ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، وزارت دفاع آمریکا در گزارشی اعلام کرد که این کشور راهبرد بازدارندگی هستهای خود را با تهدیدهای احتمالی روسیه و چین، تطبیق خواهد داد.
در بیانیه پنتاگون اعلام شده است که «چندین دشمن هستهای امنیت آمریکا، متحدان و شرکایش را به چالش کشیدهاند. این کشورهای متخاصم در حال توسعه و مدرنیزه کردن زرادخانه هستهای خود هستند.»
ریچارد جانسون، معاون وزیر دفاع آمریکا دو کشور روسیه و چین را به طور برجسته مورد توجه قرار داد و یادآور شد که ممکن است آمریکا با هدف بازدارندگی هستهای، موضع هستهای این کشور در سال ۲۰۲۲ را مورد بازنگری قرار دهد.
به گفته وی، پنتاگون به منظور پرداختن به این نگرانیها پیشتر گامهایی را به منظور بهرهبرداری از توانمندیها با هدف بازدارندگی و انعطافپذیری هستهای برداشته است. از جمله عناصر اصلی این اقدامات میتوان به توسعه بمب هستهای «بی -۶۱-۱۳» و همچنین افزایش آمادگی زیردریاییهای هستهای با پیشرانه «کلاس اوهایو» اشاره کرد.
پنتاگون اکتبر پارسال از توسعه نسل جدید بمب «بی -۶۱» خبر داد و اعلام کرد که این بمب جایگزین برخی از نسخههای قدیمی خواهد شد و گزینههای بیشتری را «علیه برخی اهداف نظامی سختتر با پوشش منطقهای فراگیر» در اختیار آمریکا قرار خواهد داد.
زیردریایی هستهای «کلاس اوهایو» عنصر اصلی سهگانه هستهای آمریکا بوده و به طور خاص به منظور بازدارندگی هستهای طراحی شده است. این زیردریاییها را میتوان با موشکهای «ترایدنت» که بردی بیش از ۱۲ هزار کیلومتر دارند، تسلیح کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پس از چراغ سبز واشنگتن به کییف برای استفاده از موشکهای دوربرد غربی در عمق خاک مسکو، اعمال تغییرات و اصلاحات در دکترین هستهای روسیه را تصویب کرد. براساس این سند، در صورت حمله کشوری غیر هستهای به روسیه با موشکهای دوربرد یک قدرت هستهای، گزینه استفاده از سلاح اتمی روی میز مسکو است.