تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سیاسی
لینک : econews.ir/5x3857622
شناسه : 3857622
تاریخ :
تاخیر در ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی مسکن توسط بانک مرکزی به مردم آسیب می‌زند اقتصاد ایران: عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تصویب مبلغ وام مسکن شهری ۸۰۰ میلیونی در شورای عالی مسکن، از عدم ابلاغ مبلغ جدید این وام توسط بانک مرکزی انتقاد کرد و خواستار تسریع در این فرآیند شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

عباس صوفی، نماینده همدان و فامنین و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره تأخیر در ابلاغ وام ۸۰۰ میلیونی مسکن شهری گفت: «شورای عالی مسکن که به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود، پنج ماه پیش مبلغ وام مسکن شهری را ۸۰۰ میلیون تومان تعیین کرد. اما هنوز بانک مرکزی این مبلغ جدید ۸۰۰ میلیونی را ابلاغ نکرده است. این تأخیر نه تنها خلاف انتظار است، بلکه به مردم آسیب می‌زند و روند خانه‌دار شدن آن‌ها را به تعویق می‌اندازد.»

وی با انتقاد از اظهارات اخیر رئیس کل بانک مرکزی افزود: «رئیس کل بانک مرکزی اخیراً اعلام کرده که وظیفه شورای عالی مسکن نبوده که مبلغ وام مسکن را افزایش دهد. اما این شورا به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شده و بانک مرکزی نیز عضو این شوراست. این مواضع باعث سردرگمی مردم می‌شود و بهانه‌ای برای عدم اجرای مصوبات قانونی است.»

صوفی همچنین به ضرورت تسریع در ابلاغ این وام اشاره کرد و گفت: «هر اقدامی که باعث شود مردم سریع‌تر صاحب‌خانه شوند، باید با اولویت اجرا شود. تأخیر در ابلاغ این وام نه تنها فرصت‌سوزی است، بلکه بی‌اعتمادی مردم به دستگاه‌های اجرایی را افزایش می‌دهد. انتظار داریم بانک مرکزی به وظایف خود عمل کند و این مصوبه را هرچه سریع‌تر ابلاغ کند.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «تسهیلات مسکن یکی از ابزارهای مهم در حل بحران مسکن کشور است. با اصلاحات انجام‌شده در بودجه ۱۴۰۳، باید تمامی دستگاه‌ها برای اجرای صحیح و سریع این سیاست‌ها همکاری کنند. خانه‌دار شدن مردم یکی از اولویت‌های اصلی مجلس و دولت است و نباید به دلیل مشکلات اجرایی از این هدف عقب بمانیم.»

صوفی افزود: مجلس و دولت باید با هماهنگی یکدیگر در راستای ابلاغ هر چه زودتر مبلغ این وام ساخت مسکن شهری اقدام کنند. هر چند عقب ماندگی ۸ ماهه در اعطای وام ساخت مسکن شهری جبران شدنی نیست و بخش عمده‌ای از مردم مخصوصاً مردم ساکن مناطق سردسیر امکان ساخت و ساز را از دست داده‌اند اما باز هم اعطای این وام بر اساس قانون جهش تولید مسکن ضروری است و باید انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با ابلاغ و تخصیص مبلغ جدید وام مسکن شهری به میزانی هر چند محدود در این چند ماه از پشت صفی های وام ساخت مسکن کاسته می‌شود افزود: باید این رویه در بانک مرکزی و بانک‌های عامل به اتمام برسد و سیستم بانکی به وظایف قانونی خود تمکین کند.