ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، سید فضل الله هاشمی پنجشنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه برخی از بناهای تاریخی شهر خورزوق طی سالیان گذشته متأسفانه از بین رفته و تخریب شده است، اظهار داشت: در این راستا یکی از منازل قدیمی شهر خریداری شده و در حال ترمیم و بازسازی و تجهیز است تا به زودی موزه مردم شناسی شهر خورزوق راهاندازی شود.
به گفته وی، بازسازی بافت تاریخی معابر منتهی به این منزل طبق ضمائم میراث فرهنگی در حال اجرا است.
شهردار خورزوق خاطرنشان کرد: در راستای بازآفرینی بافت فرسوده و ناکارآمد شهر، دفاتر تسهیلگری در بافت تاریخی راه اندازی شده تا به واسطه این دفاتر، شهروندان را براساس ضوابط بازآفرینی شهری و با ارائه تسهیلات میراث فرهنگی به نوسازی امکان فرسوده ترغیب کنیم.
هاشمی با اشاره به اینکه مسائلی در شهر خورزوق بین مدیریت شهری و شهروندان مغفول مانده است، خاطرنشان کرد: هدف از هفته نکوداشت شهر خورزوق جریان سازی درباره ظرفیتهای فراموش شده این دیار و ترسیم نقشه راه برای رسیدگی به آنها در سال آینده و سالیان پیشرو است.
شهردار خورزوق با تاکید بر اینکه موضوعات فرهنگی را در این شهر دنبال میکنیم، ابراز داشت: با وجود قدمتی که شهر خورزوق دارد، درباره بسیاری از مسائل آن از جمله بناهای تاریخی و مسائل فرهنگی غفلت شده است.
هاشمی با اشاره به وجود چهار محله قدیمی سیمرغ، دلیران، اسلام آباد و مهدیه خورزوق در این شهر، اضافه کرد: همه شهروندان ساکن این محلات روی رسیدگی به موارد فرهنگی شهر تاکید دارند.
به دنبال افزایش تعلق خاطر شهروندان به شهر هستیم
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم به رسالتی که برعهده داریم، عمل کرده و با جلب اعتماد شهروندان، تعلق خاطر آنان را به این شهر بیشتر کنیم.
شهردار خورزوق به تمرکز مدیریت شهری بر حفظ و احیای میراث ناملموس و ملموس این شهر اشاره و خاطرنشان کرد: در راستای حفظ میراث ناملموس با کمک اساتید دانشگاه و خانوادههای قدیمی شهر خورزوق تلاش میکنیم کتابی از فرهنگ و آداب و رسوم این شهر تهیه و پیشینه میراث ناملموس آن را مکتوب کنیم.
هاشمی همچنین به صنایع دستی شهر خورزوق اشاره کرد و گفت: یکی از صنایع دستی این شهر که در کل کشور مخاطب دارد، تولید پارچههای قلم کار و به اصطلاح چیت سازی است که این صنعت در شهر خورزوق توسعه خوبی داشته و کارگاههای بسیاری در این حوزه و تولید تریکو در شهر وجود دارد که تولیدات آنان به سایر شهرها صادر میشود.
صنعت پرورش اسب میراث ناملموس شهر خورزوق
وی به صنعت پرورش اسب و همچنین هنر شبیهخوانی به عنوان دیگر میراث ناملموس شهر خورزوق اشاره کرد و افزود: هنر شبیه خوانی از آئینهای اسلامی ما است و حسینه تاریخی دلیگان قدمت شبیه خوانی را در این شهر میرساند و از میراث دوره اسلامی شهر است.
شهردار خورزوق خاطرنشان کرد: مدیریت شهری در کنار پروژههای عمرانی، دغدغه فرهنگی دارد و میکوشد هویت شهر را بیشتر نشان داده و معرفی کند.
موضوعات فرهنگی هدف و برنامه شورای شهر خورزوق است
در ادامه این نشست همچنین کبری رحیمی رئیس شورای اسلامی شهر خورزوق با اشاره به اینکه هفته نکوداشت این شهر با اجرای برنامههای فرهنگی از ۱۶ تا ۲۴ آبان امسال برگزار میشود، اظهار داشت: هدف و برنامه ما از ابتدای کار شورای ششم، موضوعات فرهنگی شهر بوده است.
وی با بیان اینکه در شهر خورزوق محلههایی قدیمی داریم که هر کدام فرهنگهای متفاوتی دارند، خاطرنشان کرد: کوشیدیم اهالی هر چهار محله را در برنامههای فرهنگی این شهر دخیل کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر خورزوق با اشاره به برگزاری برنامههای فرهنگی برای بانوان این شهر، ابراز داشت: پس از افتتاح باغ بانوان در سال گذشته، برنامههای متعددی با حضور فعالان فرهنگی برای بانوان شهر برگزار شده است.
رحیمی با بیان اینکه میکوشیم مسائل فرهنگی و تربیتی شهر را پررنگ کنیم، افزود: در این راستا مدیران مدارس شهر خورزوق را نیز دخیل کردیم و یکی از برنامههای مهم، برگزاری کارگاههای مشاوره در سطح شهر با موضوعات فضای مجازی، ارتباط والدین با نوجوان، روابط همسران و نیز ارتباط اولیا با مدرسه بوده است.