ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دیوان کیفری بین المللی روز پنجشنبه علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق این رژیم به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در غزه، حکم بازداشت صادر و اعلام کرد که دلایل منطقی وجود دارد تا باور کنیم نتانیاهو و گالانت مرتکب جنایت شدهاند.
صدور این حکم علیه نتانیاهو و گالانت بازتاب زیادی در رسانهها و محافل بین المللی به ویژه صهیونیستی داشت و منابع عبری زبان درباره پیامدهای این حکم برای همه اسرائیلیها ابراز نگرانی کردند.
نگرانی صهیونیستها از تحریم تسلیحاتی اسرائیل بعد از حکم بازداشت نتانیاهو
کارشناسان حقوقی رژیم صهیونیستی تصمیم دیوان کیفری بین المللی برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را فاجعه بزرگ توصیف و ابراز نگرانی کردند که پیامدهای این تصمیم، بر حمایت متحدان اسرائیل از آن به ویژه در سطح تسلیحاتی تاثیر خواهد گذاشت. این حکم زلزلهای بزرگ است که پیامدهای بسیار زیادی در رابطه با نحوه تعامل کشورهای متحد اسرائیل با آن خواهد داشت؛ زیرا این کشورها ملزم به تبعیت از تصمیم دیوان کیفری بین المللی هستند.
«آویشای گرینزیگ» تحلیلگر امور قضایی در شبکه 24 نیوز رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد که حکم بازداشت گالانت و نتانیاهو عواقب بینالمللی بزرگی برای اسرائیل دارد. این یک مسئله بسیار مهم بوده و شبیه به یک گلوله برفی سیاسی است که روز به روز بزرگتر میشود. زمانی که برخی ادعاها علیه اسرائیل مطرح میگردد و تصمیم دیوان کیفری بین المللی بر این است که اسرائیل مرتکب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت شده، این یک اتفاق مهم علیه اسرائیل است و تاثیر زیادی بر حمایتهای تسلیحاتی متحدان اسرائیل از آن دارد.
«آویگدرو فلدمن» وکیل دادگستری و کارشناس امور قضایی رژیم صهیونیستی گفت: تصمیم دیوان کیفری بین المللی برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت یک تصمیم یهودیستیزانه نیست؛ بلکه یک تصمیم قضایی مهم بوده و ما با یک فاجعه بزرگ روبرو هستیم.
احتمال صدور حکم بازداشت افسران و نظامیان ارتش اسرائیل زیاد است
«ینون شالوم» خبرنگار نظامی شبکه 24 نیوز رژیم صهیونیستی هم به نوبه خود اظهار داشت: بعد از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت، این ترس برای نظامیان اسرائیلی وجود دارد که اگر به کشورهای خارجی سفر کنند، ممکن است به روشهای مختلف مورد آزار و اذیت قرار بگیرند. کاملاً طبیعی است که بعد از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت، این ترس در دستگاه امنیتی اسرائیل وجود داشته باشد که افسرانی که در جنگ شرکت کردهاند هم ممکن است تحت تعقیب بین المللی قرار بگیرند.
«آلون بن دیوید» تحلیلگر نظامی برجسته صهیونیست اعلام کرد: اکنون مشکل اصلی اسرائیلی درباره پیامدهای حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت، تاثیر این حکم بر نظامیان است؛ زیرا میبینیم که بسیاری از سازمانهای حامی فلسطین از طریق فیلمهایی در اینترنت، هویت نظامیان و افسران اسرائیلی را که در جنگ شرکت کردهاند فاش میکنند و هویت دهها هزار نظامی افشا شده است. همین مسئله آنها را در برابر حکمهای بازداشت قرار میدهد و این یعنی در مرحله بعدی، بسیاری از اسرائیلیها نمیتوانند به 124 کشور در جهان سفر کنند.
نتانیاهو و گالانت در اسرائیل زندانی هستند
از طرف دیگر، رسانههای عبری در واکنش به صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان کیفری بین المللی اعلام کردند که این دو نفر در اسرائیل (فلسطین اشغالی) زندانی شدهاند و نتانیاهو امروز یک رهبر رانده شده است.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت گزارش داد که مسئولان اسرائیلی نگرانند که حکمهای بازداشت دیگری به طور مخفیانه علیه سایر مقامات اسرائیلی صادر شود؛ زیرا دیوان کیفری بین المللی معتقد است بسیاری از مقامات اسرائیلی در جنایات جنگی و همچنین سیاستهای جنایتکارانهای همچون گرسنگی دادن به مردم غزه نقش دارند.
به گزارش این رسانه صهیونیستی، هر چند نتانیاهو میتواند به آمریکا سفر کند؛ اما انتظار میرود که مشکلاتی درباره پرواز او به آمریکا به وجود بیاید، زیرا ممکن است برخی کشورها اجازه ندهند هواپیمای نتانیاهو از حریم هوایی آنها عبور کند. از طرف دیگر روال معمول در سازمان ملل به این صورت است که رهبری مانند نتانیاهو در وضعیت کنونی خود نمیتواند به نشست مجمع عمومی سازمان ملل دعوت شود.
