تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3859421
شناسه : 3859421
تاریخ :
چطور به کمک رژیم غذایی قند خون را کاهش دهیم؟ اقتصاد ایران: یکی از راه‌های موثر در پایین آوردن قند خون، تجدید نظر در عادات غذایی است. در این مقاله غذاهایی را به عنوان معجزه کاهش قند خون به شما معرفی می‌کنیم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

قند خون بالا یا هیپرگلیسمی ‌می‌تواند باعث عوارض طولانی مزمنی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب عصبی، عفونت لثه و حتی مشکلات چشمی ‌شود. هیپرگلیسمی ‌همچنین می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب برساند و در نتیجه، احتمال بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری کلیوی را افزایش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران، یکی از راه‌های موثر در پایین آوردن قند خون، تجدید نظر در عادات غذایی است. در این مقاله غذاهایی را به عنوان معجزه کاهش قند خون به شما معرفی می‌کنیم.

توت‌ها

میوه‌هایی مانند زغال اخته، حاوی فیبر و آنتی اکسیدان‌هایی برای کاهش قند خون و التهاب هستند. یک مطالعه نشان داد که توت فرنگی عوارض دیابت مانند بیماری کلیوی و آسیب عصبی را کاهش می‌دهد. مطالعات دیگر نیز نشان می‌دهد که ترکیب توت‌ها با وعده‌های غذایی حاوی نشاسته می‌تواند قند خون را کاهش دهد.

سیر

سیر جزء محبوب درمان‌های سنتی دیابت و بسیاری از بیماری‌های دیگر مانند فشار خون بالا است. ترکیبات موجود در سیر ممکن است با بهبود حساسیت و ترشح انسولین به کاهش قند خون کمک کند.

آجیل

در یک مطالعه، افراد باردار در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری، پس از خوردن پسته در مقایسه با گروهی که نان سبوس‌دار مصرف می‌کردند، قند خون پایین‌تری داشتند. شاید تعجب کنید، اما یک چهارم فنجان آجیل در روز می‌تواند BMI و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

بامیه

بامیه میوه‌ای است که معمولا شبیه به سبزیجات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این میوه، غنی از ترکیبات کاهنده قند خون مانند پلی ساکاریدها و آنتی اکسیدان‌های فلاونوئیدی است.

دانه‌های بامیه به دلیل پتانسیل قوی در کاهش قند خون ممکن است برای درمان طبیعی دیابت مفید باشد. با این حال، اگرچه مطالعات حیوانی حاکی از خواص ضد دیابتی قوی بامیه است، باید مطالعات انسانی بیشتری برای تایید این خواص صورت بگیرد.

تخم کتان

تخم کتان سرشار از فیبر و چربی‌های سالم است و ممکن است به کاهش قند خون کمک کند.

در یک مطالعه 8 هفته ای روی 57 فرد مبتلا به دیابت نوع 2، کسانی که روزانه 30 گرم بذر کتان مصرف کردند، کاهش قابل توجهی در HbA1c را در مقایسه با افراد دیگر تجربه کردند. علاوه بر این، بررسی 25 مطالعه کنترل شده نشان داد که خوردن تخم کتان کامل منجر به بهبود قابل توجهی در تنظیم قند خون می‌شود.

غذاهای غنی از کروم و منیزیم

سطح بالای قند خون و دیابت با کمبود ریزمغذی‌ها از جمله کروم و منیزیم مرتبط است.

کروم در متابولیسم کربوهیدرات و چربی نقش دارد و ممکن است عملکرد انسولین را تقویت کند. بنابراین، به تنظیم قند خون کمک می‌کند. سبزیجاتی مانند لوبیا سبز سرشار از کروم هستند. فیبر موجود در سبزیجات نیز می‌تواند سطح گلوکز را بهبود بخشد. جو و سایر غلات کامل سرشار از فولات، کروم، ویتامین B و منیزیم هستند. علاوه بر این، این غذاها سرشار از فیبر محلول هستند و قند کمتری نسبت به سایر کربوهیدرات‌ها دارند. از دیگر غذاهای حاوی کروم می‌توان به گوشت گاو، مرغ و بوقلمون، سیب و بادام اشاره کرد.

منیزیم نیز برای تنظیم سطح قند خون مفید است. رژیم‌های غذایی غنی از منیزیم با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به دیابت مرتبط هستند. در مقابل، سطوح پایین منیزیم ممکن است منجر به مقاومت به انسولین و کاهش تحمل گلوکز در افراد مبتلا به دیابت شود. سبزیجات برگ تیره، کدو حلوایی، تخمه کدو، ماهی تن، غلات کامل، شکلات تلخ، موز، آووکادو و لوبیا از منابع منیزیم هستند.

دانه شنبلیله

دانه شنبلیله ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند؛ زیرا حاوی فیبرها و مواد شیمیایی است که به کند کردن هضم کربوهیدرات‌ها و قند کمک می‌کند.

همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این دانه ممکن است به تاخیر یا جلوگیری از شروع دیابت نوع 2 کمک کند. یافته‌های یک تحقیق سه ساله در سال 2015 نشان داد که افراد مبتلا به پیش دیابت که پودر دانه شنبلیله مصرف کردند، کمتر احتمال دارد به دیابت نوع 2 مبتلا شوند.

کلم پیچ

کلم پیچ به عنوان یک “ابر غذا”، حاوی ترکیبات متعددی از جمله فیبر و آنتی اکسیدان‌های فلاونوئید است و ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند.

تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان‌های فلاونوئید موجود در کلم پیچ، از جمله کوئرستین و کامفرول، اثرات قوی در کاهش قند خون و افزایش حساسیت به انسولین دارند.

سخن پایانی

پیروی از یک الگوی غذایی سالم برای مدیریت قند خون ضروری است. چه پیش دیابت داشته باشید یا دیابت، یا حتی بخواهید خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید، مصرف غذاهایی را که به عنوان معجزه کاهش قند خون معرفی کردیم، به شما توصیه می‌کنیم. البته توجه کنید که هرگز نباید مواد غذایی یا مکمل‌ها را جایگزین داروهای مصرفی خود کنید. همچنین اهمیت رعایت رژیم غذایی و عواملی مانند میزان فعالیت و وزن بدن در تنظیم قند خون را دست کم نگیرید.

منبع: