ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به نظر میرسد علت توجه به این دو نماد، خصوصا خرید پرحجم ایرانخودرو از دو هفته پیش، همین مساله بوده است. البته در میانه هفته گذشته، شایعات افزایش نرخ ۳۰درصدی خودرو در بازار سهام چرخید. بررسی قیمتهای جدید اعلامی نشان میدهند با این قیمتها فعلا این دو خودروساز در تولید خودروهای افزایش نرخ گرفته، دیگر متحمل زیان نمیشوند. در واقع قیمتهای جدید از بهای تمامشده پیشین دو شرکت بالاتر است. اما در صورتی که در ماههای آتی مجددا بهای تمامشده رشد کند (که با توجه به رشد نرخ دلار و تورم عمومی کشور محتمل است)، مجددا افزایش نرخ نیاز خواهد شد.
بهنوعی میتوان گفت بررسی قیمتهای جدید و بهای تمامشده فروش هر یک از این محصولات براساس گزارش ۶ماهه نخست آنها نشان میدهد، همه محصولات پرتیراژ این دو خودروساز از این به بعد با سود فروخته خواهد شد. توجه به این نکته ضروری است که کاهش فاصله نرخ کارخانه و قیمت بازار میتواند برخی خریداران خودرو را از بازار خارج کند. ازسویدیگر این افزایش قیمتها میتواند سطح قیمتی جدید این دو نماد را حفظ کند و موج صعودی شکلگرفته در نمادهای «خودرو» و «خساپا» را تثبیت کند.
عروسی در کوچه سهامداران خودرویی!
بهرغم بسته بودن دو نماد بزرگ خودروساز، مابقی نمادهای گروه خودرویی بهدلیل افزایش قیمت خودرو یکدست صف خرید شدن و به نوعی عروسی در کوچه سهامداران خودرویی آمد!
بر این اساس نمادهای گسترشسرمایهگذاری ایرانخودرو، گروه بهمن، زامیاد، پارسخودرو، سایپادیزل، بهمندیزل، کرمانخودرو و ایرانخودرودیزل مسیر صعودی را طی کردند. همچنین روز دوشنبه در گروه خودرویی طی ۱۹هزار نوبت معاملاتی ۶۹۶میلیارد سهم به ارزش ۳۲۷میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز یکشنبه با افت روبهرو شد. ازسویدیگر ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز دوشنبه بالغبر ۲۳۴هزار میلیارد تومان شد.
رشد قابلتوجه بورس
همچنین روز دوشنبه در معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با افزایش ۴۳.۶۳۰ واحدی در محدوده دومیلیون و ۲۵۵ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با رشد ۱۱.۵۹۰هزار واحدی در محدوده ۷۱۹هزار واحد ایستاد.
در این بازار نیز ۱۶.۶میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۰.۴هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با رشد ۸۰واحدی در محدوده ۲۱هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۱.۵میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۲.۲ هزار میلیارد تومان دادوستد شد.