ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم - حسین هوشمند، کارشناس مسائل آمریکا:
با گذشت یک سال از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، آمریکا با حمایتهای نظامی، اطلاعاتی، سیاسی و مالی که از این رژیم داشته تبدیل به همدست آنها در جنایتهای رخ داده در غزه شده است.
اما موضع سیاستمداران آمریکایی درباره این جنگ چیست؟ سیاستمداران آمریکایی در رابطه با جنگ غزه به چهار دسته تقسیم میشوند: 1- جمهوری خواهان که مخالف برقراری آتشبس هستند. 2- دموکراتهایی که مخالف آتشبس هستند. 3- دموکراتهایی که فقط در کلام خواستار آتش بس هستند. 4- دموکراتهایی که بهطور عملی به دنبال برقراری آتشبس و پایان جنگ هستند.
دسته اول شامل تمام جمهوریخواهان میشود که ضمن حمایت تمامقد از اسرائیل مخالف هرگونه آتشبس هستند. دسته دوم را دموکراتهایی تشکیل میدهند که حامیان وفادار اسرائیل هستند و ارتباط بسیار نزدیکی با آیپک (لابی اصلی اسرائیل در آمریکا) دارند، همانند «ریچی تورس» (نماینده نیویورک). دسته سوم دموکراتهایی هستند که ضمن حمایت از اسرائیل خواستار آتشبس هم شدهاند، مانند برخی از مقامات دولت بایدن و دموکراتهای ارشد مانند نانسی پلوسی (نماینده کالیفرنیا).
اما دسته چهارم را دموکراتهایی تشکیل میدهند که ضمن انتقاد از اقدامات اسرائیل بهطور عملی خواستار آتشبس شدهاند. آنها در سخنرانیهای متعدد چه در صحن سنا و مجلس نمایندگان و چه در راهپیماییهای حمایت از فلسطین و در فضای مجازی جنایتهای اسرائیل را برمیشمارند. این دسته از دموکراتها که متعلق به جناح ترقی خواه (پراگرسیو) این حزب هستند تنها بسنده به انتقادات کلامی نکردهاند، بلکه گامهای عملی هم برای پایان یافتن این جنگ برداشتهاند.
سیاستمدارانی مانند سناتور «برنی سندرز»، سناتور «جف مرکلی» و سناتور «پیتر ولش» و نمایندگانی همچون «رشیده طلیب»، «کوری بوش»، «الکساندریا اوکاسیو کورتز»، «ایلهان عمر» و «جمال بومن» شامل این دسته می شوند.
لایحه «آتش بس همین الان»
لایحه Ceasefire Now در روز 16 اکتبر به رهبری کوری بوش (نماینده میزوری) و با همکاری رشیده طلیب (نماینده میشیگان)، آندره کارسون (نماینده ایندیانا)، سامر لی (نماینده پنسیلوانیا) و دلیا رامیرز (نماینده ایلینوی) معرفی شد. در مجموع 18 نماینده دموکرات این لایحه را امضا کردند. این لایحه ضمن محکوم کردن کشته شدن غیرنظامیان، خواستار برقراری فوری آتش بس و ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه شد. اما این لایحه با مخالفت تمام جمهوریخواهان، اکثریت دموکراتها و دولت بایدن، شانسی برای تصویب و اجرایی شدن پیدا نکرد.
نمایندگان حامی این لایحه در کنفرانس خبری رونمایی از این لایحه، نکات زیر را بیان داشتند:
کوری بوش: «من عزادار تمام کسانی هستم که در این خشونتها کشته شدهاند. قلب من برای تمام کسانی که باید تا آخر عمر با این خاطرات تلخ زندگی کنند، شکسته است. جنگ و پاسخ به خشونتها موجب دستیابی به عدالت نخواهد شد، بلکه منجر به کشته شدن بیشتر و افزایش رنجهای انسانی میشود. امروز من لایحه «آتشبس همین الان» را معرفی کردم تا جنگ فورا پایان یابد و کمکهای بشردوستانه برای 2.2 میلیون نفری که در غزه محاصره شدهاند، ارسال شود. بمب ما را به صلح، برابری و آزادی نمیرساند. با کشته شدن هزاران و میلیونها نفری که در خطر هستند، ما همین الان به آتش بس نیاز داریم.»
