ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل، روز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳، در دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ابتدا، نفیسه حسینی یکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: سمپوزیوم بینالمللی چشمانداز در حوزه طب ایرانی، با هدف بررسی طبهای سنتی و مکمل در دنیا برگزار میشود.
وی افزود: این سمپوزیوم بر اساس راهبرد سازمان جهانی بهداشت، جلو میرود و یک تبادل تجربه در حوزه طب سنتی و مکمل خواهد بود.
حسینی یکتا ادامه داد: امیدواریم به جمع بندی مناسبی از این سمپوزیوم برای پیشبرد برنامههای خودمان در حوزه طب سنتی و مکمل برسیم.
وی افزود: این سمپوزیوم در محورهای آموزش، پژوهش و…، در حوزه گیاهان دارویی برگزار میشود.
حسینی یکتا گفت: مهمانان این سمپوزیوم از پنج قاره جهان و سازمان جهانی بهداشت خواهند بود.
وی افزود: در حوزه پژوهش اتفاقات خوبی در طب سنتی در حال رقم خوردن است و امیدواریم این مسیر با سرعت بیشتری طی شود.
حسینی یکتا گفت: ادغام طب سنتی در دانشگاهها، مهمترین اقدامی است که در حال رخ دادن است.
وی در خصوص فعالیت عطاریها نیز افزود: شرایط عطاریها مشخص است که در چه محدودهای باید فعالیت کنند و دو مسیر آموزش و مجازاتهای بازدارنده برای عطاریها پیش بینی شده است.
حسینی یکتا در ارتباط با سمپوزیوم ادامه داد: مخاطبان سمپوزیوم، همه کسانی هستند که در حوزه طب سنتی دغدغه دارند.
وی به وضعیت داروهای گیاهی اشاره کرد و افزود: صدور مجوز داروهای گیاهی مربوط به سازمان غذا و دارو است و در حال حاضر این داروها در تمامی داروخانهها موجود است.
حسینی یکتا درباره قیمت داروهای گیاهی گفت: دو دسته دارو داریم که یک بخش داروهای گیاهی است که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته اند و قیمت گذاری شده اند. دسته دوم، گیاهان دارویی است که خارج از سازمان غذا و دارو، سیاستگذاری میشود.
وی افزود: ما در وزارت بهداشت به دنبال طب سنتی ایرانی هستیم که از آن به عنوان طب ایرانی یاد میشود.
حسینی یکتا گفت: هر کشوری که طب سنتی دارد، سایر مکاتب دیگر در آن کشور، به عنوان طب مکمل شناخته میشود.
وی افزود: آموزههای طب ایرانی در کنار طب رایج، باید باعث بهبود سلامت مردم شود.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: باورهای غلط در طب ایرانی وجود ندارد و بسیاری از این اطاعات غلط توسط افراد ناآگاه مطرح میشود.
در ادامه نشست خبری، محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی اظهار داشت: بسیاری از روشهای طبابت و دارویی ما، از طب سنتی بوعلی سینا گرفته شده است.
وی افزود: پیشینه پزشکی ایران، تاریخ ساز و تمدن ساز است و یکی از اهداف این سمپوزیوم، توجه به طب سنتی در کشور است.
فاضل ادامه داد: با آگاه سازی است که میتوانیم جلوی مدعیان طب سنتی فاقد جایگاه علمی را بگیریم و اجازه ندهیم چنین افرادی از طب سنتی، سوءاستفاده کنند.
آرمان زرگران رئیس سمپوزیوم نیز گفت: این سمپوزیوم متمرکز بر انتقال تجربیات کشورهایی است که دارای طب سنتی و مکمل هستند.
وی از ایران به عنوان کشوری پیش رو در ادغام طب سنتی و طب رایج نام برد و افزود: قرار است در این سمپوزیوم، راجع به ادغام طب سنتی و مکمل با طب رایج و مدرن، بحث و گفتگو خواهد شد.
زرگران ادامه داد: مهمانان این سمپوزیوم از کشورهای مختلف دنیا خواهند بود که اکثر آنها حضور خواهند داشت و تعدادی به صورت آنلاین در سمپوزیوم حضور دارند.
وی افزود: ما به دنبال بین المللی سازی طب ایرانی هستیم که با فواید زیادی برای کشور ما همراه خواهد بود، از جمله اینکه میتواند ایجاد درآمد کند.
زرگران تاکید کرد: همکاریهای دوجانبه و چند جانبه با کشورهای دیگر خواهیم داشت و امضای تفاهمنامه هایی در دستور کار سمپوزیوم قرار دارد.
محمد حسین آیتی معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه طب سنتی، پیشگام است و در حال حاضر ۹ دانشکده طب سنتی در کشور داریم.
وی افزود: بحث طبهای سنتی و مکمل در دو دهه اخیر در دنیا، به بحث روز تبدیل شده و میزان علاقمندی به طب سنتی و مکمل رو به افزایش است.
آیتی گفت: از هر ۱۰ نفر آمریکایی، در سال گذشته حداقل ۴ نفر آنها از طب سنتی و مکمل استفاده کرده بودند.
وی افزود: هزینه سلامت به ازای هر فرد در آمریکا ۳۰۰۰ دلار است و در ایران، این عدد حدود ۱۰۰ دلار است.