ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
محمد مصلاییپور در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره داوران انتخاب شده برای قضاوت در مرحله پایانی لیگ برتر آزاد و فرنگی اظهار داشت: از داوران S1 و درجه یک برای این مرحله دعوت کردیم، یعنی از بالاترین درجهها. هنوز چیدمان داوران لیگ فرنگی صورت نگرفته ولی چیزی که مشخص است آنجا هم از داوران خوبمان استفاده خواهیم کرد.
وی با تاکید بر تلاش داوران قضاوتکننده بر انجام بهترین داوریها در مرحله پایانی لیگ برتر، عنوان کرد: تیمها به هیئت ژوری اطمینان کنند. متاسفانه خیلی از مربیان، کشتیگیران و تیمها نقش ژوری و سرپرست فنی را به خوبی متوجه نمیشوند. فلسفه حضور ژوری در مسابقات، همین است که اگر اختلاف رأی بین داور و مربی پیش آمد، آنجا مسئله را به دقت بررسی کرده و رای نهایی را بدهد. بعد از رأی ژوری، ایجاد سروصدا، بلند شدن از صندلی و... فایدهای ندارد. گاهی حتی مربی چلنج را باخته، داور هم صددرصد اشتباه کرده، اما وقتی ژوری رأی را داد، دیگر نمیتوانی کاری انجام دهی و این قانون است.
مصلاییپور ادامه داد: یک کشتیگیر که قهرمان المپیک و جهان میشود ممکن است اشتباهات سهوی هم در آن دخیل بوده باشد و این اشتباهات به نفعش تمام شود. این هم جزئی از ورزش است. هیئت ژوری هست که اشتباهات به حداقل برسد. پیش از سفرم به کرهجنوبی هم به سازمان لیگ گفتم که دوربینهایی که ما برای چلنج استفاده میکنیم، برای سطح کشتی ما خیلی پایین است و باید از دوربین پیشرفته اتحادیه جهانی استفاده کنیم. اتحادیه جهانی هم یک سال است که سیستم فیلمبرداری و دوربینهای خود را باز هم ارتقا داده و در آلبانی ما از این سیستم استفاده کردیم، در حالی که دوربینهای ما، همان دوربینهای مداربسته عادی و معمولی هستند و ما توقع داریم که کوچکترین حرکات و خطاها را تشخیص دهند. استفاده از این دوربینها، چلنجها را طولانی کرده و درصد خطا بالا میرود. زمانی میتوانیم انتظار داشته باشیم که ضریب خطا به حداقل برسد که از دوربینهای استاندارد اتحادیه جهانی استفاده کنیم.
عضو کمیسیون داوران اتحادیه جهانی تاکید کرد: توقعی که از ژوری در ایران میرود، انتظاراتی در حد مسابقات المپیک و جهانی است در حالی که دوربینهای ما آن کیفیت را برای چلنج ندارند و با دوربینهای فعلی، انجامشدنی نیست. اگر بخواهیم فقط یک صحنه کشتی را از دو زاویه (نه مثل اتحادیه جهانی از چهار زاویه) بررسی کنیم، دو دقیقه زمان میبرد و این باعث سرد شدن کشتیگیر میشود و قشنگی کشتی از بین میرود. ضمن اینکه با این دوربینها تمام صحنهها را نداریم و یک صحنههایی را از دست میدهیم. با دوربین اتحادیه جهانی با یک کلیک در صدم ثانیه، هر زاویه و هر صحنه از کشتی را میتوانی انتخاب کرده و حرکت آهسته را با هر سرعتی که میخواهی، ببینی. انجام چنین کاری با دوربینهای ما و آن جوی که همیشه در سالنها وجود دارد، نشدنی است.
مصلاییپور یادآور شد: چیزی که مربوط به ما (کمیسیون داوران) است کامل انجام دادیم و تمام تلاشمان را خواهیم کرد که انشاءالله اشتباه نشده و آن اشتباهات سهوی کوچک هم به جابهجا شدن جای برنده و بازنده منتهی نشود. از تمام توان داوریمان به همین منظور استفاده میکنیم.
انتهای پیام/