ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسین سرمست پیش از ظهر امروز دوشنبه در گفتگویی رسانهای بیان کرد: در حوزههای مختلف جوانی جمعیت وظایفی به دانشگاه محول شده که در این راستا دبیرخانهای در حوزه بهداشت تشکیل شده است، در واقع بسیاری از کارهای جاری معاونت بهداشتی توسط کارگروهها و مدیران انجام میشود اما در ۲ سال گذشته بیشتر درگیری کاری حوزه بهداشت به کارگروه جوانی جمعیت اختصاص داده شده که ماحصل آن ۱۱۷ جلسه، ۵۱۴ مصوبه با ۹۵ درصد اجرا در سال گذشته بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز اضافه کرد: همچنین در سال جاری نیز ۳۱ جلسه با ۱۴۹ مصوبه برگزار شده که ۹۵ درصد آن اجرایی شده است.
وی گفت: حدود ۴۶۰ هزار مشاوره در ۳۲۰ مرکز سلامت در زمینه فرزند آوری به خانمهایی که مراجعه به مراکز بهداشت داشتهاند صورت گرفته است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز اظهار کرد: همچنین به زوجهایی که در شرف ازدواج هستند ۱۱۷ هزار مورد مشاوره در خصوص فرزند آوری داده شده است زیرا بسیاری از ناباروریها مربوط به پیشگیریهای سالهای اول ازدواج است.
دکتر سرمست ادامه داد: مراکز ناباروری در مرکز استان تقویت شد، زیر پوشش بیمه قرار گرفتند، تجهیزات آنها تکمیل شد و مراکز خصوصی به اجبار اصلاح تجهیزات کرده و زیر بار بیمه رفتند. در شهرستانهای بزرگ استان سطح ۲ مراکز ناباروری توسعه داده شد.
وی یکی از دلایل محدود شدن فرزند آوری را سزارین خواند و گفت: در این راستا زایمان طبیعی ترویج داده شده، اکنون نیز در بسیاری از شهرها زایمان بی درد در حال انجام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز بیان کرد: در حوزه دانشجویی اقدامات متعددی صورت گرفته که از جمله آنها میتوان به ۱۳ واحد متأهلی اشاره کرد، همچنین برای هیأت علمیهای جوان مجتمع ۱۳ واحده از محل تسهیلات بانکی خریداری شده تا در اختیار زوجهای جوان هیأت عملی داده شود.
سرمست افزود: همچنین در حوزه سقت های اجباری و سقت های اختیاری به خانمهای باردار آموزشهایی داده شده و ماحصل تمام اقدامات در زمینه جوانی جمعیت این بوده که دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رتبههای اول و سوم بوده است.