تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x3847864
شناسه : 3847864
تاریخ :
تأکید بر سازوکارهای شفاف برای ارزیابی عملکرد متولیان فرهنگی اقتصاد ایران: در سومین نشست حکمرانی فرهنگی شهر تهران بر سازوکارهای شفاف برای بررسی عملکرد متولیان فرهنگی تاکید شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،  سومین نشست حکمرانی فرهنگی شهر تهران با حضور محمد سراج؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، و سید احمد علوی؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران، در ستاد سمن‌های شهر تهران برگزار شد.

محمد سراج؛ نماینده مردم تهران در مجلس، با اشاره به اهمیت مردمی‌سازی حکمرانی فرهنگی اظهار کرد: اولین پایه حکمرانی فرهنگی مردم هستند و برای مردمی‌سازی این حکمرانی باید تغییر رویکرد صورت گیرد. زمانی که مردم به میدان بیایند، معجزه ذوق، خلاقیت و ابتکار شکل می‌گیرد.

وی تأکید کرد: باید از فعالیت تشکل‌های مردمی که در حوزه فرهنگ فعالیت می‌کنند حمایت کرده و دامنه اقدامات آن‌ها را گسترش دهیم. در همین راستا، تلاش می‌کنیم قانون تشکل‌های مردم‌نهاد در مجلس دوازدهم نهایی شود.

سراج با بیان اینکه مردم در حکمرانی فرهنگی باید به معنای واقعی حضور داشته باشند، گفت: نباید این موضوع مانند برخی بنگاه‌های اقتصادی به رویکردی خصولتی تبدیل شود. فرهنگ مانند پیازی است که اصلاح آن باید به‌صورت لایه‌به‌لایه انجام شود و نتایج آن در رفتار جامعه مشهود باشد.

اهمیت مسئله‌شناسی در حکمرانی فرهنگی

در ادامه، سید احمد علوی؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به جایگاه فرهنگ به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های کشور، گفت: فرهنگ و مباحث نظری در علوم انسانی نمی‌توانند وارداتی باشند. ما امروز شاهد ناترازی فرهنگی در کشور هستیم و اگر پیمایش‌های مبتنی بر واقعیت انجام ندهیم، گویی خود را فریب داده‌ایم.

وی افزود: در حکمرانی فرهنگی، نمی‌توان از افرادی که به چشم‌انداز فرهنگی باور ندارند، استفاده کرد؛ زیرا تشکل‌های مردمی با اعتقاد و انگیزه پای کار آمده‌اند.

علوی همچنین به لزوم ایجاد سازوکارهای شفاف برای بررسی عملکرد متولیان فرهنگی اشاره کرد و گفت: حسابرسی فرهنگی، حلقه مفقوده‌ای است که باید مشخص کند متولیان فرهنگی چه اقداماتی انجام داده‌اند و چه میزان از برنامه‌ها تحقق یافته است.

این نشست با تأکید بر نقش مردم، لزوم مسئله‌شناسی دقیق، و ایجاد ساختارهای شفاف در حکمرانی فرهنگی به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/