تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3860073
شناسه : 3860073
تاریخ :
دستاوردی جدید در پزشکی زنان ،درمان یائسگی زودرس کشف شد اقتصاد ایران: با پیشرفت‌های علمی اخیر، متخصصان زنان و زایمان توانسته‌اند بیش از ۹۸ درصد موارد یائسگی زودرس را درمان کنند و بسیاری از این عارضه‌ها را از پیشگیری کنند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازمهر، یائسگی زودرس، که می‌تواند مشکلات متعددی را برای زنان ایجاد کند، حالا درمانی موثر دارد. فرناز مشیری، فوق تخصص زنان و زایمان توضیح داد که پیشرفت‌های علمی به پزشکان این امکان را داده است که از بروز بسیاری از موارد یائسگی زودرس جلوگیری کنند و بیش از ۹۸ درصد این عارضه‌ها را درمان نمایند.

مشیری درباره یائسگی گفت: «یائسگی به معنای توقف فعالیت تخمدان‌ها و کاهش شدید ترشح هورمون‌ها در بدن زنان است که می‌تواند در سنین پایین نیز اتفاق بیفتد.» وی افزود که این تغییرات هورمونی می‌توانند باعث مشکلات متعددی مانند اختلالات خواب، گرگرفتگی، اضطراب، چین و چروک صورت، افزایش وزن، اختلالات ادراری و پوکی استخوان شوند.

وی در ادامه اشاره کرد که زنان ممکن است قبل از ۳۵ سالگی به یائسگی زودرس دچار شوند، به‌ویژه اگر زایمان نداشته باشند. در چنین مواردی، احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان روده، تیروئید و رحم افزایش می‌یابد.

علل و درمان یائسگی زودرس


مشیری تاکید کرد که یائسگی زودرس می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله اختلالات در سیکل قاعدگی، کاهش ذخیره تخمدان و برخی شرایط پزشکی دیگر رخ دهد. وی همچنین افزود: «اگر سطح هورمون FSH (هورمون محرک فولیکول) بالاتر از ۱۰۰ باشد، فرد به یائسگی کامل رسیده است و دیگر نمی‌تواند باردار شود.»

برای درمان علائم یائسگی، مشیری توصیه کرد که زنان باید هر ساله تست هورمون بدهند. این کار به شناسایی و جلوگیری از یائسگی زودرس کمک می‌کند. در صورتی که فرد دچار یائسگی زودرس باشد، درمان‌های هورمونی می‌توانند علائم را کاهش دهند.

گرگرفتگی و درمان آن

برای درمان گرگرفتگی که یکی از رایج‌ترین علائم یائسگی است، مشیری استفاده از هورمون درمانی را موثر دانست. اگرچه داروهای غیرهورمونی مانند استروژن‌های گیاهی نیز می‌توانند مفید باشند، اما او هشدار داد که استفاده طولانی مدت از این داروها می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

مکمل‌های ضروری برای زنان یائسه

مشیری بر اهمیت استفاده از مکمل‌های دارویی برای زنان یائسه تأکید کرد. این مکمل‌ها شامل کلسیم (برای جلوگیری از پوکی استخوان)، ویتامین D3 و آهن می‌باشند. وی افزود که مصرف این مکمل‌ها باید تحت نظر پزشک و بر اساس نیاز فرد باشد.

کاهش سن یائسگی و علل آن

به گفته مشیری، در سال‌های اخیر سن یائسگی در زنان کاهش یافته است و عوامل متعددی از جمله استرس، سبک زندگی مدرن، ورزش نکردن، تغذیه نامناسب و فشارهای روانی می‌توانند در بروز یائسگی زودرس نقش داشته باشند.

در نهایت، مشیری از پیشرفت‌های علمی در درمان یائسگی زودرس خبر داد و بیان کرد که بیش از ۹۸ درصد این مشکلات قابل درمان هستند. او توصیه کرد که زنان برای پیشگیری از یائسگی زودرس و مدیریت آن باید به طور منظم چکاپ‌های سالانه انجام دهند و در صورت بروز علائم، سریعاً به پزشک مراجعه کنند.

مشیری در پایان گفت: «کاهش اضطراب، روان درمانی و تغییر روش زندگی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی زنان یائسه کمک کند.» او همچنین بر اهمیت انجام چکاب‌های سالانه برای شناخت وضعیت سلامت بدن تأکید کرد.