ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، طالب محمدی ظهر دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولان که در محل پردیس سینمایی بهمن شهرستان سنندج برگزار شد، با گرامیداشت هفته تکریم معلولان و نامگذاری ۱۲ آذر به این مناسبت، اظهار کرد: یکی از رسالتهای آموزش و پرورش امکان بهره مندی همه کودکان از حق آموزش است و این حق در مورد دانشآموزان با نیازهای ویژه از دو جنبه نوع نیاز و شیوه برآورده کردن نیاز متمایز است چون استعداد و توانمندی در دانشآموز با نیاز ویژه خاص و نهفتهتر است.
وی افزود: شعار امسال روز جهانی معلولان «تقویت رهبری افراد دارای معلولیت برای آیندهای فراگیر وپایدار» است و باید برای ایجاد زمینه برخورداری از حقوق اساسی برای افراد دارای معلولیت صرف نظر از علت، کیفیت، حدت نقص و ناتوانی آنان تلاش شود.
محمدی گفت: امروز فرصتی برای آگاهی دادن به افراد معلول نسبت به حقوق خود، جلب توجه مسئولان و آحاد جامعه به استیفای حقوق افراد معلول است و باید توانمندیها و دستاوردهای افراد معلول معرفی شود.
وی با برشمردن وظایف آموزش و پرورش استثنایی خاطر نشان کرد: ۱۰ گروه دانش آموزان دارای نیاز ویژه ذهنی، دارای آسیب شنوایی، دارای آسیب بینایی، دارای اختلالات رفتاری-هیجانی، دارای مشکلات ویژه یادگیری، چند معلولیتی، دارای اختلالات جسمی- حرکتی، اوتیسم، بیش فعالی و دارای آسیب گفتاری و زبان از آموزش و پرورش استثنایی استان خدمات آموزشی، پرورشی و توانبخشی دریافت میکنند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان اعلام کرد: یک هزار و ۵۰۰ دانش آموز با نیاز ویژه در ۴۴ مدرسه استثنایی از آموزش و پرورش استثنایی استان خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی دریافت میکنند.
محمدی از تأمین سرویس ایاب و ذهاب دانشآموزان استثنایی توسط شهرداریها شهرستانهای سنندج، کامیاران و سقز خبر داد و افزود: شهرداریهای دیگر نیز برای تحقق این مهم اقدام و خدمترسانی به دانشآموزان با نیازهای ویژه را در اولویت کاری قرار دهند.
وی یادآور شد: ماهانه یک میلیارد تومان هزینه ایاب و ذهاب دانشآموزان با نیازهای ویژه استان است و در ماده ۵ قانون حمایت از حقوق معلولان و تبصرههای ذیل آن، تکالیفی درباره ایاب و ذهاب افراد دارای معلولیت برای شهرداریها ذکر شده است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان همچنین به سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان خبر داد و تصریح کرد: ۹۹ درصد دانش آموزان ورود به دبستان در برنامه ملی سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی شرکت کردند.
محمدی با اشاره به آمار ۳۰ هزار نفری نوآموزانی که در سال تحصیلی گذشته سنجش و زمینه ورود آنان به مدارس ابتدایی استان فراهم شد، افزود: خدمات آموزشی به دانش آموزان داری اختلالات یادگیری پایه اول تا ششم دوره ابتدایی در ۲۱ مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی و تربیتی استان با پوشش بیش از یک هزار و۴۰۰ دانش آموز در حال انجام است.
برگزاری دورههای توانمندسازی برای ۵۵۰ نفر از شاغلین آموزش و پرورش استثنایی استان، برگزاری کارگاههای تخصصی آموزش زبان اشاره برای ۱۵۰ نفر از معلمان، برگزاری دوره آموزشی خط بریل برای ۵۰ نفر از مربیان مدارس استثنایی استان از دیگر مواردی بود که رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان در این مراسم به آن اشاره کرد.