رشیده طلیب: «ما به قانونی نیاز داریم که تا جایی که ممکن است موجب نجات انسانها شود. من مفتخر به همراهی با همکارانم و سازمانهای حقوق بشری برای کاهش تنشها، آتشبس و ارسال کمکهای بشردوستانه هستم که مانع از آسیبرساندن به غیرنظامیان در سراسر منطقه شود.»
آندره کارسون: «پاسخ به خشونت، خشونت بیشتر نیست. حمله نظامی و کشتن کودکان و زنان بی گناه، پاسخ نیست. غزه 2 میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آنها کودک هستند. اسرائیل دارو، غذا، سوخت، آب و برق غزه را محدود و قطع کرده است. فلسطینیها قبل از این جنگ هم مدتها است که تحت محاصره نظامی هستند، آنها جایی ندارند که فرار کنند. من برای تمام خانوادههایی که عزیزی از دست دادهاند یا به دنبال اعضای خانوادهشان میگردند یا نگران جانشان هستند، دعا میکنم.»
ایلهان عمر: «به خاطر حمله نظامی اسرائیل به غزه، ما شاهد یک فاجعه بشردوستانه هستیم. در هفته نخست جنگ یک میلیون نفر آواره شدهاند، 3 هزار نفر کشته شدهاند که هزار نفر آن، کودکان هستند.»[1]
احساس خطر اسرائیل
انتقاد علنی از اقدامات اسرائیل، تقاضا برای آتشبس و ممنوعیت ارسال تسلیحات به اسرائیل توسط این دسته از سیاستمداران موجب شد تا آیپک به عنوان مهمترین لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا احساس خطر کند و به مقابله با این سیاستمداران بپردازد. به همین دلیل در ابتدای فصل انتخابات امسال، آیپک اعلام کرد 100 میلیون دلار در انتخابات هزینه خواهد کرد تا سیاستمداران مخالف اسرائیل موسوم به گروه «جوخه» در انتخابات شکست بخورند. این گروه متشکل از نمایندگان ترقیخواه، اوکاسیو کورتز، طلیب، عمر، بوش، لی، پرسلی و بومن میشود.
از آنجایی که این نمایندهها از مناطق به شدت دموکرات آمدهاند، هیچ جمهوریخواهی نمیتواند آنها را در انتخابات شکست دهد، به همین دلیل آیپک در انتخابات مقدماتی دموکراتها به رقابت با آنها پرداخت. نمایندگان اوکاسیو کورتز، طلیب، لی، عمر و پرسلی توانستند رقبای خودشان را شکست بدهند، اما بوش و بومن که در مقایسه با دیگران آسیب پذیرتر بودند، دچار مشکل شدند.
کوری بوش و جمال بومن
دلارهای آیپک که اکثرا از سوی میلیاردرهای جمهوریخواه طرفدار اسرائیل تامین شده بود در جهت ساخت تبلیغات تلویزیونی منفی علیه کاندیداهای مورد هدف استفاده شد. شرایط در هر حوزه متفاوت بود. آیپک برای رقابت با اوکاسیو کورتز، طلیب و پرسلی که در حوزه انتخاباتیشان بسیار محبوب هستند، نتوانست کاندیدایی پیدا کند. ولی در رقابت با لی و عمر کاندیدایشان شکست خورد.
بومن: جمال بومن دو دوره است که در مجلس نمایندگان حضور دارد. آیپک برای شکست دادن بومن، 24 میلیون دلار به رقیبش جورج لتیمر کمک مالی کرد تا این رقابت تبدیل به گرانترین رقابت تاریخ مجلس نمایندگان شود. در نهایت لتیمر توانست با فاصله ای 17 درصدی بومن را شکست دهد.
بوش: کوری بوش هم دومین دوره حضورش در مجلس نمایندگان را سپری می کند. آیپک با حمایت از وسلی بل، رقیب وی، 14 میلیون دلار به وی کمک مالی کرد. بوش با اختلافی 6 درصدی این رقابت گرانقیمت را واگذار کرد.
دعوای اسرائیل و آیپک با این سیاستمداران منتقد همچنان ادامه دارد. آنها در این دوره از انتخابات توانستند دو نماینده مخالف را حذف کنند و از هم اکنون برای انتخابات دو سال بعد در حال برنامه ریزی هستند تا در صورتی که هر کدام از این سیاستمداران دچار لغزش عملکردی و کاهش محبوبیت در حوزه انتخاباتی شان شدند، رقیبی قدرتمند برایشان پیدا کنند و موجب شکستشان شوند.
انتهای پیام/