انزوای بینالمللی اسرائیل شدیدتر میشود
پروفسور «مردخای کرمینستر» کارشناس حقوقی رژیم صهیونیستی هم در مقالهای برای روزنامه عبری هاآرتص اعلام کرد که همه اسرائیلیها باید تاوان کارهای نتانیاهو را پس بدهند و صدور حکم بازداشت علیه او به شدت جایگاه بین المللی اسرائیل را تضعیف میکند.
این کارشناس حقوقی صهیونیست افزود: همچنین حتی اگر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا و دیگر رهبران جهان هم دیوان کیفری بین المللی را به خاطر صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت، مورد بازخواست قرار دهند، این موضوع هیچ تاثیری بر تقویت جایگاه بینالمللی اسرائیل در میان کشورهای عضو این دیوان ندارد. مسئولیت قضایی نتانیاهو و گالانت به خاطر جنایتهایی که مرتکب شدهاند، شاید ظاهرا یک مسئولیت شخصی به نظر برسد، اما واقعیت آن است که پیامدهای رفتارهای این دو بر سطوح مختلف اسرائیل تاثیر میگذارد.
وی تصریح کرد گالانت و نتانیاهو رهبران منتخب اسرائیل هستند و بنابراین صدور حکم بازداشت علیه آنها، همه اسرائیلیها را در معرض اتهام قرار میدهد. در حال حاضر پرونده تحقیقاتی علیه نتانیاهو و گالانت که توسط دادستان کل دیوان کیفری بین المللی گشوده شده، حاوی اظهارات وزیران و مقامات اسرائیلی است که از اتهامات علیه این دو نفر حمایت میکنند و اگر اتهامات دادستان کل دیوان کیفری بین المللی درباره گرسنگی دادن به مردم غزه و ممانعت از دسترسی آنها به دارو، تجهیزات پزشکی، سوخت و برق صحت داشته باشد، نمیتوانیم ادعا کنیم که این اتهامات علیه گالانت و نتانیاهو تعجب آور و غافلگیر کننده است.
در ادامه این مقاله تاکید شده است که یکی از پیامدهای اجتناب ناپذیر تداوم اشغالگری و سیطره بر زمینهای ساکنان بومی یک منطقه، موجب میشود تا طرف اشغالگر در چشم مردمی که سرزمین آنها اشغال شده، در جایگاه یک دشمن حقیر قرار بگیرد و این طرز فکر را در آنها به وجود بیاورد که تنها با زور میتوانند حق خود را از دشمن اشغالگر بگیرند. وضعیت زمانی بدتر میشود که اشغالگری از وضعیت موقت به دائمی تبدیل شود؛ همانند کاری که اسرائیل انجام میدهد و حق تعیین سرنوشت را از مردم فلسطین گرفته است.
کارشناس حقوقی مذکور صهیونیست خاطرنشان کرد: حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت در زمان بسیار مهمی صادر شده است. در حال حاضر مشخص نیست که دقیقاً چه اتفاقی در شمال نوار غزه در حال رخ دادن است، اما بعید نیست که اسرائیل در حال ارتکاب جنایات پاکسازی نژادی و نسل کشی در این منطقه باشد تا به این ترتیب پروژه شهرک سازی خود در شمال غزه را اجرا کند که نتیجه آن، قتل عام بسیاری از فلسطینیها خواهد بود. بنابراین حکم بازداشت نتانیاهو باید به عنوان یک هشدار جدی تلقی شود.
اسرائیل نباید به اقدامات ترامپ علیه دیوان بینالمللی تکیه کند
از طرف دیگر، روزنامه هاآرتص به نقل از «عیران شمیر بوریر» رئیس سابق دپارتمان حقوق بینالملل ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که با آغاز تحقیقات مستقل علیه مقامات اسرائیلی از ماه مه گذشته به دلیل ارتکاب جنایات جنگی، رفتاری که کابینه در پیش گرفت، موجب شد تا تلاشها برای جلوگیری از صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیلی شکست بخورد.
وی افزود: حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت مربوط به وقایعی است که حتی در زمان ارائه درخواست از سوی شاکی برای صدور این حکم هم ادامه داشت. صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت تنها آغاز کار است و نمیتوان تاثیر آن را بر ادامه جنگ به ویژه با توجه به حوادثی که در شمال غزه رخ میدهد، نادیده گرفت. قضات دیوان کیفری بین المللی صراحتاً اعلام میکنند که حتی در زمان صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیلی، جنایات آنها همچنان ادامه دارد.
این مقام سابق صهیونیست هشدار داد که اسرائیل نباید به اقدامات ترامپ علیه دیوان کیفری بینالمللی به دلیل صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت امیدوار باشد و به آن تکیه کند. تصمیم دیوان کیفری بین المللی ممکن است آغازی باشد برای اعلام تحریم تسلیحاتی کشورهای غربی علیه اسرائیل و حمایت این کشورها از شکایات و تحقیقات جنایی فراوان علیه نظامیان و افسران ارتش اسرائیل؛ همانطور که این اتفاق اکنون در بسیاری از کشورهای جهان در حال انجام است. باید در نظر داشته باشیم که دیوان کیفری بین المللی تحقیقات مستقلی را هم درباره اتفاقات کرانه باختری، به ویژه شهرک سازیها و سایر فعالیتهای اسرائیل در این منطقه آغاز کرده است.
انتهای پیام/