ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالکریم حسین زاده معاون رئیسجمهور در امور روستایی و مناطق محروم کشور در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیئت دولت در حضور در جمع خبرنگاران، گفت: کل مأموریت ما توانمندسازی روستاها و مناطق محروم است و در بخشهای مختلف براساس تمام اهدافی که در برنامه هفتم توسعه آمده است، چه از نظر شاخصهای کمی و کیفی حوزه آموزش، مسکن و ورزش، اشتغال اقداماتمان را انجام خواهیم داد.
وی افزود: ما در بخش اشتغال و توانمندسازی کمی غافل شدهایم. در حوزه اشتغال ظرفیتهای بسیار وسیعی در مناطق مختلف وجود دارد، از قطع کردن دست کسانی که سود اساسی میبرند در حالی که این سودها باید نصیب کشاورزان و روستاییان شود، تا باقی مسائل سعی میکنیم اقتصاد پایدار را به روستاها بازگردانیم.
حسین زاده بیان کرد: من قرار نیست برنامه جدیدی اختراع کنم. همین الان آمار حوزه مدارس را میبینیم در حوزه آموزشی قرار است تا پایان برنامه ۳۰ درصد از شکاف آموزشی کم کنیم یا در حوزه ورزش ۴۰ درصد افزایش مشارکت ورزشی داشته باشیم که همه اینها موضوعاتی است که با همکاری دستگاههای اجرایی به نقطه مطلوب اهداف برنامه پنج ساله برسیم.
وی در خصوص شکاف آموزشی در کشور، تاکید کرد: برنامه پنج ساله هفتم تعیین تکلیف کرده است که پنج هزار کلاس را به آموزش آنلاین متصل کرده و دو میلیون دانش آموز در مناطق محروم را باید تحت پوشش آموزش قرار دهیم. ۳۰ هزار شخص و فرد را در مناطق روستایی تحت آموزش مهارتهای حوزههای کشاورزی و اقتصادی و مهارتهایی از این دست قرار دهیم. اگر به درستی همت کنیم و پشتکار داشته باشیم در نهایت باعث میشود در پایان برنامه ۳۰ درصد این شکاف را کاهش دهیم و وظیفه من نیز هماهنگی بین همه این دستگاهها است.
معاون رئیس جمهور درباره احیای کارخانهها، گفت: این موضوع همچنان در دستور کار و اولویت ما است ما اگر نتوانیم صنعتیسازی را برای مناطق روستایی و محروم ببریم قطعاً صنعتیسازی در این مناطق به شکست میخورد.
حسینزاده تصریح کرد: کمیتهای در این رابطه تشکیل شده است و بحث احیای مجدد صنایعی که فعال نیستند را هدفگذاری کردهایم مجموعههایی که براساس یک اصول واقعی شکل گرفتند را حتماً احیا میکنیم.
ویدر خصوص کولبری متذکر شد: درباره کولبری آئین نامه آن هفته پیش مصوب شده است ما در این کارگروه خواهیم بود و یک کار تیمی است و کار تنها یک مجموعه نیست و باید در این زمینه فعالیت کنیم تا نه تنها کولبری بلکه در حوزه لنجبری هم مشکلات شأن را حل کنیم. با افرادی که در این حوزه فعال هستند و تشکل ۱۷ استانی دارند یک سری جلسات مشترک خواهیم داشت.
معاون رئیس جمهور در امور روستایی و مناطق محروم ادامه داد: خارج از شأن مردم ما است که کولبری یا لنجبری کنند؛ اینها معضل است و از دید من شغل سیاه است و باید یک شغل پایدار داشته باشند.
وی افزود: راه حل آن این است که با همه وزارتخانهها در این زمینه همکاری داشته باشیم و اقتصاد پایدار را برای اینها ایجاد کنیم که با برنامهریزی رئیسجمهور که قول این موضوع را نیز دادهاند و پیگیر هستند یکی از اهداف واقعی دولت خواهد بود و ما هم این مسیر را پیش خواهیم برد.