ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: بهبود روابط میان عربستان و ایران به عنوان کشورهای مهم در منطقه در زمینههای سیاسی و این روزها نظامی، میتواند تأثیرات به سزایی در عرصه تحولات منطقه به ویژه یمن برجای بگذارد.
روزنامه رأی الیوم در این خصوص نوشت: به تازگی ایران و عربستان در مسیر بهبود روابط دوجانبه به ویژه در زمینههای نظامی گام برداشتهاند. سفر مسئولان نظامی ایران به عربستان و انتشار خبر برگزاری مانور مشترک میان دو کشور بیانگر اتخاذ گامهای نظامی بین تهران و ریاض بعد از بهبود روابط سیاسی آنها است. به نظر میرسد عربستان سعودی به دنبال حل و فصل پروندههای منطقهای خود از جمله یمن است. قطعاً ادامه دار بودن این پروندهها مانع اجرای پروژههای داخلی عربستان و طرحهای اقتصادی و راهبردی این کشور میشود. بهبود روابط میان این دو کشور در سطوح نظامی و سیاسی بر اوضاع یمن نیز نتیجه مثبت خواهد داشت. به نظر میرسد عربستان سعودی تا حد زیادی به فشارهای آمریکا و کشورهای غربی پشت کرده و بیش از این نمیتواند بحران اقتصادی و خدشه دار شدن وجهه خود را که برآمده از حمله به یمن است تحمل کند.
روزنامه القدس العربی در خصوص ترامپ نوشت: برخی افراد فکر میکنند با روی کار آمدن دونالد ترامپ تحولات ریشهای در آمریکا رخ خواهد داد. آنها فراموش کردهاند که آمریکا کشور یک رئیس جمهور با اختیارات مشخص و حاکمیت نهادها و مؤسسات مختلف است. بله ممکن است ترامپ بتواند به جنگ اوکراین پایان دهد اما نمیتواند به صورت ریشهای به روابط نظامی اروپا و آمریکا ورود پیدا کند. همچنین ارتش آمریکا میتواند از دستورات رئیس جمهور سرپیچی کند. علاوه بر پروندههای بین المللی، عدم همکاری تعدادی از ایالتها با پلیس مهاجرت برای اخراج مهاجران که از مهمترین وعدههای ترامپ بود به یک معضل برای او تبدیل شده است.
روزنامه لبنانی الاخبار گزارش داد: نیروهای مقاومت به صورت محسوسی شدت حملات و عملیاتهای خود را علیه رژیم صهیونیستی به ویژه در بخش موشکی افزایش دادهاند. نیروهای لبنانی طی روزهای گذشته خلیج حیفا، شهرهای صفد و عکا و همچنین منطقه الکریوت واقع در شمال حیفا را موشک باران کردهاند. این شهرها و مناطق، دارای وزن اقتصادی مهم در شمال اراضی اشغالی به شمار میروند. آنچه که دشمن را حیرت زده کرده انجام حملات موشکی علیه اراضی اشغالی از مناطق مرکزی لبنان است؛ مناطقی که پیشتر ارتش رژیم صهیونیستی مدعی پاکسازی آنها شده بود و نظامیان صهیونیست با روستاهای این مناطق عکسهای یادگاری میگرفتند.
روزنامه سوری الثوره گزارش داد: رژیم صهیونیستی از همه چیز و همه کس که با جهان عرب و فلسطین ارتباطی داشته باشد می ترسد؛ خواه یک روستای کوچک در جنوب فلسطین اشغالی خواه پرچم فلسطین بر فراز ساختمانها در آمستردام هلند. روستای العراقیب در منطقه بئر السبع از دهها سال قبل تاکنون در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی ایستاده و صدها بار تخریب شده است. این حجم از وحشی گری بیانگر ترس و وحشت صهیونیستها از یک روستای کوچک است. در آمستردام نیز دیدیم برافراشته شدن پرچم فلسطین بر فراز برخی ساختمانها تا چه حد طرفداران تیم صهیونیستی را خشمگین کرده و چگونه اقدام به پایین آوردن آنها کردند.
روزنامه سوری الوطن نوشت: نتانیاهو بعد از گذشت بیش از ۴۰ روز از آغاز حمله به جنوب لبنان نه تنها نتوانسته هیچ مساحتی از این منطقه را اشغال کند بلکه هر روز شاهد تداوم حملات موشکی علیه اراضی اشغالی است. این روند بیانگر آن است که فشارهای نظامی رژیم صهیونیستی باعث تضعیف حزب الله نشده و حرکت در مسیر دستیابی به یک توافق برای این رژیم تبدیل به امری حیاتی شده است تا جنگ فرسایشی کنونی را به پایان برساند.
روزنامه المراقب العراقی گزارش داد: نشستهای سران کشورهای عربی هیچ گاه در تاریخ هیچ راهکاری برای حل بحرانهای جهان عرب و اسلام ارائه نداده است بلکه این نشستها همواره به دنبال تحقق منافع خود به ویژه در خصوص آرمان فلسطین هستند. مسأله فلسطین به دلیل تصمیمات اتحادیه عرب طی سالیان دور در معرض ذلت و خواری قرار گرفته اما با ظهور نیروهای مقاومت و از بین رفتن تصمیم گیری های حاکمان سابق، مرحله جدیدی از نبرد با دشمن صهیونیستی رقم خورد.
روزنامه یمنی المسیره گزارش داد: رژیم صهیونیستی با بحرانهای ماهیتی زیادی دست و پنجه نرم میکند و شاهد یک فروپاشی تدریجی در سایه فشارهای نظامی، اقتصادی، امنیتی و اخلاقی است. عملیاتهای نیروهای مقاومت لبنان طی روزهای گذشته در کنار نیروهای مقاومت فلسطین افزایش یافته به طوری که روزی نیست خبر وارد آمدن خسارات جدید یا تلفات در میان نظامیان صهیونیست منتشر نشود. این مسأله بیانگر ناتوانی تل آویو در تأمین امنیت جبهه داخلی است.