تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3849310
شناسه : 3849310
تاریخ :
انرژی تجدیدپذیر در برنامه راهبردی ۵ ساله دوم دستور کار ویژه باشد اقتصاد ایران: اراک- برنامه راهبردی ۵ ساله دوم، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان مرکزی دستور کار ویژه باشد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- عباس خسروانی*: در برنامه‌های ۵ ساله دوم شهر اراک (۱۴۰۴-۱۴۰۷)، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است و مزایای استفاده از این نوع انرژی‌ها کاهش آلودگی هوا و وابستگی به سوخت‌های فسیلی، بر اهمیت تأمین برق مصرفی شهرداری از طریق انرژی خورشیدی است.

نصب پنل‌های خورشیدی بر روی ساختمان‌ها و زمین‌های شهرداری از جمله راهکارهای پیشنهادی برشمرد و به بررسی امکان تولید برق از پسماند است.

‌پیشنهاداتی توسط برخی شرکت‌های دانش بنیان هم در خصوص تولید برق از پسماند داشتیم که در حال بررسی موضوع هستیم و به نظرم می‌توان این ایده را به خوبی در اراک تجربه کرد.

افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر و تغییرات آب و هوایی، باعث ایجاد تقاضا برای این نوع انرژی شده است و برخی کشورها در حال سرمایه گذاری در این زمینه هستند به طوری که نمونه‌های موفقی از تأمین برق توسط انرژی‌های تجدیدپذیر در سراسر جهان وجود دارد از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که با توجه به میزان بالای تابش خورشید، این کشورها در حال سرمایه‌گذاری گسترده در نیروگاه‌های خورشیدی هستند.

وجود نمونه‌های موفق از تأمین برق توسط انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان، از جمله شهر ماسدار در امارات متحده عربی، با استفاده از طرح‌های تشویقی دولتی و افزایش آگاهی عمومی، می‌توان این طرح را با موفقیت اجرا کرد.

در ایران نیز پروژه‌های موفقی در زمینه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر داشته‌ایم به طوری که با وجود چالش‌هایی مانند تحریم‌ها و نوسانات اقتصادی، پیشرفت‌هایی در این زمینه حاصل شده است که از نمونه‌های موفق در ایران نیروگاه خورشیدی یزد است که یکی از بزرگترین نیروگاه‌های خورشیدی خاورمیانه به شمار می‌رود.

به هر حال برای تبدیل شدن این ایده به برنامه، نیازمند برخی مطالعات مقدماتی از جمله محاسبه دقیق میزان مصرف برق شهرداری در طول سال، مثل مصرف ساختمانها، نور پردازی شهری و ایستگاه‌های شارژ اتوبوس‌های برقی، کارخانجات تولید آسفالت و… و یا انتخاب مناسب‌ترین سیستم، طراحی دقیق سیستم، هزینه‌های نصب و راه‌اندازی سیستم و بهره‌برداری و نگهداری آن هستیم و در عین حال به چالش‌هایی مانند هزینه بالای تجهیزات و کمبود نیروی متخصص می‌توان اشاره کرد و بر لزوم توجه به این موارد در برنامه‌ریزی‌های آتی تاکید کرد.

در مجموع، شهرداری اراک با هدف کاهش آلودگی هوا و حرکت به سمت توسعه پایدار، برنامه‌های جدی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در دستور کار خود قرار داده است.

* دکترای جامعه شناسی (استاد دانشگاه و سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک)