ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، علی کریمدادی ظهر سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: این اداره کل با بهرهگیری از رویکردهای نوین و همکاریهای مستمر با مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی، موفق به شناسایی ۷۳۴ شرکت صوری در کشور شده است.
وی گفت: فرآیند شناسایی این شرکتها از تیرماه ۱۴۰۲ آغاز شد و کارشناسان این اداره کل با احتمال صوری بودن یکی از شرکتها در استان، اقدام به بررسی و پیگیری موضوع کردند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسانجنوبی ادامه داد: این پیگیریها منجر به تشکیل کمیتهای در استان برای بررسی و شفافسازی ابعاد مختلف این موضوع شد.
وی تصریح کرد: پس از انجام تحقیقات اولیه، بررسیها به صورت فوری در دستور کار قرار گرفت و در نهایت منجر به شناسایی شرکتهای صوری دیگر در سطح کل کشور نیز شد.
وی بیان داشت: در این راستا، واحد اجرایی بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی استان اقدامات مختلفی انجام داد.
کریمدادی ادامه داد: ابتدا با همکاری با مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان متبوع، اطلاعات مربوط به شرکتهای مشکوک جمعآوری و تجزیه و تحلیل شد.
وی افزود: این اقدامات شامل بررسی اطلاعات معاملاتی، شناسایی تسهیلات کلان بانکی اخذ شده بدون بازپرداخت و همچنین شناسایی معاملات غیرقانونی و مشارکت در فعالیتهای قاچاق و فرار مالیاتی بود.
وی تصریح کرد: در این خصوص، یکی از شرکتها در استان خراسان جنوبی نیز مبلغ ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات از بانکها دریافت کرده بود و به عنوان مشتری دارای معوقات کلان بانکی، شناسایی و بهطور جدی پیگیری شد.
کریمدادی در ادامه افزود: نتایج این اقدامات نشان داد که این شرکتها علاوه بر دریافت تسهیلات کلان، در فعالیتهای غیرقانونی دیگری همچون پولشویی و فرار مالیاتی نیز دخیل بودهاند و بهعلاوه، در راستای جلوگیری از ادامه سوءاستفادهها، اقدامات پیشگیرانهای از جمله شفافسازی فرآیند ثبتنام شرکتها و پیگیری دقیقتر از طریق سامانههای مالیاتی انجام شد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسانجنوبی گفت: در نتیجه این تحقیقات و اقدامات، نزدیک به ۱۰۰۰ شخص حقوقی شناسایی شدند که از این تعداد، ۸۲۹ شرکت در سامانه مدیریت ثبتنام مالیاتی راستیآزمایی و ۸۸ درصد آنها فاقد اعتبار (صوری) شناخته شدند و مابقی نیز توسط ادارات امور مالیاتی در دست بررسی و اقدام میباشد.
وی افزود: همچنین، ۱۷۱ شخص حقوقی منتفع از این شگرد نیز بهطور لحظهای شناسایی و اقدامات قانونی لازم برای آنها صورت گرفت.
وی گفت: یکی از نتایج بارز این اقدامات، صدور برگ تشخیص مالیاتی برای ۱۵ شرکت در سطح کشور به مبلغ ۵۲۸ میلیارد ریال مالیات و ۱۳۲ میلیارد ریال جرائم مالیاتی میباشد و روند پیگیریهای قانونی به منظور جلوگیری از سوءاستفادههای مالیاتی در سطح استان و کشور ادامه خواهد داشت.
کریمدادی در پایان با اشاره به سامانههای اطلاعرسانی و گزارشدهی تخلفات مالیاتی، گفت: سازمان امور مالیاتی با فراهم کردن ابزارهایی نظیر تلفن گویای ۱۵۲۶ و سامانه جامع سوتزنی، امکان گزارشدهی تخلفات مالیاتی توسط مردم را فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این سامانهها با هدف دریافت گزارشهای مردمی در خصوص فرار مالیاتی طراحی شدهاند و گزارشدهندگان میتوانند با اطمینان از محرمانه ماندن اطلاعات خود، تخلفات را گزارش کنند، همچنین افراد میتوانند با مراجعه به اداره کل امور مالیاتی (واحد بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی یا اداره حراست) و با رعایت محرمانه بودن اطلاعات شخصی، نسبت به گزارش تخلفات اقدام نمایند.