محلات میگذرانم.
دغدغه امروز هنرمندان عرصه تئاتر کردستان بیان دردها و رنجها، شادیها و واقعیات جامعه است اما وجود حامی و پشتیبان برای اجرای کارهای هنری، وجود فضای صحنهای و ترویج این هنر میان مردم به ویژه نسل جوان مطالبهای است که امروز از سوی همه هنرمندان عرصه تئاتر مطرح میشود.