تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3850326
شناسه : 3850326
تاریخ :
سرمایه‌گذاری در بخش انرژی تجدیدپذیر راهکار رفع ناترازی است اقتصاد ایران: اراک- معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: سرمایه‌گذاری صنعتگران در حوزه انرژی های تجدیدپذیر و نیروگاه‌های خورشیدی، یکی از راهکارهای موثر رفع ناترازی انرژی در کشور است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم شیخ عصر شنبه در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی اظهار کرد: ناترازی همزمان برق و گاز تشدید کننده است و کمبود گاز نیروگاه‌ها نیز به دلیل فقدان نبود سوخت، امکان تأمین برق مناسب و پایدار را ندارد و سرمایه‌گذاری در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی راهکار حل این مشکل است.

وی ادامه داد: در سطح دولت، وزارتخانه و مراکز تصمیم‌گیری کشور برای ارائه تسهیلات به منظور تحقق این امر مهم در دست پیگیری است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت با اشاره به اینکه نوسازی صنعت جزو راهبردهای اساسی و مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت در این دوره است، گفت: محدودیت‌های واردات ماشین‌آلات به جای حمایت از تولید به ضد تولید تبدیل شده است.

وی گفت: محدودیت‌های ورود ماشین آلات در بخش‌های صنایع عمومی، غذا و دارو، صنایع آرایشی و بهداشتی، پتروشیمی، پلیمری، لاستیک، پلاستیک، منسوجات و پوشاک، سلولزی، لوازم خانگی و نوشت‌افزار و اداری موجب تضعیف تولید شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت تاکید کرد: نبود تسهیلات برای واردات ماشین‌آلات، مشکلات و معضلات متعددی را برای ارتقای سطح تولید، بهره‌وری، ذخیره‌سازی و بهینه سازی مصرف انرژی ایجاد کرده است.

شیخ با تاکید بر حمایت جدی از تولیدکنندگان گفت: اعتراض به هزینه‌های ترانزیت تا اصلاح آن و سرمایه‌گذاری روی انرژی خورشیدی منطقی و با نگاه ملی به شکل ویژه دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اعتراض برخی از واحدها در قیمت قبض برق بیان کرد: برای حل این مسئله، کمیته‌ای برای بررسی‌های لازم تشکیل شده است و به منظور شنیده شدن صدای صنعتگران با وزارت نیرو نیز مذاکرات انجام شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت، صف‌های طولانی برای تخصیص ارز را یکی از مشکلات کنونی کشور عنوان کرد و افزود: امروز (شنبه) جلسه‌ای برای تخصیص ارز توسط بانک مرکزی تشکیل شده است.

شیخ، از زمان تأمین تا تخصیص، تأمین مالی و درخواست طولانی را از موانع این تخصیص بیان کرد.
وی گفت: زمان درخواستی برای این طرح ۴۰ روز است تا فرصت بیشتری برای تأمین مالی صنعتگران و فعالان اقتصادی فراهم شود.

شیخ اظهار کرد: منابع مالی نقدی کشور محدود است و در برخی زمان‌ها سیستم‌های بروکراسی زمان اعلام تا واریزی را محدود می‌کند و صنعتگران امکان تأمین و استفاده از ارز را ندارند و حل این مشکل در دستور کار قرار دارد.

وی، چند نرخی بودن ارز را مشکل دیگر بیان کرد و افزود: برخی از ارزها به جای اینکه مشوق واردات باشند مشوق صادرات هستند و برنامه دولت نزدیک کردن قیمت ارز حمایتی به قیمت ارز آزاد است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت، فاصله نرخ‌های متعدد ارز را تولید کننده رانت و فساد دانست و گفت: این مسئله منجر به صف‌های طولانی برای تأمین و تخصیص ارز می‌شود، ضد تولید است همچنین افزایش دهنده بروکراسی اداری و کاهش دهنده چابکی بخش خصوصی است.