ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار محمدجواد زاده کمند فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان در نشست تخصصی معاونین وظیفه عمومی استان ها ضمن قدردانی از همکاری و تعامل رده های وظیفه عمومی سراسر کشور در راهبرد اهداف قرارگاه مرکزی مهارت آموزی، اظهار کرد: سازمان وظیفه عمومی و رده های آنان در استان ها در انجام رسالت خطیر مهارت آموزی کارکنان وظیفه و اشتغال زایی آنان کمک موثری داشته اند.
وی گفت: بحث مهارت آموزی سربازان از سال 1401 به صورت جدی پیگیری و با اختصاص اعتبارات از سوی دولت، حدود 30 هزار نفر از عزیزان از تسهیلات وام خوداشتغالی بهرهمند شده اند و برابر آماری که ارائه شده بیش از 86 درصد کسانی که تسهیلات دریافت کردند به شغل رسیدند و مابقی هم در فرآیند رسیدن به شغل هستند.
سردار زاده کمند در پاسخ به سئوال تعداد رشته ها و مهارت های ارائه شده درطرح سرباز ماهر، بیان کرد: در سرباز ماهر سه مرحله پیش بینی شده، مرحله پیش از خدمت، حین خدمت و پس از خدمت که در مرحله حین خدمت ما دو دسته آموزشها را پیش بینی کردیم. یک مهارت عمومی است که شامل پنج مهارت سبک زندگی، امداد و نجات، کارآفرینی و اشتغال، رسانه، فضای مجازی و مهارت حقوقی و مالی برای جوانان ضروری است لذا در این زمینه ها سربازان در دوره آموزشی حدود 100 ساعت مهارت کسب می کنند.
وی گفت: در دوران آموزشی هشت قواره آموزشی پیش بینی شده که هر سازمانی به تناسب ماهیت ماموریت از این قوارههای آموزشی برای مهارت آموزی کارکنان وظیفه استفاده می کنند، همچنین حدود 520 نوع مهارت آموزشی شناسایی شده که این مهارتها ثابت نیست و ممکن است هر ساله متغیر باشد و مهارتهای جدیدی اضافه شود و یا مهارتهایی که از چرخه اشتغال به شکلی خارج شده از اولویت آموزش نیز خارج شود.
این مقام ارشد انتظامی افزود: معمولا افراد به تناسب ظرفیتهای هر استان در نیروهای مسلح، سازمان فنی حرفهای و سایر دستگاهها دارند یک رشته را به تناسب علاقه انتخاب میکنند و دوره مهارتی را آموزش می بینند.
وی بیان داشت: مشوق های هفت گانه مرحله قبل از خدمت در طرح مهارت آموزی سربازان با هدف ترغیب مشمولان عزیز برای کسب مهارت های مورد نظر نیروهای مسلح در نظر گرفته شده که جوانان عزیز در صورتیکه قبل از خدمت مهارتی را کسب کنند، می توانند پرونده مهارتی خود را از طریق سامانه سخا ثبت کنند و به تناسب نوع مهارتی که تعیین شده، پس از تایید این مهارت توسط دستگاه ذیربط، مشمول اولویت مشوق های مورد نظر خود را ثبت و در سیر مراحل بهره مندی قرار می گیرد.
سردار زاده کمند خاطرنشان کرد: قرارگاه مهارت آموزی معمولا برای اینکه فرایندهای مشوق ها را برای مشمولان اجرا کند، نیاز است حداقل دوماه قبل از ورود مشمولان به خدمت سربازی درخواست خود را در سامانه سخا ثبت کنند، در غیر این صورت با مشکل مواجه می شوند و برخی از مشوقهایی مانند تعیین محل خدمت و... بهرهمندی نمی شوند.
وی با بیان اینکه افراد دارای مهارت در حین خدمت سربازی می توانند با شرایطی از مشوق هایی مانند حداکثر یک ماه کسر خدمت، حداکثر یک ماه مرخصی تشویقی، تعیین محل خدمت سربازی، به کارگیری به عنوان مربی، اعطای یک درجه بالاتر و...است، افزود: برای بهره مندی ازاین مشوق ها شرایطی وجود دارد و به تناسب میزان ساعت کسب مهارت، امکان انتخاب نوع مشوق متفاوت خواهد بود، مشمولانی که در رشته های مهارتی بالای 240 ساعت آموزش کسب می کنند، می توانند از بالاترین مشوق ها استفاده کنند.
سردارزاده کمند در پاسخ به این دغدغه که برخی ازمشمولان امکان ثبت مهارت های خود را قبل از خدمت ندارند، گفت: ما در این خصوص محدودیت داریم و متقاضیان قبل از ثبت مهارت خود در سامانه سخا می بایست در دفاتر پلیس +10 درخواست اعزام به خدمت خود را ثبت کنند، ان شاءالله در آینده نزدیک این محدودیت رفع خواهد شد و هر مشمولی در هر مقطع زمانی که مهارتی رو کسب کرد بتواند بعد از سن 15 سالگی در سامانه ثبت کند. اطلاعات مشمولان تا زمان اعزام به خدمت در سامانه باقی میماند و در این فاصله صحت سنجی اطلاعات انجام شده و متقاضی در صورت اعزام به خدمت می تواند به راحتی از این تسهیلات بهره مند شود.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان در خصوص مبلغ وام اشتغال زایی، اظهار کرد: مبلغی که در حال حاضر تعیین شده 150میلیون تومان است که البته این مبلغ برای بعضی از مشاغل کافی نیست ما از طریق دولت پیگیری کردیم که اگر امکانپذیر باشد این مبلغ برای سال 1404 افزایش یابد.
انتهای پیام/