ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، جواد محجوبی در آئین اختتامیه و افتتاحیه این طرح ها در سال تحصیلی جدید که با حضور برخی از دانش آموزان و دبیران مدارس برگزار شد، گفت: همزمان با آئین اختتامیه هفتمین سال طرح ملی دانش آموزی داناب و سومین سال طرح سواد آبی، افتتاحیه این دو طرح در سال تحصیلی جدید برگزار شد.
وی افزود: جامعه آگاه، مسئولیت پذیر و مطالبه گر می تواند به نجات آب کمک کند. محجوبی با بیان اینکه آگاهی از وضعیت منابع آب باید در دوران دانش آموزی اتفاق بیفتد، ابراز کرد: دانش آموزان باید تصویر درست و صحیحی از مولفه های مرتبط با آبهای زیرزمینی شامل ماهیت آب، وضعیت منابع آب زیرزمینی و عواقب برداشت از آنها داشته باشند.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای یزد گفت: ارتقای بینش دانش آموزان از وضع کم آبی در استان و در نتیجه سازگاری با کم آبی منجربه گسترش فرهنگ حفاظت از منابع آب میشود.
محجوبی همچنین با بیان اینکه اجرای این دو طرح در مدارس استان دو هدف را در پی دارد، بیان کرد: فراگیری و اجرای این دو طرح ملی در بین دانش آموزان می تواند به فرهنگ صرفه جویی، بهره وری و حفاظت از منابع آب در حوزه مدیریت مصرف در کوتاه مدت کمک کند.
وی به یکی دیگر از اهداف اجرای این دو طرح اشاره کرد و افزود: دانش آموزان در آینده در یکی از مسند های مختلف حوزه آب، اعم از بهره برداران (کشاورزی، صنعت و معدن و خدمات) و یا ذینفعان (مسئولین نهادهای حاکمیتی آب، صمت، جهاد کشاورزی و …) و نیز گروداران (مسئولیتهای سیاسی و قضائی و...) قرار می گیرند که بافراگیری آموزشهای درست در حوزه آب می توانند تصمیمات مناسبی در آینده برای استان یا کشور اتخاذ کنند.
محمد حسین طالبی سرپرست جهاد دانشگاهی یزد نیز در ادامه این مراسم گفت: سازمان جهاد دانشگاهی یک بال پژهشی در استان و کشور است. وی افزود: باتوجه به وضعیت وخیم منابع آب استان اجرای داناب و سواد آبی کمک زیادی به منابع آب استان می کند.
طالبی بیان کرد: در مسابقات سه رشته عکاسی، نقاشی و تئاتر کاغذی، مجموع ۱۵۵۰ اثر از دانش آموزان ۳۳۹ مدرسه به دبیرخانه هفتمین دوره طرح نجات آب استان یزد ارسال شد که از این تعداد، ۱۳۲۰ اثر به مراحل پایانی راه یافتند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی یزد همچنین اظهار داشت: برگزاری بازی های تیمی آنلاین از طرح ابتکاری این سازمان در این طرح ملی بوده است.
علیرضا کمالیان معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه یزد مهد قنات و کاریز است، گفت: مقنی گری یکی از سخت ترین شغل های جهان است که در گذشته در استان رواج داشته است.
وی در پایان افزود: گذشتگان ارزش و اهمیت آب را به خوبی می دانستند و امروزه باید این ارزش را به نسل جوان انتقال داد.