تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x3860136
شناسه : 3860136
تاریخ :
ایران و عربستان کارگروه مشترک کشاورزی تشکیل می‌دهند اقتصاد ایران: وزیر جهاد کشاورزی گفت: زمینه توسعه زیربنای منابع طبیعی، محیط‌زیست و کشاورزی ایران و عربستان را پایه‌گذاری کردیم و به زودی کارگروه‌های مشترک دو کشور در این بخش‌ها در تهران و ریاض تشکیل و فعالیت کمیته‌های فنی آغاز می‌شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی ملل متحد (COP16) در ریاض پایتخت عربستان با ارسال فیلمی از خود اظهار داشت: در حاشیه این اجلاس با مقامات عربستان در حوزه کشاورزی مذاکره کردیم، در این رایزنی‌ها زمینه توسعه زیربنای منابع طبیعی، محیط زیست و کشاورزی میان ایران و عربستان را پایه‌گذاری کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: قرار شد در آینده نزدیک کارگروه‌های فنی مشترک در بخش کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی به زودی تشکیل و با سفر هیات‌های کارشناسی، فعالیت جلسات کمیته های فنی برای توسعه مبادلات و همکاری‌های دو جانبه در تهران و ریاض آغاز شود.

نوری درباره اهمیت اجلاس مقابله با بیابان زایی در ریاض گفت: نشست کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی در ریاض فرصتی شد تا گزارشی از عملکرد و اقدامات جمهوری اسلامی در این زمینه را تبیین کنیم و تجربیات علمی و اجرایی خود را به مسئولان و مقامات کشورهای عضو این کنوانسیون منتقل کردیم و از تجربیات سایر کشورهای دیگر هم استفاده کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: شعار امسال اجلاس مقابله با بیابان‌زایی، «زمین ما، آینده ما با تاکید بر مشارکت مردم» در فعالیت‌های مقابله با بیابان‌زایی است؛ نشست ریاض مفید و موثر بود و بیانیه‌ای که صادر شد می‌تواند به کشورهای جهان برای مقابله با بیابان‌زایی و خطرات و عوارضی که کره خاکی  و زندگی زیست بشریت را تهدید می‌کند، کمک کند.

نوری درباره برنامه‌های سفر خود در اجلاس کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی ملل متحد (COP16)گفت: در حاشیه این اجلاس با مقامات حوزه کشاورزی و محیط‌زیست پاکستان، عراق، ازبکستان و قزاقستان و عربستان و ترکیه و سوریه دیدار و گفت‌و‌گو کردم.

وزیر جهاد کشاورزی به دیدار با مقامات عراقی در حوزه کشاورزی و محیط زیست اشاره کرد و گفت: تکمیل دستورالعمل‌های لازم برای مبادلات بسیار خوبی که هم اکنون میان دو کشور وجود دارد از تاکیدات این نشست بود، همچنین  توصیه همکاری‌ها و رفع برخی مشکلات جزئی و موردی که در مبادلات و مراودات وجود دارد مورد  بررسی قرار گرفت.

نوری توضیح داد: در دیدار با مقامات محیط زیست پاکستانی هم، تکمیل دستورالعمل‌های لازم برای توسعه هر چه بیشتر مبادلات و مراودات در حوزه مواد غذایی و محصولات کشاوزی و همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های مختلف مطرح شد.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: با مسئولان جمهوری آذربایجان هم دیدار خوبی داشتیم و آنها اظهار علاقه‌مندی کردند که از توانایی‌ها و تجارب کارشناسان و متخصصان ایران در حوزه‌های کشاوزی و محیط زیست بتوانند استفاده کنند.

نوری به دیدار با مقامات کشاورزی ترکیه اشاره کرد و گفت: تا ماه آینده کمیته ای در زمینه موضوعات مختلف تجاری به ویژه کشاورزی بین دو کشور شکل خواهد گرفت.

وی افزود: همچنین با مقامات ازبکستان درباره تبادل اطلاعات فنی در خصوص امور مربوط به منابع طبیعی، جنگل و مقابله با بیابان زایی گفت‌وگو کردبم. انها درخواست‌های خود را مطرح کرند،  ما نیز درباره  تامین نیازهای کشور، ازبکستان را اعلام آمادگی کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در دیدار با مقامات قزاقستان، بحث صادرات برخی محصولات، از جمله غلات این کشور از مسیر ایران به سایر کشورها مطرح شد. تفاهم‌نامه‌ها و همکاری‌های از پیش پی‌ریزی شده  در این ارتباط بازخوانی، و بنا بر تسریع روند این همکاری قرار گرفت.

وی بیان کرد: در دیدار با مقامات کشور سوریه، بر حمایت کشورمان از دولت و مردم سوریه تاکید شد. با توجه به مسایل اخیر سوریه، موضوع تروریسم و جنگ که ارتباط مستقیم با موضوعات و معضلاتی مثل بیابان‌زایی دارد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نوری گفت: بنا شد که در حوزه کشاورزی و تامین خاک مورد نیاز برای تولید کود و همچنین صادرات برخی از محصولات به کشور سوریه همکاری‌ها رو توسعه دهیم.

وی این سلسله نشست‌های بین‌المللی را کاربردی و مفید توصیف کرد و ادامه داد: خروجی این نشست‌ها، هم از طرف دیگر کشورها و هم سازمان بین‌المللی مربوطه‌، در مجموع قابل استفاده هستند.

انتهای پیام/