تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3847524
شناسه : 3847524
تاریخ :
مجتمع های تولید نان در مازندران ایجاد می شود اقتصاد ایران: ساری - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران ایجاد مجتمع های تولید نان را از برنامه های مهم کارگروه گندم و آرد استان بیان کرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی وفایی نژاد سه شنبه شب در کارگروه آرد و نان و مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با تاکید بر صدور پروانه کسب نانوایی‌ها به صورت ایجاد مجتمع‌های تولید نان اظهار داشت: با تأکیدات صورت گرفته توسط استاندار مازندران، ایجاد مجتمع‌های تولید نان از برنامه‌های مهم کارگروه گندم آرد و نان استان است که باید طی یک پروسه زمانی مشخص شکل گیری شود.

وفایی نژاد تصریح کرد: اتحادیه‌های صنفی و کارگروه‌های آرد و نان شهرستان‌ها می‌توانند با برنامه ریزی مناسب، پروانه کسب واحدهای جدید که از آرد یارانه‌ای نوع ۶ یا قیمت تمام شده استفاده می‌کنند، در قالب مجتمع‌های تولید نان که توان پخت چند نوع نان را دارند صادر شود.

وی افزود: استفاده از تجربه ایجاد مجتمع‌های تولید نان، با تنوع پذیری و افزایش تولید و همچنین اختیار مصرف کنندگان در خرید، عمده نان مورد نیاز شهروندان را تأمین کرده و موجب کاهش صف‌های نان در استان خواهد بود.

وفایی نژاد همچنین به موضوع چند نرخی بودن گندم و به تبع آن آرد یارانه‌ای اشاره کرد و افزود: شکافی که بین قیمت گندم یارانه‌ای و قیمت واقعی گندم وجود دارد یکی از عوامل مهم برای به انحراف رفتن آرد و یارانه پرداختی در این حوزه است.

وی تصریح کرد: در سال جاری هر کیلو گندم تولیدی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری شد، اما هرکیلو گندم برای آرد خبازی یارانه‌ای نوع یک به قیمت ۶۶۵، برای خبازی‌های یارانه‌ای نوع دو به قیمت ۹۰۰ و نوع سه و نوع ۶ برای مصارف صنف و صنعت و برخی نانوایی‌های جدید با قیمت ۱۲ هزارتومان به کارخانجات آرد تحویل داده می‌شود.

وی با توجه به ضرورت پیشگیری از بروز انحرافات و ایجاد اختلال در مسیر خدمت رسانی به مردم افزود: یکی از راه‌های جلوگیری از وقوع تخلف و به انحراف رفتن یارانه‌های پرداختی توسط دولت، توزیع آرد یارانه‌ای با قیمت یکسان است.

وفایی نژاد با بیان اینکه سالانه یارانه سنگینی در حوزه گندم، آرد و نان پرداخت می‌شود اظهار داشت:، یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از انحراف در مسیر تولید نان، پرداخت یارانه به آخرین حلقه مصرف است، در این صورت بخش زیادی از تخلفات که به دلیل اختلاف زیاد قیمت در این حوزه وجود دارد از بین خواهد رفت و مصرف کننده نیز اختیار انتخاب نان کیفی را خواهد داشت.

وی افزود: با این اقدام پخت نان در خبازی‌ها رقابتی شده و رضایت شهروندان نیز با مراجعه به نانوایی که عملکرد بهتری دارد افزایش خواهد یافت.