تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3837180
شناسه : 3837180
تاریخ :
طوفان شن و ریزگردها نفس مردم و اقتصاد فهرج را می‌گیرد اقتصاد ایران: فهرج_وقوع طوفان‌های پی‌در پی در حالی امان مردم فهرج را بریده که نبود زیرساخت‌های شهری که بتواند مرهمی بر زخم‌های طوفان‌خورده این شهر بگذارد، موجب ناامیدی و مهاجرت مردم شده است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: عابد میراولیایی _شهرستان فهرج در شرق استان کرمان واقع شده است. شهرستانی که از سویی طوفان‌های پی‌در پی امان ساکنان آن را بریده و از سوی دیگر نبود زیرساخت‌های شهری که بتواند مرحمی بر زخم‌های طوفان‌خورده این شهر بگذارد، موجب نا امیدی شهروندانش شده است.

خاکی بودن ۷۰ درصد معابر شهری فهرج

علی رکن آبادی (قنبر) رئیس شورای اسلامی شهر فهرج با بیان اینکه ۷۰ درصد معابر شهر فهرج خاکی است، می‌گوید: وجود ریزگردها سال‌های زیادی گریبان گیر مردم فهرج شده و باعث مشکلات عدیده ای برای مردم از جمله مشکلات تنفسی، فقر، خسارت به نخیلات و… شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از معابر شهر فهرج زیرسازی شده اند، ولی قیر و اعتبار لازم را برای آسفالت آنها نداریم، می‌افزاید: آسفالت معابر به میزان زیادی سبب کاهش هجوم ریزگردها و طوفان در این شهر می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: با تخصیص اعتبار، قیر رایگان و اجرای طرح بیابان زدایی شاهد آسیب‌های کمتری به مردم در این خصوص خواهیم بود.

طوفان-شن.jpg

تهدید جدی ریزگردها برای سلامت مردم و محیط زیست فهرج

مردم شهرستان فهرج سال هاست که با مشکلات ناشی از وقوع طوفان‌های شن و ریزگردها در این شهرستان کویری واقع در شرق استان کرمان دست و پنجه نرم می‌کنند. مشکلاتی که زندگی را برای مردم این خطه کویری دشوار ساخته است.

علی شهمرادزاده، یکی از شهروندان فهرجی به خبرنگار مهر می‌گوید: ما در گذشته با جاری بودن رودخانه فصلی این شهرستان و وجود نی زارهایی در این رودخانه شاهد هوایی پاک و جلوگیری از گرد و خاک زیاد در هنگام وقوع طوفان بودیم، اما سال هاست دیگر از صدای پای آب در رودخانه فهرج خبری نیست.

وی می‌افزاید: رودخانه فهرج در حالی در گذشته زیستگاه جانوری این منطقه بوده است که اکنون این زیستگاه از بین رفته و پوشش گیاهی آن تبدیل به درختان گز شده است.

وی می‌گوید: متأسفانه وجود گرد و خاک شهروندان فهرجی را با مشکلاتی از جمله خسارات به نخیلات خرما که تمام درآمد مردم این منطقه می‌باشد رو به رو کرده است.

شهمرادزاده، با بیان اینکه ریزگردها باعث ایجاد بیماری‌های تنفسی و مشکلات قلبی ریوی برای مردم شده است، خواستار اقداماتی جدی از سوی مسئولین در زمینه مهار ریزگردها در این شهرستان شد.

عباس سروش مهر، یکی دیگر از شهروندان فهرجی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تعداد زیادی از معابر شهرستان فهرج مشکل آسفالت داشته و خاکی هستند می‌گوید: با توجه به اینکه این منطقه طوفان‌خیز است وقوع هر طوفان مردم این شهر را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو می‌کند.

وی می‌افزاید: هنگام وقوع طوفان امکان خروج از منزل وجود ندارد و همه جا غرق گرد و خاک می‌شود که بیشترین دلیل آن وجود خیابان‌ها و کوچه‌های خاکی است.

وی تصریح می‌کند: از مسئولان می‌خواهیم که فکری به حال این شهرستان و مردم آن کنند، چرا که فهرج سابقه دیرینه‌ای دارد و باید توجه ویژه‌ای در زمینه مهار ریزگردها در این شهر شود.

شن1.jpeg

طوفان شن کشاورزی فهرج را نابود می‌کند

شهرستان فهرج از جمله شهرستان‌های شرقی استان کرمان می‌باشد که معمولاً در طول سال با پدیده گرد و غبار و هجوم ریزگردها و شن‌های روان مواجه می‌باشد. این معضل مهمترین منبع درآمد مردم منطقه که بخش کشاورزی و نخیلات خرما می‌باشد را تهدید می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فهرج در گفت و گو با مهر می‌گوید: ریزگردها و طوفان شن برای بخش کشاورزی فهرج به یک بحران اساسی تبدیل شده است.

علیرضا طیبی، می‌افزاید: ریزگردها در این شهرستان خسارت جبران ناپذیری به محصولات کشاورزی که محصول غالب آن خرما می‌باشد وارد کرده است؛ به طوری که به صورت مستقیم و غیر مستقیم موجب بروز آفاتی نظیر کنه تارتن (خاکو) و عوامل بیماری زا از یک نخل به نخل دیگر می‌شود.

وی می‌گوید: با نشستن گرد و خاک و ریزگردها بر روی برگ‌های درخت نخل میزان جذب نور و فتوسنتز کاهش می‌یابد، روزنه‌های برگ مسدود، میزان تنفس و ذخیره رطوبتی کاهش و تولید محصول دچار افت می‌شود.

وی با بیان اینکه ریزگردها محصول خرما را از لحاظ کمی و کیفی دچار آسیب می‌کند تصریح می‌کند: از دیگر خسارات طوفان و ریزگردها شکستن شاخ و برگ درختان، اختلال در نقل و انتقال مواد غذایی، تشدید عارضه خشکیدگی خوشه خرما، کاهش باروری نخیلات در زمان گرده افشانی و در نهایت کاهش کیفیت و بازارپسندی محصول خرما می‌شود.

طیبی، می‌افزاید: ریزگردها با توجه به میزان غلظت و سرعت وزش طوفان باعث ایجاد خسارت ۱۵ تا ۲۰ درصدی به محصول خرما می‌شود.